P

řestože bychom na trhu s webhostingem jistě našli známější hráče, Váš Hosting rozhodně není radno podceňovat. Jak vám prozradíme v dnešní recenzi, tento český poskytovatel má co nabídnout, a to zejména menším a středním klientům. Teď už však bez dalších průtahů k samotné recenzi!

🛡️ Důvěryhodnost služby Váš Hosting - 10/10

Máte-li strach, zda můžete poskytovateli webhostingu Váš Hosting skutečně důvěřovat, hned na začátek vás můžeme uklidnit. Společnost, která má za sebou už celou dekádu fungování, založil ing. Karel Dytrych, jehož jméno můžete znát například v souvislosti úspěšným projektem Freelo, českou alternativou Trello, a aplikací pro monitorování dostupnosti webů a serverů Hlidam.to. Nápovědou o spolehlivosti služeb budiž také odezva spokojených uživatelů, mezi kterými je například web xiaomi.cz, rohlík.cz či třeba nadace Terezy Maxové.

VYZKOUŠEJTE VÁŠ HOSTING

💪 Jednoduchost používání - 9/10

Velkou výhodou služby Váš Hosting je primárně snadná obsluha. V administraci se zkrátka poměrně snadno zorientujete i v případě, že nemáte nijak závratné předchozí zkušenosti. Nemusíte se bát komplikovaného hledání a nastavování, případně zdlouhavého kontaktování podpory. Zákaznické centrum jednoduše nabízí přímočaré rozhraní bez zbytečností a tlačítky a záložkami pro každou maličkost, které jsou bývají nepříjemným (a rušivým) neduhem u mnoha hostingových poskytovatelů. Ať už chcete nastavit HTTPS nebo DNS, vše budete mít hotovo během pár kliknutí. Podobně přímočaré jsou složitější operace, jako migrace e-mailových adres od jiného poskytovatele hostingu. 

A pokud si přece jen s něčím nebudete vědět rady, vždy se můžete obrátit na pohotovou podporu (o té však podrobněji dále v článku), nebo se začít do obsáhlého blogu, který zahrnuje praktické videonávody.

↗️ Uptime - 10/10

Další palčivou (ač už dnes u většiny kvalitních poskytovatelů hostingu možná trochu zbytečnou) otázkou je dostupnost. Váš Hosting garantuje dostupnost 99,99 %, čímž překonává například Český hosting (garantováno 99,95 %) nebo Webglobe (garantováno 99,98 %). Dostupnost 99,99 % nabízí například konkurenční Wedos, ačkoliv je třeba dodat, že to platí pouze u nejdražších tarifů, uživatelé levnějšího tarifu se u Wedosu musí spokojit s dostupností 99,98 %. Nezbývá tak než konstatovat, že v tomto ohledu si Váš Hosting vede nejlépe ze všech zmiňovaných poskytovatelů hostingu. 

💰 Cena - 9/10

Přestože z celkových nákladů na tvorbu webu není hosting rozhodně tou nejvyšší položkou, při rozhodování mezi několika poskytovali je cena pro většinu z nás klíčovým parametrem. Podobně jako již zmiňovaný Wedos nabídne Váš Hosting několik základních tarifů, mezi kterými si můžete vybrat ten, který splňuje jak vaši představu o ceně, tak požadavky na webový prostor a dostupné funkce. 

VYZKOUŠEJTE VÁŠ HOSTING

Ceník webhostingu Vás Hosting vypadá následovně:

LiteProfiE-mailWordpress
Běžná cena s DPH67 Kč / měsíc284 Kč / měsíc42 Kč / měsíc120 Kč / měsíc
Cena za první rok s DPH27 Kč / měsíc148 Kč / měsíc34 Kč / měsíc59 Kč / měsíc
Diskový prostor3 000 MB16 000 MB8 000 MB6 000 MB
Množství přenesených datNeomezeněNeomezeněNeomezeněNeomezeně
Počet subdoménNeomezeněNeomezeněNeomezeněNeomezeně
Počet e-mailových schránek201004040
Počet databází520010
Počet FTP účtůNeomezeněNeomezeněNeomezeněNeomezeně
DDOS ochranaAnoAnoAnoAno

Jak vám napoví pohled na náš článek věnovaný cenám hostingu, Váš Hosting svým ceníkem nijak zvlášť nevybočuje z řady a nabízí poměrně příjemné ceny, zejména v prvním roce využívání, kdy se dostanete prakticky na polovinu. Výše ceny se samozřejmě odvíjí od zvoleného tarifu, a je tak už jen na vás, zda si vystačíte s naprostým základem, který nabízí tarif Lite, nebo raději sáhnete po nejdražším tarifu Wordpress.

Váš Hosting - cena hostingu (tarify)

Pokud zjistíte, že vám nedostačuje webový prostor, které jednotlivé tarify nabízí, využít můžete možnosti dokoupení dodatečného prostoru. To vás u všech čtyř tarifů vyjde na 16 Kč za GB měsíčně. 

Pokud sáhnete po tarifu Wordpress, těšit se můžete na slevy na pluginy u partnerů společnosti Váš Hosting.

⚙️ Parametry hostingu - 8/10

S ceníkem souvisí také parametry hostingu. Kromě parametrů, které můžete vyčíst z tabulky ceníku výše, stojí za zmínku například fakt, že všechny tarify zahrnují statistiky návštěvnosti, denní zálohování dat, nonstop technický dohled a servis, garanci spokojenosti (vrácení peněz) či HTTPS zdarma - Letsencrypt. Co se týká velikosti jedné databáze, tarif Profi nabídne 1000 MB, zatímco u nejlevnější tarifu Lite se musíme spokojit se 100 MB. Zlatou střední cestou jde tarif Wordpress s 500 MB.

Váš Hosting - parametry hostingu

📧 Zákaznická podpora - 10/10

Co si budeme povídat, i u toho nejlepšího poskytovatele hostingu občas nastane situace, kdy si nevíme rady, něco neumíme najít, nebo něco zkrátka nefunguje. V tom okamžiku je důležitá pohotová a znalá zákaznická podpora, která poradí a pomůže problém rychle vyřešit. V tomhle ohledu si Váš Hosting vede skvěle. V prvé řadě musíme pochválit sekci Nápovědy, kde naleznete přehledně zpracované odpovědi na nejčastější technické dotazy. Otázky zde jsou rozděleny do několika základních tematických okruhů (databáze, e-maily, FTP, hosting, PHP, platby a fakturace, servery, SSL / HTTPS, Wordpress), případně můžete využít vyhledávacího okna pro hledání dle klíčových slov. Kromě toho zde najdete odkaz na kompletní nápovědu (která je skutečně obsáhlá) a kompletní návod pro VPS.

Váš Hosting - nápověda

V případě, že daný problém potřebujete vyřešit co nejrychleji a nechcete zdlouhavě pročítat sekci FAQs a nápovědu, obrátit se můžete také na telefonickou podporu, která je dostupná prakticky nepřetržitě - na webu naleznete jak kontakt na technickou podporu, tak zákaznickou péči. Pokud nebudete problém řešit (telefonicky) déle než 60 minut měsíčně, máte ji zdarma. Využít však můžete také online chat přímo na webu, kontaktní formulář, nebo napsat na e-mail zákaznické podpory, který má garantovanou odpověď do dvou hodin od doručení dotazu. 

✏️ Pro koho je Váš Hosting vhodný?

Váš Hosting můžeme doporučit všem, kteří hledají kvalitní hosting s přehlednou a intuitivní administrací, ve které se snadno zorientuje i naprostý laik. Velkým plusem je dostupná zákaznická podpora, která vždy poradí a pomůže vyřešit jakýkoliv problém. Vzhledem k velkému výběru tarifů si na své přijdou nenároční i náročnější uživatelé. Pokud by ani jeden z tarifů vaše požadavky nesplnil, zvážit můžete nabídku dedikovaných a virtuálních serverů, které Váš Hosting rovněž nabízí.

VYZKOUŠEJTE VÁŠ HOSTING

Závěrečné hodnocení - 9/10

Jak asi vyplývá z hodnocení výše, Váš Hosting patří mezi skutečně kvalitní webhosting, který vás nezklame. Kombinace výhodných cen (zejména pro první rok), vysoké dostupnosti, ochotné zákaznické podpory a opravdu přehledného administrativního rozhraní je zkrátka receptem na kvalitní webhosting, který se vám nebojíme s čistým srdcem doporučit.