N

arazili jste na nástroj Mioweb a přemýšlíte, jestli se vyplatí? V naší recenzi se dozvíte vše důležité o jeho ceně, nabídce šablon či zákaznické podpoře. Všechny tyto parametry jsme ohodnotili na stupnici od jedné do deseti. Také se podíváme na to, jestli je Mioweb důvěryhodná služba, které můžete věřit. Pojďme na to! 

🛡️ Důvěryhodnost služby Mioweb - 9/10

Mioweb je na trhu od roku 2012 a provozuje ho česká firma MioWeb s.r.o. s kancelářemi v Brně. Samotná služba pohání více než 9 500 webů. Mioweb je tedy stabilní a důvěryhodná firma.

Na trhu webových nástrojů je Mioweb takovým malým trpaslíkem: působí pouze na českém trhu a soupeří zde s nástroji jako je Webnode, Wix či Weebly, které mají uživatele z celého světa a pohánějí desítky milionů webů.

💪 Jednoduchost používání - 7/10

Mioweb je poměrně intuitivní nástroj, ve kterém se dá snadno zorientovat. Vytváření webu je jednoduché a zřídkakdy se nám stalo, že bychom se zasekli nebo že by nás něco zpomalilo. 

Editor Miowebu funguje tak, že všechny prvky jsou umístěny vlevo a můžete je myší přetáhnout a přidat na web, který vidíte před sebou. Úpravy můžete provádět i přímo v šabloně.

Editor nástroje Mioweb, ve kterém je otevřena šablona pro fotografy. Šabloně dominuje černá barva a je na ní zachycen obličej

VYZKOUŠEJTE MIOWEB

Samotný editor hodnotíme kladně. Obsahuje všechny důležité věci, práce s ním je rychlá a všechno je přehledné. 

Musíme však přiznat, že s konkurenčními nástroji jako Webnode, Weebly či Mozello se nám pracovalo lépe a pohodlněji než s Miowebem. Mioweb není špatný, ale ve srovnání se světovou konkurencí podle nás trochu ztrácí. Ostatní nástroje jsou ještě více intuitivní a také o něco elegantnější. 

Podívejme se například na editor Miowebu a editor nástroje Weebly: 

Editory nástrojů Mioweb a Weebly vedle sebe. Jsou si velmi podobné a mají velmi podobný design.
Editory nástrojů Mioweb (vlevo) a Weebly (vpravo).

Jsou si velmi podobné. S editorem od Weebly se nám však pracovalo o něco lépe a také se nám více líbí jeho design.

💰 Cena - 2/10

Mioweb jednoznačně patří mezi nejdražší nástroje na trhu. V současné době nabízí jeden model předplatného:

TARIF MIOWEB
CENA2 000 Kč měsíčně
BEZ REKLAM NA MIOWEB
MÍSTO PRO HOSTING A EMAILY10 GB
.CZ DOMÉNA NA ROK ZDARMA
ESHOP

Pojďme se nyní na toto předplatné podívat zblízka.

Tarif Mioweb

  • cena: 2 000 Kč měsíčně
  • S předplatným Mioweb nebudou na vašem webu umístěny žádné reklamy. K dispozici budete mít 10 GB prostoru pro hosting a e-mailové účty. S tímto tarifem také můžete provozovat internetový obchod. Dále jsou v balíčku věci, které považujeme za samozřejmé: automatické aktualizace, podpora Google Analytics či možnost vkládání videí z YouTube.

Součástí předplatného Mioweb je také doména na jeden rok zdarma. Mioweb rozdává i domény s koncovkou .cz, což považujeme za velkou výhodu. Ostatní nástroje při podobných akcích domény .cz většinou nenabízejí, dělá to jen nástroj Webnode a Mozello. 

A jak jsou na tom ceny Miowebu v porovnání s konkurencí? Zatímco u Miowebu zaplatíme 2 000 Kč měsíčně, u konkurenčního Wixu dáme za podobné předplatné 337 Kč měsíčně a u Weebly 300 Kč měsíčně. Služby Webnode a Mozello měsíční předplatné nenabízejí a pokud si je předplatíme na jeden rok, vyjdou nás na 249 Kč měsíčně a 169 Kč měsíčně.

Jak je vidět, Mioweb je nejdražším nástrojem na trhu.

🌄 Nabídka šablon - 5/10

Na stránkách Miowebu najdete informace, že Mioweb nabízí 71+ šablon, my jsme jich však při vytváření webu objevili jen okolo třiceti. To je v porovnání s konkurencí nízké číslo. Lídr trhu Wix nabízí přes 500 šablon, americký Weebly přes 70 šablon a český Webnode pak více než 100 šablon

Samotná kvalita šablon na Miowebu je vysoká - šablony jsou čisté, pěkné a působí profesionálně. Všechny šablony jsou responzivní, což znamená, že fungují na desktopu i telefonu.

Infografika hodnotící kvalitu šablon nástroje Mioweb. Chválí například responzivitu, ale upozorňuje na malý výběr šablon.

PROHLÉDNĚTE SI ŠABLONY MIOWEBU

V nabídce jsou šablony pro osobní a firemní prezentaci a pro restaurace. Šablony si můžete upravit podle potřeby a udělat z nich web na libovolné téma.

Celkově šablony na Miowebu hodnotíme dobře, citelnou nevýhodou je však malý výběr.

💬 Jazyková podpora - nabízí Mioweb češtinu? - 10/10

Meioweb je česká služba, a tak nabízí plnou podporu českého jazyka. V češtině jsou stránky služby, webový editor i zákaznická podpora a emaily, které firma posílá svým zákazníkům.

Jazyková podpora Miowebu je tedy na jedničku. Aby nástroj na tvorbu webu uměl česky přitom rozhodně není standardem. Z konkurenčních služeb to umí například Webnode a Mozello.

⚙️ SEO - 10/10

Mioweb je připravený na SEO. To znamená, že pokud v něm vytvoříte web, bude se ukazovat ve vyhledávačích. Všechno nastavení týkající se SEO se na Miowebu provádí přímo v editoru - nastavit můžete například klíčová slova, titulek či popis stránky. 

Důležité je říct, že k tomu, aby se web ukazoval vysoko ve vyhledávačích můžete přispět vy sami. Stačí tvořit nový a kvalitní obsah. 

🕹️ Zábavnost - 7/10

Pokud tvoříte webové stránky, mělo by vás to bavit. S Miowebem je tvorba webu příjemná činnost. Všechny potřebné prvky máte na dosah ruky a celou dobu vidíte progres přímo před sebou.

Opět se ale nemůžeme vyhnout srovnání s konkurenčními nástroji. V těch pro nás bylo vytváření webu ještě o něco příjemnější a rychlejší. Vůbec nejlépe se nám pracovalo s Webnode a Mozellem, ve kterých jsme byli schopni vytvořit krásný web během deseti minut.

S Miowebem je vývoj webu také rychlý a zábavný, ale celý proces je o něco méně elegantní a maličko kostrbatější.

VYZKOUŠEJTE MIOWEB

🛒 Tvorba e-shopu přes Mioweb - 4/10

Mioweb nabízí vedle vytvoření webu také možnost vytvořit si vlastní e-shop. Tuto možnost však příliš nedoporučujeme a to hlavně z důvodu příliš vysoké ceny.

E-shop na Miowebu si můžete vytvořit pouze s tarifem Mioweb. Za něj dáte 2 000 Kč měsíčně. V porovnání s ostatními e-shopovými řešeními je to velmi vysoká částka. Například u Weebly zaplatíte za vlastní obchod 300 Kč měsíčně při platbě na jeden rok a u Webnode dokonce 249 Kč měsíčně.

Další věc je, že e-shopové řešení od Miowebu není tak kvalitní jako řešení od konkurence. Nenabízí v podstatě žádné e-shopové šablony a přidávání a správa produktů je výrazně komplikovanější než u konkurence. 

📧 Zákaznická podpora - 8/10

Mioweb nabízí zákaznickou podporu přes e-mail a také přes chat, kde vám odpovídá chatbot. Chat se hodí na zodpovězení základních dotazů, se složitějšími otázkami si ale chatbot neví rady a je potřeba se obrátit na e-mailovou podporu. 

Ta funguje velice dobře. Na všechny dotazy nám odpověděla mile a věcně a na odpověď jsme navíc nemuseli čekat déle než několik hodin. 

✏️ Pro koho je Mioweb vhodný (a pro koho ne)

Pokud hledáte česky mluvící nástroj na tvorbu webu a jste ochotni přehlédnout nepřiměřeně vysokou cenu a malý výběr šablon, může být Mioweb pro vás. Doporučujeme však podívat se i na konkurenční nástroje a zvážit některý z nich - trh webových nástrojů je velmi rozvinutý a jsou na něm lepší a levnější služby než je Mioweb.

✅ Závěrečné hodnocení - 7/10

Český nástroj Mioweb nás nezklamal, ale ani nenadchnul. Nabízí obstojný editor, ve kterém je možné vytvořit pěkné webové stránky. Konkurenční služby to však umí o něco zábavněji a jednodušeji. Mioweb nás rozhodně nepotěšil svou vysokou cenou, aktuálně je nejdražším nástrojem na trhu. Negativně také hodnotíme malý výběr webových šablon a jeho e-shopové řešení. Naopak pozitivně hodnotíme zákaznickou podporu a fakt, že je celý nástroj kompletně v češtině. 

VYZKOUŠEJTE MIOWEB

🏆 Alternativy k Miowebu

Protože Mioweb nedopadl v recenzi úplně nejlépe, máme pro vás jako alternativu dva nejlepší nástroje na tvorbu webu.

Webnode (recenze)

Webnode je česká služba, která v současné době pohání několik milionů webů. Je minimalistická, jednoduchá a web v ní vytvoříte během deseti minut. Webnode nás zaujal i svými šablonami, které jsou čisté a designově úžasné. Cenově se Webnode drží ve středu - za nejoblíbenější variantu předplatného zaplatíte 249 Kč měsíčně. Velkou výhodou je také česká doména na jeden rok, kterou dostanete zdarma k předplatnému.

Vyzkoušejte Webnode zdarma.

Mozello (recenze)

Mozello nás příjemně překvapilo a považujeme ho za jeden z nejlepších nástrojů na trhu. Je úžasně jednoduché a web v něm vytvoříte během deseti minut. Je také tím nejlevnějším nástrojem. Předplatné Mozella vás vyjde na 169 Kč měsíčně. I Mozello nabízí .cz doménu k předplatnému zdarma. Jediným mínusem je o něco menší nabídka šablon.

Vyzkoušejte Mozello zdarma.