C

hcete si postavit vlastní eshop a vybíráte vhodný nástroj? V dnešním článku si srovnáme tři nejpopulárnější eshopové nástroje v Česku - Shoptet, UPgates a Eshop-rychle. Podíváme se na ty nejdůležitější parametry jako je cena, jednoduchost používání či nabídka šablon.

Shoptet, UPgates i Eshop-rychle jsou důvěryhodné služby, které mají tisíce zákazníků. Jak ale poznat, který nástroj je pro vás ten pravý? Čtěte dále, věříme, že díky našemu srovnání si vyberete.

💰 1. Cena

Jednou z nejdůležitějších věcí je, kolik za eshopový nástroj zaplatíte.

V tomto ohledu jasně vítězí Eshop-rychle. Ten má o třídu nižší ceny než jeho konkurenti. Eshop-rychle nabízí celkem dva placené tarify, které stojí 390 a 790 korun za měsíc. U obou tarifů můžete na eshop přidat neomezené množství produktů. Rozdíl je hlavně v počtu emailových adres a ve velikosti webového prostoru, které k tarifům dostanete:

STARTUPBUSINESS
CENA390 korun za měsíc790 korun za měsíc
POČET PRODUKTŮneomezeněneomezeně
WEBOVÝ PROSTOR5 GBneomezeně
EMAILOVÉ ADRESY5neomezeně

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA

Výhodou Eshopu-rychle je, že všechny doplňky (jako například propojení na cenové srovnávače Heureka či Zboží.cz) jsou v rámci obou tarifů zdarma.

Další eshopové řešení Shoptet nabízí celkem čtyři placené tarify, které stojí 340, 1 370, 2 070 a 3 970 korun měsíčně. Tarify na Shoptetu se liší hlavně počtem produktů, které můžete na eshop nahrát, počtem emailů, počtem uživatelů, a také počtem doplňků. Ne všechny doplňky na Shoptetu jsou totiž zdarma a u nižších tarifů je potřeba si za ně extra připlácet.

FREEBASICBUSINESSPROFIENTERPRISE
CENA0 Kč340 Kč/měsíc1 370 Kč/měsíc2 070 Kč/měsíc3 970 Kč/měsíc
POČET PRODUKTŮ101001 000 5 00050 000
POČET DOPLŇKŮ V CENĚ2434465868
E-MAILY1351015
UŽIVATELÉ135NeomezeněNeomezeně

VYZKOUŠEJTE SHOPTET ZDARMA

Řešení od UPgates nabízí celkem čtyři tarify. Ty stojí 450, 1 450, 1 950 a 2 950 korun měsíčně. Tarify se liší hlavně počtem produktů, které můžete na eshop přidat, a také počtem uživatelů a velikostí webového prostoru:

BRONZESILVERGOLDPLATINUM
CENA450 Kč za měsíc1 450 Kč za měsíc1 950 Kč za měsíc2 950 Kč za měsíc
POČET PRODUKTŮaž 50až 1 000až 10 000až 30 000
UŽIVATELÉ1
WEBOVÝ PROSTOR1 GB3 GB5 GB10 GB

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

Výhodou UPgates je, že všechny doplňky jsou zdarma a jsou součástí i levnějších tarifů. Nikdy si tedy nebudete muset nic extra dokupovat.

Co si ze srovnání cen odnést? Jednoznačně nejlepší nabídku má aktuálně Eshop-rychle, který u obou tarifů nabízí skvělé parametry. Zejména jeho vyšší tarif BUSINESS za 790 korun měsíčně je opravdu nabušený a u konkurence se podobný tarif prodává za dvakrát až třikrát tolik.  

Nástroj Shoptet nabízí o něco nižší ceny než UPgates. Znatelnou nevýhodou u něj však je, že ne všechny doplňky jsou u všech tarifů zdarma a někdy je potřeba si za ně extra připlácet. Souboj těchto dvou nástrojů u nás tedy končí remízou.

🥇 Vítěz: Eshop-rychle
🥈 Stříbrná medaile: Shoptet
🥉 Bronzová medaile: UPgates

Více o cenách zmíněných eshopových nástrojů a jednotlivých tarifech se můžete dočíst v našich aktuálních recenzích (recenze Eshop-rychle, recenze Shoptet, recenze UPgates).

💪 2. Jednoduchost používání

Všechny testované nástroje nás překvapily svou jednoduchostí a intuitivností. Jak na UPgates, tak na Eshopu-rychle a na Shoptetu najdete webový editor, ve kterém si můžete vlastní eshop vytvořit na pár kliknutí.

V editoru můžete například upravovat vzhled samotného eshopu, přidávat nové produkty nebo sledovat nové objednávky i zákazníky. Editor zvládne používat každý - není potřeba umět programovat.

Na UPgates najdete několik základních sekcí jako Objednávky, Produkty, Statistiky nebo Grafika, ve kterých provádíte veškeré úpravy a nastavení. Editor má moderní vzhled a je velmi přehledný.

Editor Eshopu-rychle nemá tak pěkný design a zasloužil by si menší facelift. Je však přehledný a velmi dobře se v něm pracuje.

K srdci nám nejvíce přirostl Shoptet, který nabízí pěkný a jednoduchý editor, ve kterém si snadno nastavíte vše důležité. Oceňujeme také úvodní tutoriál, který vás se vším seznámí.

Hodnocení editorů je velmi subjektivní záležitost a hodně záleží na tom, jak vám který nástroj “sedne”. Výhodou je, že všechna eshopová řešení si můžete vyzkoušet zdarma.

UPGATESESHOP-RYCHLESHOPTET
ČAS NA VYZKOUŠENÍ ZDARMA30 dní15 dní30 dní

VYZKOUŠEJTE SHOPTET ZDARMA

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA

🥇 Vítěz: Shoptet
🥈 Stříbrná medaile: UPgates
🥉 Bronzová medaile: Eshop-rychle

🌄 3. Kvalita šablon

Jak jsou na tom jednotlivé nástroje co se týče nabídky a kvality šablon?

Nejvíce šablon nabízí řešení od Eshop-rychle. To obsahuje celkem 25 responzivních šablon. Nejvíce se nám líbily šablony nazvané New York a Milano. Ty nabízejí profesionální a moderní design. Design ostatních šablon působí na náš vkus až příliš univerzálně a obyčejně.

Jedna ze šablon nástroje Eshop-rychle nazvaná New York. Šablona má pěkný design a je responzivní.
Šablona New York od Eshop-rychle.

UPgates nabízí celkem 9 responzivních šablon. Šablony od UPgates mají svůj specifický styl, kterému dominují syté barvy a moderní fonty. Jejich design se nám líbil nejvíce ze všech testovaných řešení.

Výchozí šablona eshopového nástroje UPgates. Dominuje na ní oranžová a hnědá barva a má čistý a elegantní styl.
Jedna ze šablon na UPgates.

Shoptet nabízí celkem 11 responzivních šablon zdarma a dalších 20 placených. Šablony ničím nevybočují, přesto ale působí moderně a profesionálně.

Šablona od nástroje Shoptet. Dominuje jí tmavá barva a fotografie půvabné ženy se smyslným výrazem.
Jedna ze šablon od Shoptetu.

U všech nástrojů si můžete šablony sami upravit. Měnit se dá například barva šablony nebo rozložení různých prvků. Pokud ovládáte HTML a CSS, můžete si konkrétní úpravy sami doprogramovat.

🥇 Vítěz: Shoptet
🥈 Stříbrná medaile: Eshop-rychle
🥉 Bronzová medaile: UPgates

⚡ 4. Rychlost

Rychlost načtení stránky patří mezi nejdůležitější parametry každého webu. Studie ukazují, že pokud se webová stránka nenačte do tří sekund, 40 % návštěvníků web opustí. Proto je důležité, aby se stránky eshopu načítaly opravdu rychle.

Jak si v tomto ohledu vedou eshopy vytvořené v UPgates, Shoptetu a Eshopu-rychle? Změřili jsme jejich rychlost v nástroji Pingdom Tools. Takhle vypadají výsledky:

Nejlépe si vedl nástroj UPgates, jehož eshopy se většinou načetly za méně než jednu sekundu. Shoptet dosáhl velmi dobrých výsledků, jeho eshopy se většinou načetly do dvou sekund. I Eshop-rychle si vedl dobře.

🥇 Vítěz: UPgates
🥈 Stříbrná medaile: Shoptet
🥉 Bronzová medaile: Eshop-rychle

🤖 5. Nabídka doplňků

Doplňky slouží hlavně k tomu, abyste váš eshop mohli propojit s důležitými službami, které vám usnadní podnikání. Mezi tyto doplňky patří například:

  • cenové srovnávače (Heureka, Zboží.cz či Glami)
  • poštovní služby (Česká pošta, Uloženka, Zásilkovna)
  • platební služby (GoPay, PayPal, Twisto)
  • technologické nástroje (foxentry, ROI hunter)
  • SEO nástroje (Collabim)
  • affiliate nástroje (Affilbox)

Všechny tři eshopová řešení jsou v tomto ohledu připravená a nabízejí všechny důležité doplňky. Rozdíl je ale v tom, kolik za tyto doplňky zaplatíte. U UPgates a Eshopu-rychle jsou všechny doplňky zdarma. U Shoptetu se nabídka doplňků liší podle tarifu:

FREEBASICBUSINESSPROFIENTERPRISE
CENA0 Kč340 Kč/měsíčně1 370 Kč/měsíčně2 070 Kč/měsíčně3 970 Kč/měsíčně
POČET DOPLŇKŮ V CENĚ2434465868

Pokud si předplatíte nejlevnější tarif BASIC, najdete v něm základní doplňky jako export pro Českou poštu či napojení na Glami a Heureku. V dražším tarifu BUSINESS najdete například možnost zřídit si platební bránu u GoPay či Twista. Tarif PROFI nabízí například podporu nástroje Mailchimp. Nejdražší tarif ENTERPRISE pak nabízí PayPal či podporu služby Affilbox. V případě, že si chcete srovnat více technologii, kde si můžete postavit svůj vlastní e-shop můžete si přečíst srovnání od portálu 5nej.cz. (Přečíst zde)

Pokud používáte některý z levnějších tarifů a chtěli byste si pořídit doplněk, který není součástí tarifu, můžete si doplněk zakoupit extra. Nejčastěji za něj zaplatíte 100200 Kč měsíčně.

🥇 Vítěz: Eshop-rychle
🥈 Stříbrná medaile: UPgates
🥉 Bronzová medaile: Shoptet

⚙️ 6. SEO

Optimalizace pro vyhledávače je důležitá věc. SEO totiž ovlivňuje pozici vašeho eshopu ve vyhledávačích jako Google či Seznam. Nástroje UPgates, Shoptet i Eshop-rychle jsou na SEO připravené.

Nastavení týkající se SEO můžete u všech nástrojů provádět přímo ve webovém editoru. Nastavit jdou meta popisky a meta titulky stránek, přidávat jdou také články a další redakční obsah.

Tato disciplína tedy končí remízou.

🕹️ 7. Zábavnost

Pokud vytváříte vlastní eshop, mělo by vás to především bavit. Vždyť se jedná o vaši novou výkladní skříň, která by měla oslovit zákazníky a vydělat vám peníze - a to je vždycky zábava!

Při testování jednotlivých nástrojů nás nejvíc bavila práce v Shoptetu. Může za to hlavně již zmíněný tutoriál, který vás zábavnou formou seznámí s celým řešením a ukáže vám, jak to celé funguje, a kde se co nastavuje.

Velmi nás také bavila práce v UPgates. Je to hlavně díky jeho modernímu editoru, ve kterém se dá snadno vyznat a všechno jde nastavit na pár kliků.

I Eshop-rychle nás bavil. Jeho administrátorské prostředí sice kvůli staršímu designu působí poněkud oldschoolově, ale dá se na něj snadno zvyknout a nabízí vše potřebné.

Musíme poznamenat, že Česko je opravdu eshopová velmoc, a že je fajn, že tu vedle několika desítek tisíc eshopů máme i pořádné a kvalitní eshopové nástroje, ve kterých je radost pracovat.

🥇 Vítěz: Shoptet
🥈 Stříbrná medaile: UPgates
🥉 Bronzová medaile: Eshop-rychle

📧 8. Zákaznická podpora

Nejvíce způsobů, jak kontaktovat zákaznickou podporu, nabízí aktuálně UPgates. Podporu můžete kontaktovat po po emailu, telefonu, skypu a Facebooku. Naše zkušenost s podporou UPgates je pozitivní - vždy jsme se dočkali rychlé a profesionální odpovědi.

Eshop-rychle nabízí zákaznickou podporu přes email a telefon. Naše zkušenosti s podporou Eshopu-rychle jsou rovněž pozitivní - na naše emaily podpora reagovala během několika hodin a byla velice vstřícná a profesionální.

Shoptet aktuálně nabízí podporu přes email a telefon a stejně jako u dvou předchozích nástrojů, i u Shoptetu máme se zákaznickou podporou ty nejlepší zkušenosti. K dokonalosti Shoptetu chybí už jen to, aby zavedl zákaznickou podporu přes živý chat.

🥇 Vítěz: UPgates
🥈 Stříbrná medaile: Shoptet / Eshop-rychle
🥉 Bronzová medaile: Shoptet / Eshop-rychle

Celkové pořadí:

🥇 1. místo: Shoptet

Ačkoliv to byl těsný souboj, nejlépe z našeho srovnání vychází nástroj Shoptet. Důvodů je skutečně mnoho - nejen, že se jedná o kvalitní a profesionální řešení, ale Shoptet je rychlý a jednoduchý na použití i v případě, že nejste v tvorbě a provozování e-shopu právě zběhlí. Má dostatek pěkných šablon a dobře se v něm pracuje. Těšit se můžete také na spolehlivou zákaznickou podporu, která je dostupná i na telefonu. Jedinou nevýhodou je tak z našeho pohledu fakt, že u levnějších tarifů nejsou dostupné některé doplňky a je potřeba si za tyto doplňky extra zaplatit.

VYZKOUŠEJTE SHOPTET ZDARMA

🥈 2. místo: UPgates

Na druhém místě skončil UPgates. Nejen, že nabízí krásné šablony, moderní a intuitivní editor a skvělou zákaznickou podporu, kterou jde kontaktovat několika způsoby, ale k tomu všechny potřebné doplňky zdarma. Velkou výhodou UPgates také je, že jeho eshopy mají výbornou rychlost načtení, která se v průměru pohybuje okolo jedné sekundy. Velkou nevýhodou je o něco vyšší cena ve srovnání s Shoptetem. Pokud ale hledáte robustní a profesionální řešení na vývoj eshopu od A-Z, poměr cena/výkon je u UPgates velice dobrý.

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

🥉 3. místo: Eshop-rychle

E-shop rychle sice skončil v našem srovnání třetí, ale rozhodně to neznamená, že by se nejednalo o profesionální a spolehlivé řešení. Láká hlavně na nízké ceny, které jsou o řád nižší než ceny jeho konkurentů. Eshop-rychle nabízí velký počet šablon, skvělou zákaznickou podporu a všechny potřebné doplňky zdarma. Jedinou nevýhodou je trochu nemoderní design jeho editoru a lehce nižší rychlost, jinak je ale tento nástroj v podstatě bez chyb.

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA