H

ledáte nástroj pro tvorbu eshopu a uvažujete o službě Eshop-rychle? V dnešním článku se na tuto službu podrobně podíváme. Mrkneme se, jaké má ceny a jaké nabízí doplňky. Také se zaměříme na to, jestli je Eshop-rychle dostatečně důvěryhodný a rychlý. Pojďme na to!

🛡️ Důvěryhodnost služby Eshop-rychle - 10/10

Eshop-rychle je spolu se službami UPgates a Shoptet jedním ze tří nejoblíbenějších nástrojů na tvorbu eshopů v Česku. Na trhu je už od roku 2007 a stojí za ním firma Golemos s.r.o. se sídlem v Českých Budějovicích.

V současné době má služba několik tisíc platících zákazníků a vedle České republiky nabízí své řešení také na Slovensku pod značkou Eshop-rychlo.

Eshop-rychle je tedy důvěryhodné řešení, které je na trhu dlouho a můžeme mu věřit.

💪 Jednoduchost používání - 8/10

Eshop-rychle je vcelku jednoduchý nástroj, se kterým se dobře pracuje. Hlavní výhodou je, že pokud si v něm chcete vytvořit eshop, nemusíte umět programovat. Eshop-rychle vám totiž nabídne editor, ve kterém si vše můžete sami pohodlně naklikat.

Tento editor je intuitivní a najdete v něm všechny důležité funkce. V editoru můžete spravovat produkty, nastavovat ceny, přidávat články nebo sledovat různé statistiky vašeho eshopu.

Editor nástroje Eshop-rychle, ve kterém je možné provádět všechny úpravy. Probíhá zde nastavování veškerých prvků eshopu.

Když jsme Eshop-rychle zkoušeli, vytvoření eshopu nám zabralo zhruba dvě a půl hodiny. Za tu dobu jsme zvládli nastavit a vyladit design eshopu a přidat na eshop produkty i s fotkami a popisky. Zbylý čas jsme věnovali zkoumání různých vychytávek a funkcí.

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA

💰 Cena - 10/10

Tou zdaleka největší výhodou Eshopu-rychle oproti konkurenci jsou nízké ceny. Služba je výrazně levnější než řešení od UPgates a od Shoptetu. Aktuálně nabízí dva tarify za 390 a 790 korun měsíčně. Pojďme se nyní na tyto tarify podrobněji podívat.

STARTUPBUSINESS
CENA390 korun za měsíc790 korun za měsíc
POČET PRODUKTŮneomezeněneomezeně
WEBOVÝ PROSTOR5 GBneomezeně
EMAILOVÉ ADRESY5neomezeně
MOŽNOST VLASTNÍ DOMÉNY
PODPORA EET
BEZPLATNÉ AKTUALIZACE SYSTÉMU
IMPORT A EXPORT DAT

Hlavní rozdíl mezi cenovými tarify je ve webovém prostoru a také v počtu emailových adres, které k nim dostanete.

Zatímco tarif STARTUP má webový prostor o velikosti 5 GB, u tarifu BUSINESS dostanete neomezený webový prostor. U tarifu STARTUP dostanete 5 emailových adres, u tarifu BUSINESS je počet emailových adres neomezený.

Tarify se také liší v některých speciálních funkcích a doplňcích. Například:

  • automatický import dat z externího zdroje je v rámci dražšího tarifu zdarma. U levnějšího tarifu se za import platí.
  • automatické generování XML feedů probíhá u dražšího tarifu jednou za hodinu a u levnějšího tarifu jednou za 14 dní.
  • FTP přístup na úložiště dat e-shopu je u dražšího tarifu zdarma, u levnějšího tarifu se platí.
  • nástroj pro rozesílku newsletterů je v rámci dražšího tarifu zdarma, u levnějšího tarifu se platí.
  • hodnocení produktů je v rámci dražšího tarifu zdarma, u levnějšího tarifu se platí.
  • u dražšího tarifu získáte také zvýhodněné podmínky od platebních bran a přednostní zákaznickou podporu od zaměstnanců Eshopu-rychle.

K oběma tarifům STARTUP i BUSINESS získáte kredit na Sklik.cz v hodnotě 2 000 korun zdarma.

Tarify se dají objednat i na 6 měsíců, na 1 rok nebo na 2 roky dopředu - v takovém případě dostanete slevu. Na všechny detaily se můžete podívat v ceníku na webu Eshopu-rychle.

Eshop-rychle je možné vyzkoušet i ZDARMA a to na dobu 15 dní.

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA

A jak si Eshop-rychle cenově stojí oproti konkurenci?

  • UPgates má ceny výrazně vyšší. Nabízí celkem čtyři tarify za 450, 1 450, 1 950 a 2 950 korun měsíčně. Nejnižší tarif za 450 korun umožňuje přidat na eshop maximálně 50 produktů a nabízí 1 GB webového prostoru. Nejvyšší tarif za 2 950 korun měsíčně umožňuje přidat na eshop až 30 000 produktů a nabízí 10 GB webového prostoru.
  • Také ceny Shoptetu jsou výrazně vyšší. Shoptet nabízí čtyři tarify, jejichž cena začíná na 0 korunách měsíčně a končí na 3 970 korunách měsíčně. Nejlevnější tarif je free umožňuje přidat na eshop až 10 produktů. Nejdražší tarif za 3 970 korun umožňuje přidat na eshop až 50 000 produktů. Velikost webového prostoru u svých tarifů Shoptet neuvádí.

Co si ze srovnání cen odnést? Obecně můžeme říct, že pokud vám záleží na ceně, je Eshop-rychle tím nejlepším řešením na českém trhu. Nabízí solidní produkt za bezkonkurenční peníze. Pokud ale hledáte robustní a sofistikované řešení a na ceně vám až tak nezáleží, doporučujeme vyzkoušet službu UPgates, jejíž produkt je kvalitou ještě o stupínek výš.

🌄 Nabídka šablon - 10/10

Eshop-rychle nabízí celkem 25 responzivních šablon, což je nejvíce na českém trhu. Šablonu si můžete snadno vybrat v editoru v nastavení v kolonce Design webu.

Jedna ze šablon nástroje Eshop-rychle nazvaná New York. Šablona má pěkný design a je responzivní.

PROHLÉDNĚTE SI ŠABLONY NA ESHOP-RYCHLE

Šablonu si můžete upravit tak, aby vám co nejvíce vyhovovala. Měnit můžete barvu šablony, pozadí šablony, písmo, hlavičku i patičku. Pokud umíte pracovat s CSS a HTML, Eshop-rychle vám umožní editovat i samotný kód šablony.

Šablony od Eshop-rychle jsou responzivní a fungují proto jak na desktopu, tak na mobilu. Design šablon je pěkný a čistý a díky velké nabídce je velká pravděpodobnost, že si mezi nimi vyberete.

⚡ Rychlost - 8/10

Rychlost patří mezi nejdůležitější parametry každého eshopu. Studie ukazují, že pokud se webová stránka nenačte do tří sekund, 40 % návštěvníků web opustí. Proto je důležité, aby se stránky eshopu načítaly opravdu rychle.

Změřili jsme tedy rychlost eshopů postavených na Eshopu-rychle. Jaké jsou výsledky?

  • sutor.cz - eshop zaměřený na prodej dámské a pánské obuvi. Rychlost načtení: 2,37 sekundy
  • coffeespot.cz - eshop prodávající prémiovou kávu. Rychlost načtení: 1,44 sekundy
  • nejleginy.cz - eshop zaměřený na prodej oblečení. Rychlost načtení: 1,33 sekundy

Eshop-rychle v této disciplíně dosahuje dobrých výsledků.

Pro srovnání přidáváme i rychlost načtení eshopů běžících na konkurenčních platformách:

📊 Správa produktů - 10/10

Správa produktů patří u nástrojů na tvorbu eshopů mezi to nejdůležitější. Pokud je vyřešena dobře, ušetří vám to spoustu hodin práce, kterou můžete věnovat jiným a důležitějším věcem.

Vyzkoušeli jsme přidávání a správu produktů na Eshopu-rychle a podle našich zkušeností můžeme říct, že vše funguje na jedničku. Správě produktů je v administraci věnována speciální sekce Produkty. V ní můžete na pár kliků nastavovat ceny, popisky nebo obrázky. Vše funguje jednoduše a přehledně.

🤖 Nabídka doplňků a služeb - 10/10

Eshop-rychle vám umožní propojit váš eshop s těmi nejdůležitějšími službami na českém internetu. K dispozici je napojení na srovnávače cen jako Heuréka, Zboží.cz nebo Glami, napojení na platební brány včetně GoPay či PayPal, napojení na poštovní služby jako Uloženka, Zásilkovna, Česká pošta či PPL a propojení s reklamními nástroji jako Google Analytics či Sklik.

Propojení je v rámci obou tarifů zdarma a není potřeba si doplňky zvlášť dokupovat, což hodnotíme jako velkou výhodu. U některých eshopových nástrojů jako například u Shoptetu to totiž není pravidlem.

💬 Jazyková podpora - nabízí Eshop-rychle češtinu? - 10/10

Eshop-rychle je kompletně v češtině. Pokud tedy hledáte nástroj, pro jehož používání nebudete potřebovat umět cizí jazyk, je Eshop-rychle ideální volba.

⚙️ SEO - 10/10

SEO je pro každý eshop velmi důležité. Díky němu vyhledávače snadněji najdou váš obchod a mohou ho umístit na přední příčky ve vyhledávání.

Nástroj Eshop-rychle je na SEO připravený. Nastavování probíhá přímo u produktů a stránek, kam můžete vložit meta titulky a meta popisky.

Na Eshop-rychle jdou tvořit i samostatné články ve stylu blogu. Pokud například prodáváte módu, můžete pro vaše uživatele připravit módní tipy a doporučení na konkrétní produkty. Fantazii se meze nekladou a čím více dobrého obsahu budete mít, tím lépe pro vás.

🕹️ Zábavnost - 8/10

Vytváření eshopu s Eshop-rychle nás bavilo. Chviličku sice zabere, než si na nástroj zvyknete a seznámíte se s jeho funkcemi, po chvíli už by vám ale vše mělo jít rychle od ruky.

Samotný editor je intuitivní a dobře se v něm pracuje. Jedinou výtku máme k designu editoru, který je lehce zastaralý. Nepovažujeme to ale za žádnou překážku, ale spíše za kosmetickou věc.

📧 Zákaznická podpora - 10/10

Eshop-rychle nabízí zákaznickou podporu přes email, živý chat a telefon (od pondělí do pátku mezi 8. a 16. hodinou). S podporou máme pozitivní zkušenosti. Na náš email podpora odpověděla do několika hodin a ochotně zodpověděla všechno, co nás zajímalo.

✏️ Pro koho je Eshop-rychle vhodný (a pro koho ne)

Pokud hledáte kvalitní eshopové řešení za co nejlepší cenu, je Eshop-rychle aktuálně tou nejlepší možnou volbou. Oceníte ho zejména pokud nemáte žádné zkušenosti s programováním a eshop si chcete jednoduše “naklikat”. Eshop-rychle se bude hodit hlavně nováčkům, kteří spouštějí svůj první internetový obchod. Chybu ale neuděláte ani v případě, že hledáte řešení pro středně velký eshop.

Eshop-rychle naopak nedoporučujeme lidem, kteří chtějí mít kompletní kontrolu nad celým technickým řešením a chtějí si některé prvky sami doprogramovat. Vzhledem k tomu, že je Eshop-rychle krabicové řešení, není pro tyto účely vhodný.

✅ Závěrečné hodnocení - 9/10

Eshop-rychle považujeme za jeden z nejlepších nástrojů na tvorbu eshopů na trhu. Získal si nás svou nízkou cenou, která je o desítky procent nižší než ceny konkurentů. Za utracené peníze vám Eshop-rychle nabídne poctivé a kvalitní řešení, které navíc obsahuje doplňky a služby, za které není potřeba platit nic navíc. Oceňujeme také velkou nabídku šablon a zákaznickou podporu. Do nevýhod pak můžeme zařadit slabší design editoru a administrátorského prostředí.

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA