H

ledáte nástroj pro projektový management, který by usnadnil a zpřehlednil práci vašeho týmu? V dnešním článku se podíváme na nástroj Paymo, který přesně k takovému účelu slouží.

V recenzi se podíváme na všechny klíčové parametry a ohodnotíme si je na stupnici 1-10, abychom zjistili, jestli se Paymo vyplatí. Pojďme na to!

🛡️ Důvěryhodnost - 10/10

Paymo vzniklo v roce 2007 v rumunském městě Oradea. Založil ho podnikatel Jan Lukacs. Ten si všiml, že na trhu chybí online nástroj, který by uměl měřit, kolik času stráví lidé u své práce. A tak vymyslel službu Paymo. V základu tedy Paymo obsahovalo jen tuto funkci, která pomáhala trackovat, kolik času stráví lidé prací na konkrétních projektech.

Postupem let Paymo rostlo a postupně se přetransformovalo v plnohodnotný nástroj pro projektový management, který nabízí všechny potřebné funkce pro týmovou spolupráci.

Dnes má Paymo více než 150 000 zákazníků, mezi kterými najdeme hlavně kreativní a marketingové agentury, právní firmy nebo univerzity. Paymo je tedy důvěryhodná a stabilní služba s dlouhou tradicí.

VYZKOUŠEJTE PAYMO ZDARMA

📊 Funkce - 9/10

Paymo se dnes zaměřuje na jeden konkrétní cíl, a tím je zjednodušit a zefektivnit týmovou spolupráci. Pokud Paymo zavedete ve své firmě, cílem Paymo je, aby vaše projekty byly rychleji hotové, a aby měl každý člen týmu přehled o tom, co má dělat.

Paymo pro tyto účely nabízí celkem robustní platformu. V té je možné plánovat konkrétní úkoly a přiřazovat je jednotlivým pracovníkům. K úkolům také můžete přidávat poznámky a deadliny. Pojďme se nyní podívat na ty nejzajímavější funkce, které Paymo nabízí:

  • task management - základní a nejdůležitější funkce, díky které můžete spravovat jednotlivé projekty. Řekněme, že projektem je například vývoj nového webu. V Paymo můžete přidat klienta, pro kterého web děláte. Dále můžete přidat konkrétní pracovníky, kteří na projektu pracují a každému přiřadit konkrétní tasky s jasnými deadliny.
  • trackování času - funkce, na které Paymo vyrostlo. Díky trackování času můžete vidět, kolik váš tým strávil prací na jednotlivých úkolech. Trackování funguje jednoduše - stačí, když konkrétní pracovník klikne v Paymo na tlačítko Start timer a po dokončení úkolu timer vypne. Paymo si všechno automaticky zaznamená.
  • organizování práce v týmu - v Paymo můžete jako šéf naplánovat práci vašeho týmu. U projektu rozdáte jednotlivé úkoly, určíte, co má být kdy hotovo a kdo je za co zodpovědný. Progres pak můžete sledovat v přehledném kalendáři, kde vidíte seznam a stav všech úkolů.
  • plánování dovolené a volna - pokud se některý z kolegů chystá na dovolenou nebo si neplánovaně bere volno, může tuto skutečnost oznámit v dashboardu Paymo. Celý tým pak vidí, že je kolega aktuálně na dovolené a má i informaci, kdy se kolega do práce zase vrátí.
  • fakturace - v Paymo je možné vystavovat faktury a udržovat přehled o tom, kolik jste utržili.

Při pohledu na to, co Paymo nabízí, musíme vypíchnout hlavně funkci trackování času. Funkce jako task management dnes nabízejí všechny možné nástroje, ale funkce trackování času není zas tak obvyklá a rozhodně stojí za pozornost. Pokud máte agenturní byznys nebo jakýkoli jiný byznys, kde je potřeba počítat odpracované hodiny, může se vám tato funkce velmi hodit.

Jinak je nabídka funkcí na Paymo dostatečně široká a při testování Paymo jsme neobjevili nic, co by v ní chybělo.

⚙️ Uživatelské prostředí - 9/10

Uživatelské prostředí Paymo obsahuje komplexní dashboard, ve kterém se děje úplně všechno. Probíhá zde přidávání nových úkolů a projektů, jejich správa i trackování času. Paymo můžete používat buď ve webovém prohlížeči, nebo si ho můžete stáhnout jako aplikaci na desktopu nebo na telefonu. U desktopu je podporován operační systém Windows a Linux a aplikaci si můžete stáhnout i do Macu. U telefonů jsou podporovány systémy Android a iOS. Aplikace Paymo je nenáročná na výpočetní výkon, takže ji rozchodíte i na starších počítačích a telefonech.

Dashboard CRM nástroje Paymo, ve kterém probíhají všechny činnosti jako je task management nebo trackování času.
Dashboard nástroje Paymo.

Z pohledu šéfa a toho, kdo zadává úkoly, je uživatelské prostředí služby Paymo přívětivé a intuitivní. Stačí zde přidat nový projekt nebo více projektů, pozvat členy týmu a určit si deadliny a to, kdo bude za co zodpovědný. Pak už stačí jen sledovat progres vašeho týmu a kontrolovat, že všechno běží, jak má.

Z pohledu člena týmu je Paymo také přívětivým nástrojem. Jako člen týmu vidím, za co jsem zodpovědný, a mám jasně stanovené deadliny. Splněné úkoly si můžu jednoduše odškrtnout a předat tak svému týmu informaci, že mám hotovo.

Paymo tedy nabízí přehledné uživatelské prostředí, ve kterém je snadné se vyznat, a ve kterém se dobře pracuje.

💪 Jednoduchost používání - 9/10

Používání nástroje Paymo je jednoduché. Paymo vám na začátku nabídne jednoduchého průvodce, který vás během chvíle seznámí s těmi nejdůležitějšími funkcemi (jako například jak přidat projekt nebo jak přidat klienta). Dále už podle našeho názoru nebudete potřebovat žádný další návod nebo tutoriál a na nástroj si zvyknete během dvaceti minut.

Jedinou trochu složitější funkcí je fakturace. V rámci ní je potřeba správně nastavit detaily vaší firmy a další věci. I tohle ale zvládne každý, kdo umí pracovat s počítačem a internetem. Funkce fakturace je navíc nepovinná a předpokládáme, že většina českých uživatelů stejně pro tyto účely používá nějaké české řešení jako například iDoklad (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma).

💰 Cena - 9/10

Paymo si můžete vyzkoušet na patnáct dní zdarma. Stačí se registrovat na oficiálních stránkách služby (během registrace nemusíte zadávat platební kartu).

Pokud se vám Paymo zalíbí, můžete přejít na placené předplatné. Paymo aktuálně nabízí dva placené tarify:

SMALL OFFICEBUSINESS
CENA11,95 dolarů měsíčně za uživatele18,95 dolarů měsíčně za uživatele
CENA PŘI ZÁVAZKU NA JEDEN ROK 9,95 dolarů měsíčně za uživatele15,79 dolarů měsíčně za uživatele
TASK MANAGEMENT
TRACKOVÁNÍ ČASU
DISKOVÝ PROSTOR50 GB100 GB
FUNKCE GANTT CHARTS

Pojďme se na ně podrobněji podívat:

SMALL OFFICE

  • cena: 11,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 9,95 dolarů měsíčně při závazku na jeden rok)
  • Toto předplatné je určené pro menší týmy. Získáte díky němu všechny základní a důležité funkce Paymo jako je task management nebo trackování času. Dále získáte diskový prostor o velikosti 50 GB, technickou podporu, která je dostupná v rozhraní aplikace, neomezené množství faktur a možnost propojit si Paymo s populárními službami jako je Slack nebo služby od Googlu.

BUSINESS

  • cena: 18,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 15,79 dolarů měsíčně při závazku na jeden rok)
  • Předplatné BUSINESS je určeno pro velké týmy. Nabízí všechny funkce jako předplatné SMALL OFFICE a k tomu navíc několik prémiových funkcí. Patří mezi ně například onboarding a trénink od zaměstnance Paymo, který vám celou platformu ukáže a projde ji s vámi. Nebo funkce nazvaná Gantt Charts, která vám ukáže všechny úkoly na časové ose a vizuálně vám zobrazí, jak jsou spolu jednotlivé úkoly propojené. Vedle toho získáte také diskový prostor o velikosti 100 GB a prioritní zákaznickou podporu.

Jak si ceny Paymo stojí oproti dalším nástrojům pro projektový management?

  • Například u populárního Monday.com (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) zaplatíte za přístup pro jednoho uživatele od 10 do 20 dolarů měsíčně. Plán nazvaný Basic za 10 dolarů měsíčně nabízí základní funkce pro managování týmu. Plán Standard za 12 dolarů měsíčně nabízí navíc některé prémiové funkce jako například kalendář, ve kterém můžete vidět všechny projekty a úkoly. Nejvyšší plán Pro za 20 dolarů měsíčně pak nabízí navíc funkci trackování času.
  • U ClickUP (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) zaplatíte za přístup pro jednoho uživatele 9 dolarů měsíčně. Za tyto peníze se vám odemknout všechny funkce, které ClickUP nabízí.
  • U nástroje teamgantt (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) za předplatné zaplatíte 24,95 nebo 29,95 dolarů na měsíc za uživatele. Tarif za 24,95 dolarů obsahuje všechny základní funkce, tarif za 29,95 dolarů nabízí navíc funkci trackování času.

Paymo je tak levnější než většina nejpoužívanějších nástrojů. Velkou výhodou služby Paymo je, že funkce trackování času je dostupná i u nejlevnějšího tarifu SMALL OFFICE za 11,95 dolarů měsíčně. U jiných nástrojů pro projektový management je zvykem, že pokud tuto funkci obsahují, je potřeba si za ni připlatit a je dostupná pouze u nejdražších tarifů.

Celkově ceny Paymo hodnotíme dobře. Podle našich zkušeností si většina uživatelů vystačí s plánem SMALL OFFICE. Ten nabízí všechny potřebné funkce. Dražší plán BUSINESS toho nenabízí o tolik navíc a navíc je výrazně dražší (18,95 dolarů oproti 11,95 dolarům).

VYZKOUŠEJTE PAYMO ZDARMA

🤖 Možnosti propojení - 7/10

Nástroj Paymo si můžete propojit se službami třetích stran. Aktuálně je možné si Paymo propojit s těmito službami:

  • nástroje od Googlu - Paymo si můžete propojit s vaším Google kalendářem nebo do něj nahrávat soubory z Google Drive
  • Slack - díky propojení je možné si z diskuzí na Slacku vytvářet tasky v Paymo
  • QuickBooks Online, Xero a GrandTotal - účetní a daňové nástroje, které je možné propojit s Paymo
  • nástroje od Adobe - v populárních nástrojích od Adobe najdete Paymo widget, přes který můžete snadno trackovat čas, který strávíte prací v těchto nástrojích
  • Typeform a JotForm - populární nástroje na tvorbu formulářů
  • PomoDone - populární nástroj pro soustředění a produktivitu můžete využívat přímo v Paymo. Díky PomoDone si můžete práci rozvrhnout do 25 minutových bloků a zablokovat si všechno, co by vás během práce mohlo rušit
  • LambdaTest - tento nástroj vám umožní otestovat si responzivitu vašich stránek a to, jak stránky fungují na různých zařízeních. Všechny případné bugy je možné automaticky hlásit přímo do služby Paymo
  • Rethink - Rethink ukládá soubory z desktopu a cloudových aplikací na jedno místo. Pokud ho používáte, můžete do něj nahrát i soubory z Paymo
  • Shift - desktopový emailový klient pro Gmail, Outlook a Office 365, který můžete propojit s Paymo
  • Zapier a Integromat - přes Zapier a Integromat si můžete s Paymo propojit další služby a nástroje třetích stran jako například Dropbox, Microsoft Teams nebo Shopify

V možnostech propojení se službami třetích stran nás Paymo trochu zklamalo. Nabízí sice propojení s těmi nejzákladnějšími službami jako je Slack nebo nástroje od Googlu, jinak jsou ale možnosti propojení poměrně slabé. Chybí například možnost přímé integrace s Microsoft Teams, Dropboxem, Zoomem nebo GitHubem. Všechny tyto služby sice lze integrovat, je to ale potřeba udělat přes nástroj Zapier nebo Integromat, což znamená nepohodlí a práci navíc.

Pokud pro vás propojení se službami třetích stran není důležité, nemusíte tento problém řešit. Pokud ale budete potřebovat váš nástroj pro projektový management propojit s dalšími službami, doporučujeme poohlédnout se raději po nástrojích jako ClickUP, Monday.com nebo teamgantt.

🕹️ Zábavnost - 8/10

Paymo je nástroj ze staré školy. Jeho vývojáři kladli důraz především na praktičnost, takže tu nenajdete žádné vychytávky, které by byly udělané jen pro efekt. Všechno je jasně strukturované a praktické a každá featura má na Paymo své místo.

Po designové stránce nečekejte žádné vizuální orgie. Design dashboardu Payma je úsporný a jednoduchý. Nemůžeme ale říct, že by nám to při práci s Paymo nějak vadilo, naopak se nám jeho přímočarost a nevyumělkovanost líbila.

📧 Zákaznická podpora - 9/10

Paymo nabízí zákaznickou podporu přes email a také přes živý chat, který je dostupný na webových stránkách služby. Vyzkoušeli jsme oba kanály a musíme říct, že zákaznická podpora Paymo je na velmi dobré úrovni. Odpověď přes živý chat jsme dostali během několika minut. Odpověď přes email nám pak přišla během několika hodin. V obou případech byl agent zákaznické podpory milý a ochotně odpověděl na všechno, co nás zajímalo.

✏️ Pro koho je nástroj Paymo vhodný

Pokud pro vaši firmu hledáte nástroj pro projektový management, může pro vás být Paymo to pravé. Vedle klasických funkcí pro task management stojí za pozornost hlavně funkce trackování času, která vám pomůže změřit, kolik hodin tráví váš tým na jednotlivých úkolech.

Paymo se hodí jak pro malé, tak pro středně velké firmy. Podle našich zkušeností ho nejvíce ocení firmy z B2B oborů jako jsou například reklamní agentury. Pokud máte hodně klientů a hodně projektů a potřebujete věci delegovat a plánovat, Paymo vám s tímto úkolem skvěle pomůže.

✅ Závěrečné hodnocení - 9/10

Paymo je velmi kvalitní nástroj. Má rozumně nastavené ceny a širokou paletu funkcí, které vám mohou výrazně pomoci při správě vašich projektů a úkolů. Paymo nabízí praktický a přehledný dashboard, ve kterém se bude dobře pracovat jak šéfům, tak jednotlivým členům týmu. Zmínit také musíme skvělou zákaznickou podporu.

Jedinou nevýhodou Paymo je slabší nabídka propojení se službami třetích stran. I to se dá ale vyřešit - například použitím služeb Zapier nebo Integromat, přes které si můžete požadované služby dodatečně intgrovat. Jiné slabiny podle našich zkušeností Paymo nemá, a tak vám ho můžeme upřímně doporučit.  

VYZKOUŠEJTE PAYMO ZDARMA