H

ledáte nástroj na vytvoření eshopu? Rádi byste sáhli po hotovém řešení, které si můžete sami upravit na míru? V takovém případě pro vás může být ideální služba UPgates. V dnešním článku se na ni pořádně podíváme a zhodnotíme si nejdůležitější parametry jako je důvěryhodnost, cena či rychlost. Pojďme na to!

🛡️ Důvěryhodnost služby UPgates - 10/10

UPgates je spolu se službami Shoptet a Eshop-rychle jedním ze tří nejpoužívanějších nástrojů na tvorbu eshopů v Česku. Na trhu je už od roku 2009 a stojí za ním firma EVici webdesign s.r.o. se sídlem v Ostravě.

Na rozdíl od svého největšího konkurenta, služby Shoptet, není UPgates tak známý a v posledních letech o něm nebylo tolik slyšet. To se ale postupně mění - firma nedávno spustila velkou kampaň na YouTube a její management začal pravidelně poskytovat rozhovory do médií (například rozhovor pro Lupu či portál Měšec).

UPgates je tedy důvěryhodné řešení, které je na trhu dlouho a můžeme mu věřit.

💪 Jednoduchost používání - 9/10

UPgates patří mezi jednoduché nástroje a pracuje se s ním dobře. Hlavní výhodou je, že si v něm eshop zvládnete vytvořit, i pokud nemáte znalosti programování či designu. K dispozici vám totiž bude přehledný editor, kde si můžete vše nastavit během několika kliknutí.

Uživatelské rozhraní eshopového nástroje UPgates, v němž probíhá nastavování a úpravy eshopu.

Vytvoření eshopu s UPgates nám zabralo zhruba dvě hodiny. Za tu dobu jsme zvládli nastavit a vyladit design eshopu a přidat na eshop produkty i s fotkami a popisky. Další čas jsme pak věnovali zkoumání různých vychytávek, kterých je na UPgates opravdu mnoho.

Můžete si zde například nastavit množstevní slevy, napojit se na různé prodejní feedy jako Glami či Heureku nebo si prohlédnout detailní statistiky u zákazníků či nejprodávanějších produktů. Byť podobný servis nabízejí i konkurenční nástroje, oceňujeme, že práce s UPgates je jednoduchá a přehledná a jeho editor má navíc opravdu intuitivní a moderní design.

Pozitivně hodnotíme i fakt, že si celé řešení můžete zdarma na třicet dní vyzkoušet a zaplatit až poté, co si budete jistí, že je pro vás UPgates to pravé.

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

💰 Cena - 8/10

UPgates je placený nástroj. Nabízí celkem čtyři tarify, jejichž cena začíná na 450 Kč za měsíc a končí na 2 950 Kč za měsíc. Pojďme se nyní na ceny UPgates podívat a srovnat si je s konkurencí.

BRONZESILVERGOLDPLATINUM
CENA450 Kč za měsíc 1 450 Kč za měsíc 1 950 Kč za měsíc 2 950 Kč za měsíc
PRODUKTY501 00010 00030 000
POČET FUNKCÍ 162162162162
POČET DOPLŇKŮ 88888888
UŽIVATELÉ1
PROSTOR1 GB3 GB5 GB10 GB
JAZYKY1

Hlavní rozdíl mezi cenovými tarify je v počtu produktů, které můžete na eshopu prodávat. Dále se tarify liší počtem uživatelů, kteří budou mít přístup ke správě eshopu, webovým prostorem a počtem jazykových mutací vašeho obchodu.

Pokud s provozováním eshopu začínáte nebo máte malý eshop s několika produkty, bude vám stačit tarif BRONZE za 450 Kč měsíčně. Ten nabízí až 50 produktů, 1 GB prostoru, jeden jazyk a správu pro jednoho uživatele.

Pokud vám tyto parametry nestačí, můžete využít tarif SILVER za 1 450 Kč měsíčně. Ten nabízí až 1 000 produktů, 3 GB prostoru, správu pro neomezený počet uživatelů a neomezený počet jazykových mutací.

Další v nabídce je pak tarif GOLD za 1 950 Kč měsíčně. Na něm je možné provozovat eshop s až 10 000 produkty. Tarif nabízí 5 GB prostoru a neomezený počet uživatelů i jazyků.

Nejvyšší tarif PLATINUM za 2 950 Kč měsíčně je pak určen pro ty nejnáročnější eshopy. Je na něm možné prodávat až 30 000 produktů, nabízí 10 GB webového prostoru a neomezený počet uživatelů a jazyků.

Velkou výhodou pak je, že všechny funkce a doplňky, které UPgates nabízí, jsou dostupné u všech tarifů ZDARMA. I u nejlevnějšího tarifu BRONZE tak můžete využít například napojení na Affilbox či platební bránu GoPay. To je příjemný fakt, kterým se UPgates liší například od služby Shoptet. Tam si za tyto doplňky musíte buď připlatit, nebo si musíte vybrat některý z vyšších tarifů.

Naopak za nevýhodu považujeme, že všechny tarify na UPgates jsou měsíční a nedá se tedy pořídit například roční tarif za výhodnější cenu.

A jak si UPgates cenově stojí oproti konkurenci?

  • Eshop-rychle má ceny výrazně nižší. Nabízí dva tarify za 390 Kč měsíčně a 790 Kč měsíčně. Oba mají neomezený počet produktů a velký webový prostor (5 GB & neomezený). Řešení od Eshop-rychle nám přišlo kvalitou srovnatelné jako to od UPgates. Největší rozdíl jsme pak pocítili hlavně u editoru, ten má UPgates o něco modernější a přehlednější. Pokud je pro vás ale nejdůležitější hlavně cena, s klidným svědomím vám můžeme doporučit Eshop-rychle.
  • Shoptet nabízí čtyři tarify, jejichž cena začíná na 0 Kč měsíčně a končí na 3 970 Kč měsíčně. Při porovnání tarifů můžeme říct, že Shoptet nabízí podobné ceny jako UPgates. Při srovnání těchto dvou služeb nejde jednoznačně říct, která je lepší. U Shoptetu se nám líbí, že je to lídr trhu a běží na něm většina českých eshopů. U UPgates oceňujeme zase to, že se jedná o velmi propracované řešení s přehledným a moderním editorem.

Co si ze srovnání cen odnést? Obecně můžeme říci, že pokud je pro vás při tvorbě eshopu nejdůležitější cena, není UPgates tím nejlepším řešením, a bude lepší vyzkoušet například službu Eshop-rychle. Pokud ale hledáte robustní a sofistikované řešení, ve kterém se vám bude dobře pracovat, je za nás aktuálně UPgates ta nejlepší volba.

🌄 Nabídka šablon - 8/10

UPgates nabízí celkem devět šablon. Šablonu si můžete snadno vybrat v editoru v záložce “Přednastavené grafiky”. Najdete zde devět moderních a responzivních šablon, které si můžete dále upravit.

Výchozí šablona eshopového nástroje UPgates. Dominuje na ní oranžová a hnědá barva a má čistý a elegantní styl.
Výchozí šablona nástroje UPgates.

PROHLÉDNĚTE SI ŠABLONY OD UPGATES

Šablony mají svůj specifický styl a poměrně se liší od toho, co nabízí konkurence. Nám se design šablon líbil, přišel nám zajímavý a neokoukaný - je to ale velmi subjektivní záležitost a záleží na každém, jestli mu šablony od UPgates “sednou”.

Pojďme si nyní nabídku šablon srovnat s konkurencí. Kolik šablon nabízejí konkurenční řešení?

  • Eshop-rychle - 25 responzivních šablon
  • Shoptet - 11 responzivních šablon zdarma a 20 placených

UPgates nabízí devět šablon, a tak na první první pohled nevychází z tohoto srovnání úplně dobře. Je ale potřeba říct, že například Eshop-rychle sice nabízí 25 šablon, ty se ale často liší jen barvou nebo několika málo prvky. U UPgates je každá šablona originální a má jiný styl.

Nabídku šablon od UPgates tak hodnotíme jako dostatečně velkou a kvalitní. Výhodou je, že si šablonu vždy můžete upravit (změnit se dá barva, styl písma, zarovnání textu a další věci), takže si vše můžete vyladit podle vašich představ.

Pokud navíc ovládáte programování, můžete použít Editor kódu, do kterého lze přidat vlastní kód, čímž si vzhled vašeho eshopu upravíte přesně tak, jak potřebujete.

Rychlost - 10/10

Rychlost patří mezi nejdůležitější parametry každého eshopu. Pokud váš eshop běží rychle, zákazník nemá důvod ze stránek odcházet a je u něj větší pravděpodobnost, že dokončí nákup.

Jak si v tomto ohledu stojí UPgates? Jsou eshopy, které na něm běží, dostatečně rychlé? Změřili jsme to a máme pro vás výsledky:

  • medovy.shop - eshop zaměrený na prodej domácího medu. Rychlost načtení: 817 ms
  • car-detail.cz - eshop prodávající přípravky na čištění auta. Rychlost načtení: 896 ms
  • topkotliky.sk - eshop zaměřený na kotlíky a potřeby pro vaření. Rychlost načtení: 1,32 sekundy

Obecně se dá říci, že rychlost načtení stránky pod dvě sekundy je dobrá a rychlost načtení stránky pod jednu sekundu je výborná. UPgates tak v této disciplíně dosahuje skvělých výsledků.

Pro srovnání přidáváme i rychlost načtení u eshopů, které běží na konkurenčních platformách:

📊 Správa produktů - 10/10

Správa produktů patří u nástrojů na tvorbu eshopu mezi to nejdůležitější. Pokud je vyřešená dobře, ušetří vám to spoustu času. V opačném případě vás čeká spousta zdlouhavé práce.

Vyzkoušeli jsme přidávání a správu produktů na UPgates a musíme říci, že vše funguje opravdu hladce. Produkty můžete přidávat na pár kliknutí a můžete u nich snadno nastavit popisek, cenu, kategorii i obrázek. Nastavování probíhá v editoru pod záložkou “Produkty”.

🤖 Nabídka doplňků - 10/10

Jestli v nějaké disciplíně UPgates opravdu vyniká, je to nabídka funkcí a doplňků. V tuto chvíli má služba k dispozici celkem 162 funkcí a celkem 88 doplňků. Všechny jsou přitom zdarma a jsou tak součástí i nejlevnějšího tarifu BRONZE.

V nabídce najdete například napojení na platební brány GoPay, PayU, PayPal či Skrill. Nechybí ani napojení na dopravní služby jako Zásilkovna a Uloženka či na velké přepravce jako je Česká pošta, PPL či DPD. K dispozici je také propojení s nejrůznějšími XML feedy a prodejními kanály - z těch nejznámějších jmenujme například Amazon, Biano, Glami, Heureku či Zboží.cz.

Zdarma pak můžete připojit i některé pokročilé služby jako je PayPal, Foxentry či Semor. Jejich napojení je u konkurence většinou zpoplatněné, nebo je pro něj potřeba zvolit si některý z dražších tarifů. V tomto nám přišla obchodní strategie UPgates velmi férová a líbilo se nám, že kromě platby za tarif nemusíme platit žádné peníze navíc.

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

💬 Jazyková podpora - nabízí UPgates češtinu? - 10/10

UPgates je kompletně v češtině. Pokud tedy hledáte řešení, u nějž nebudete potřebovat umět cizí jazyk, je pro vás UPgates ideální volbou.

⚙️ SEO - 10/10

SEO je pro každý eshop velmi důležité. Díky němu může váš eshop získat dobré pozice ve vyhledávačích a získat tak nové zákazníky.

Nástroj UPgates je na SEO připravený. Nastavení probíhá přímo v editoru v záložce Marketing > SEO, kde můžete nastavit nadpisy, titulky a popisky stránek. V této části jde nastavit i soubory sitemap.xml a robots.txt.

Vyřádit se můžete i u samotných produktů - u každého jde nastavit titulek, META popisek a klíčová slova.

Na UPgates také můžete tvořit redakční obsah a články. Pokud například prodáváte hodinky, můžete pro vaše uživatele vytvořit článek s tipy, jak si hodinky správně vybrat, na co si dát při výběru pozor atd. Fantazii se meze nekladou a čím více kvalitních článků budete na vašem eshopu mít, tím lépe.

🕹️ Zábavnost - 9/10

Vytváření eshopu s UPgates nás bavilo. Přispělo k tomu zejména intuitivní uživatelské rozhraní a přehledný editor, ve kterém jsme všechny kroky rychle zvládli.

Práce s UPgates je jednoduchá a během tvorby eshopu se nám nestalo, že bychom se na něčem zasekli. Na začátku vám sice může chvíli trvat, než se s editorem seznámíte a zorientujete se, poté už by vám mělo vše jít dobře od ruky a práce by měla rychle ubíhat.

📧 Zákaznická podpora - 9/10

Naše zkušenosti se zákaznickou podporou služby UPgates jsou pozitivní - podpora na náš email odpověděla do patnácti minut a ochotně zodpověděla všechno, co nás zajímalo. UPgates nabízí podporu ve všedních dnech od 8 do 16 hodin a to po emailu, telefonu, skypu a Facebooku.

✏️ Pro koho je UPgates vhodný (a pro koho ne)‍

Pokud hledáte profesionální eshopové řešení, které je pravidelně aktualizováno a doplňováno o nové funkce, je UPgates správnou volbou. Oceníte ho zejména pokud nemáte žádné zkušenosti s programováním. UPgates můžeme doporučit jak eshopovým nováčkům, kteří tvoří svůj první internetový obchod, tak zkušeným matadorům, kteří hledají řešení pro střední či velký eshop.

UPgates naopak nedoporučujeme lidem, kteří si technické řešení rádi upravují a programují sami, a kteří potřebují mít absolutní kontrolou nad celou platformou. Vzhledem k tomu, že je UPgates krabicové a hotové řešení, není pro tento typ uživatelů vhodné.

Závěrečné hodnocení - 9/10

UPgates považujeme za jeden z nejlepších nástrojů na tvorbu eshopů na trhu. Zaujalo nás zejména jeho uživatelské prostředí a editor, který je moderní a přehledný. Velmi se nám líbila nabídka doplňků a služeb a fakt, že za doplňky nemusíme platit nic navíc. Potěšila nás i kvalita zákaznické podpory a rychlost, kterou eshopy na UPgates běží. Negativně pak hodnotíme vyšší cenu - musíme však uznat, že ta je vzhledem ke kvalitě produktu obhajitelná. Celkově tedy UPgates nabízí ideální řešení pro všechny eshopaře, kteří hledají poctivý a kvalitní produkt.

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA