V

dnešním článku se podrobně podíváme na službu Adobe Creative Cloud. Mrkneme se na to, jak tato služba funguje, jaké má ceny a zodpovíme si všechny důležité otázky. Také se podíváme na klíčové parametry této služby jako je například důvěryhodnost a ohodnotíme si je na stupnici 1-10. Pojďme na to!

👇 Co je to Adobe Creative Cloud?

Creative Cloud je služba od společnosti Adobe, která na bázi měsíčního předplatného nabízí přístup k více než dvaceti programům od Adobe.

Jak přesně to funguje? Vy jako zákazník zaplatíte jeden měsíční poplatek a získáte přístup k programům jako je Photoshop, Illustrator, Premiere Pro nebo Spark. Za stažení a používání těchto programů už nic neplatíte - po zaplacení předplatného Adobe Creative Cloud už máte vše zdarma.

VYZKOUŠEJTE ADOBE CREATIVE CLOUD ZDARMA

🛡️ Důvěryhodnost služby Adobe Creative Cloud - 10/10

Službu Creative Cloud provozuje společnost Adobe, která patří mezi největší softwarové firmy na světě. Adobe je na trhu už od roku 1982 a má sídlo v San Jose v Kalifornii. S akciemi Adobe se obchoduje na burze v New Yorku.

Adobe Creative Cloud je tedy důvěryhodná služba, za kterou stojí velká a spolehlivá firma.

🤖 Nabídka programů - 10/10

V nabídce Adobe Creative Cloud je aktuálně více než dvacet programů a aplikací. Patří mezi ně programy na úpravu fotografií:

  • Photoshop Lightroom - úpravy fotografií odkudkoli a na jakémkoli zařízení
  • Photoshop Lightroom Classic - úpravy fotografií z počítače nebo notebooku
  • Photoshop - legendárdní grafický nástroj pro design a grafiku
  • Photoshop Express - verze Photoshopu pro mobilní zařízení
  • Photoshop Camera - speciální nástroj pro pořizování a upravování fotografií z mobilu

V nabídce dále najdete programy pro grafický design:

  • Illustrator - nástroj pro tvorbu vektorových kreseb a ilustrací
  • InDesign - tvorba designů pro digitální média a print (například vizitky, plakáty atd.)
  • Dimension - vytváření produktových fotografií, obalů a dalších věcí, kde je potřeba fotorealistická grafika
  • After Effects - filmové efekty a pohyblivá grafika
  • Acrobat DC - řešení pro PDF dokumenty
  • Spark - bleskurychlé vytváření grafiky, webových stránek a videopříběhů
  • Capture - převádění obrázků v telefonu na barevný motiv, grafiku, štětec, vzorek nebo texturu
  • InCopy - nástroj pro spolupráci copywriterů s editory
  • Bridge - úložiště vašich obrázků a souborů
  • Adobe Stock - fotobanka s více než 60 miliony fotek

V rámci Adobe Creative Cloud získáte i přístup k programům na úpravu videa:

  • Premiere Pro - profesionální úprava filmů a videí
  • Premiere Rush - tvorba a sdílení online videí na všech zařízeních
  • Audition - nástroj pro přidávání a úpravu zvuků
  • Animate - vytváření animací na jakékoli platformě
  • Character Animator - animace 2D postav v reálném čase
  • Media Encoder - export video souborů pro každou obrazovku

Dále jsou v nabídce programy pro vytváření a úpravu ilustrací:

  • Adobe Fresco - aplikace, která připomíná staré dobré Malování
  • Illustrator Draw - tvorba vektorové grafiky na mobilních zařízeních.

Programy pro UX a UI:

  • Adobe XD - návrhy a prototypy uživatelských rozhraní pro webové stránky a mobilní aplikace
  • Dreamweaver - návrh a vývoj moderních responzivních webů

V Adobe Creative Cloud najdete také aplikace pro vytváření 3D modelů a rozšířené reality:

  • Aero - návrhy a sdílení obsahu pro rozšířenou realitu bez kódování
  • Mixamo - vytváření, úprava a animace postav pro designové projekty

Nabídku programů a aplikací služby Adobe Creative Clou hodnotíme pozitivně. Služba obsahuje všechny důležité grafické programy a její nabídka uspokojí jak profesionální grafické designéry a tvůrce videa, tak i amatérské uživatele, kteří si potřebují upravit své fotky nebo domácí videa.

Předplatné Adobe Creative Cloud nabízí vedle přístupu ke všem zmíněným programům i další výhody.

Je mezi nimi cloudové úložiště o velikosti 100 GB, na které můžete nahrávat soubory, obrázky a videa. Dále získáte přístup do služby Adobe Fonts, kde si můžete najít a stáhnout písma pro vaše webové projekty. Designéři a fotografové pak ocení přístup do služby Adobe Portfolio, kde si můžete vytvořit profesionální portfolio a nahrát do něj vaše fotografie, grafické designy nebo UX/UI návrhy.

💰 Cena - 9/10

Adobe Creative Cloud aktuálně nabízí hned několik cenových plánů.

CENA
VŠECHNY PROGRAMY60,49 euro za měsíc
POUZE PHOTOSHOP24,19 euro za měsíc
POUZE ILLUSTRATOR24,19 euro za měsíc
POUZE SPARK12,09 euro za měsíc

Mezi nejoblíbenější variantu předplatného patří balíček všech aplikací, který si jako jednotlivec můžete pořídit za 60,49 euro měsíčně včetně DPH.

Pokud nebudete mít zájem o všechny programy, ale potřebujete jen jeden konkrétní program, nabízí Adobe Creative Cloud speciální předplatné:

  • Photoshop - cena: 24,19 euro za měsíc. Obsahuje program Adobe Photoshop.
  • Illustrator - cena: 24,19 euro za měsíc. Obsahuje program Adobe Illustrator.
  • Spark - cena: 12,09 euro za měsíc. Obsahuje program Adobe InDesign.

Toto speciální předplatné jde zakoupit i pro další programy jako Adobe XD, Dreamweaver, Animate či Premiere Pro. Ceny se pohybují od 12,09 do 24,19 euro za měsíc. Všechy ceny najdete na webu Adobe.

Pokud potřebujete upravovat fotky, má pro vás Adobe speciální plán nazvaný “Plán pro digitální fotografii”, ve kterém získáte přístup k programům Photoshop, Lightroom a Lightroom Classic za 12,09 euro za měsíc.

Vedle nabídky pro jednotlivce má Adobe plány také pro firmy, studenty a učitele.

Firmy si mohou přístup ke všem aplikacím koupit za 69,99 euro měsíčně za jednoho uživatele. Předplatné pro jeden konkrétní program pak vyjde na 29,99 euro měsíčně. Ceny jsou bez DPH.

Studenti a učitelé za přístup ke všem aplikacím zaplatí 19,66 euro měsíčně s DPH. Pro nárok na zvýhodněné ceny je potřeba být studentem nebo učitelem na základní, střední nebo vysoké škole.

Jak hodnotíme ceny Adobe Creative Cloud? Ceny služby jsou podle nás rozumně nastavené. Software od Adobe je špičkový a platit za něj několik set korun měsíčně dává z našeho pohledu smysl. Pamatujeme doby, kdy si Adobe účtovalo za jednu licenci k Photoshopu desítky tisíc. To už naštěstí neplatí a díky předplatnému Adobe Creative Cloud může mít dnes přístup k profesionálním grafickým nástrojům prakticky každý.

Adobe Creative Cloud je aktuálně možné si vyzkoušet i zdarma a to na sedm dní. Stačí se registrovat přes tento odkaz.

VYZKOUŠEJTE ADOBE CREATIVE CLOUD ZDARMA

💪 Jednoduchost používání - 10/10

Používání služby Adobe Creative Cloud je velmi jednoduché. Po registraci na webu Adobe si vyberete aplikaci, o kterou máte zájem, a stáhnete si ji do počítače nebo do jiného zařízení. Do aplikace se pak přihlásíte pomocí přihlašovacích údajů a můžete ji začít používat.

Všechny programy a aplikace mají intuitivní uživatelské prostředí a pracuje se v nich dobře. To platí jak pro jednodušší programy jako Adobe Spark, tak i pro složitější grafické editory jako Photoshop či Illustrator.

Uživatelské prostředí nástroje Photoshop.

V případě, že si nebudete s něčím vědět rady, existují na internetu tisíce tutoriálů a návodů. Vedle návodů z různých fór či YouTube můžete využít i oficiální fórum od Adobe. Tam jsou k dispozici tisíce diskuzních vláken, kde se rozebírají nejrůznější témata a problémy.

💬 Jazyková podpora - nabízí Adobe Creative Cloud češtinu? - 10/10

Webové stránky služby Adobe Creative Cloud jsou v češtině. Stejně tak jako většina programů, které tato služba nabízí. Při používání se tedy obejdete bez znalosti cizího jazyka.

📧 Zákaznická podpora - 8/10

Adobe Creative Cloud nabízí zákaznickou podporu prostřednictvím live chatu v angličtině. Výhodou tedy je, že vám poradí přímo zaměstnanec Adobe, a že na odpověď nemusíte dlouho čekat. My jsme byli s operátorem live chatu spojeni během několika minut a dostalo se nám odpovědi na všechny otázky, které nás zajímaly. Agent zákaznické podpory byl příjemný a trpělivý.

Mírně negativně hodnotíme to, že podporu Adobe Creative Cloud nelze kontaktovat přes email. Na druhou stranu je potřeba říct, že livechat funguje spolehlivě a dobře.

✅ Naše zkušenosti s Adobe Creative Cloud

Službu Adobe Creative Cloud máme předplacenou kvůli používání několika programů, z nichž nejčastěji používáme Photoshop na úpravu fotek. Naše zkušenosti jsou pozitivní - všechno funguje dobře a nikdy nenastal žádný problém.

✏️ Pro koho je Adobe Creative Cloud vhodný

Pokud jste grafický designér nebo UX/UI designér, službu Adobe Creative Cloud si podle našeho názoru zamilujete. Nabízí přístup k tomu nejlepšímu grafickému softwaru za rozumné ceny a používá se snadno a rychle. Adobe Creative Cloud oceníte i v případě, že nejste profesionální grafik. Za pár stovek měsíčně získáte díky této službě přístup ke kvalitnímu softwaru, který vám pomůže například s editací fotek nebo domácích videí.

🏆 Závěrečné hodnocení - 9/10

Adobe Creative Cloud je špičkovou službou, která za jedno měsíční předplatné poskytuje přístup k tomu nejlepšímu grafickému softwaru. Adobe Creative Cloud nabízí rozumné ceny, kvalitní zákaznickou podporu a vedle přístupu k více než dvaceti programům i další výhody jako 100 GB cloudové úložiště nebo přístup ke službě Adobe Fonts. Za nás tuto službu od Adobe rozhodně doporučujeme.

VYZKOUŠEJTE ADOBE CREATIVE CLOUD ZDARMA