P

ořádně jsme vyzkoušeli a otestovali službu TeamGantt. Co všechno umí tento nástroj pro projektový management? Jaké má funkce a ceny? A vyplatí se vůbec? To všechno se dozvíte v dnešní recenzi!

🛡️ Důvěryhodnost služby TeamGantt - 10/10‍

TeamGantt vznikl v roce 2010 v americkém státě Maryland. Založili ho podnikatelé John Correlli a Nathan Gilmore, kteří chtěli vyvinout jednoduchý a srozumitelný nástroj, který by firmám pomáhal managovat jejich projekty.

Jejich mise byla úspěšná a hned po uvedení TeamGanttu na trh bylo jasné, že je tenhle software předurčený k úspěchu. Hned v prvním týdnu ho začaly používat velké společnosti jako Twitter a Expedia a počet uživatelů strmě rostl.

Dnes má TeamGantt více než jeden milion uživatelů a patří mezi nejoblíbenější projekťácké nástroje. Vedle malých firem ho používají i velké a prominentní společnosti jako Amazon či Netflix.

TeamGantt je tedy prověřená a důvěryhodná služba s dlouholetou historií.

VYZKOUŠEJTE TEAMGANTT ZDARMA

📊 Funkce - 9/10

Hlavní funkcí TeamGanttu je takzvaný projektový management. V praxi to znamená, že si do tohoto nástroje můžete přidat vaše projekty a úkoly, a přehledně si je naplánovat na časové ose. K projektům můžete přidávat termíny s deadliny a také poznámky.

Do TeamGanttu můžete také přidat kolegy a jednotlivé úkoly na ně delegovat. Díky tomu budou všichni vědět, kdo je za jaké úkoly zodpovědný.

Vedle toho má TeamGantt několik doplňkových funkcí:

  • funkci Drag & drop, díky které můžete úkol jednoduše označit myší a jedním kliknutím ho přesunout do kalendáře.
  • funkci porovnání časových os, kde vidíte vámi naplánovanou časovou osu projektu a aktuální časovou osu projektu a můžete porovnat, jak se od sebe liší.
  • funkci gantt chart, kde vidíte všechny úkoly na přehledné časové ose a také vidíte to, jak spolu jednotlivé úkoly souvisí.
  • reporty a přehledy, díky kterým vidíte aktuální stav všech projektů a úkolů.
  • funkci přidávání souborů, v rámci které můžete k úkolům nahrávat fotky, videa a další přílohy.
  • funkci trackování času - díky této funkci můžete sledovat, kolik času stráví váš tým na jednotlivých úkolech.

Na rozdíl od některých ostatních nástrojů jako například Monday.com se TeamGantt zaměřuje čistě na projektový management. Necílí tedy na další oblasti jako je například CRM nebo HR, ale drží se své hlavní disciplíny. Tento fakt hodnotíme pozitivně. TeamGantt je díky tomu jednoduchý, přehledný a všechny funkce, které má, mají jasný cíl: pomoci vám s managováním vašich projektů.

Při testování jsme nejvíce využívali funkci Drag & drop, v rámci které můžete vytvořené úkoly snadno přesunout do kalendáře a naplánovat si u nich deadliny. Také se nám líbila funkce gantt chart, díky které vidíte všechny úkoly srovnané na časové ose a také s ní můžete pozorovat to, jak spolu jednotlivé úkoly souvisí. To může pomoci hlavně u větších projektů, u kterých potřebujete získat “big picture”.

⚙️ Uživatelské prostředí - 9/10

Uživatelské prostředí nástroje TeamGantt je jednoduché a přehledné. Na začátku vás čeká úvodní video, které vám celý nástroj představí. Poté budete moci přidávat jednotlivé projekty a úkoly a začít managovat váš tým.

Dashboard nástroje TeamGantt, ve kterém právě probíhá vytvoření nového projektu. Stačí zadat pár údajů a projekt je hotový.
Vytváření projektu v nástroji TeamGantt.

Funguje to jednoduše. Projekty přidáváte v dashboardu nástroje TeamGantt. Vyplníte jméno projektu, datum, kdy projekt začíná, vyberete si šablonu a pak si zvolíte, v jakých dnech v týdnu budete na projektu pracovat.  

Po vytvoření projektu do něj můžete nahrávat jednotlivé úkoly. Přidání úkolu provedete na jedno kliknutí - stačí kliknout na tlačítko “Add task” a pak úkol pojmenovat. Díky funkci Drag & drop pak můžete úkol popadnout myší a přidat ho do vašeho TeamGantt kalendáře. Veškeré další úpravy úkolů jako například přidávání souborů a poznámek nebo delegování na kolegy pak provedete na pár kliknutí přímo v dashboardu.

Dashboard nástroje TeamGantt, ve kterém vidíme seznam jednotlivých úkolů zobrazených na přehledné a barevné časové ose.
Správa úkolů v TeamGanttu.

Pokud v TeamGanttu budete pracovat často a budete mít pod správou velké množství projektů, můžete se v projektech snadno zorientovat tím, že kliknete na váš profil a sekci “My projects”. V ní najdete všechny vaše projekty.

U profilu také najdete seznam vašich úkolů, notifikace od kolegů, statistiky a reporty a také funkci trackování času. Tu si můžete zapnout, až budete potřebovat změřit čas, který trávíte na nějakém konkrétním úkolu. Tato funkce se skvěle hodí například pro grafické designéry, programátory a další profese, které potřebují měřit čas, který stráví prací na úkolech pro klienty.

Celkově se nám v uživatelském prostředí TeamGanttu pracovalo dobře a musíme říct, že managování projektů je v něm opravdu efektivní a zavedení TeamGanttu vám může ušetřit desítky hodin každý měsíc.

💪 Jednoduchost používání - 9/10

Práce v TeamGanttu je jednoduchá a během testování tohoto nástroje se nám nestalo, že bychom se na něčem zasekli. V TeamGanttu podle našeho názoru zvládne pracovat každý, kdo umí alespoň trochu zacházet s počítačem a internetem. Všechnu práci totiž budete provádět v jednoduchém dashboardu, kde jsou všechny funkce a úpravy dostupné na pár kliknutí.

Možná vám nějaký čas zabere, než si nástroj TeamGantt osaháte, a než si na něj zvyknete. Věříme ale, že po úvodním oťukávání si TeamGantt rychle oblíbíte a budete v něm pracovat jako profík. Pokud byste na začátku potřebovali s něčím pomoct, firma si na svých webových stránkách připravila několik video tutoriálů a také mnoho článků o tom, jak TeamGantt používat.

Na jakých platformách je TeamGantt dostupný? TeamGantt můžete požívat buď ve webovém prohlížeči na adrese TeamGantt.com, nebo v mobilní aplikaci (podporovány jsou operační systémy Android a iOS).

💰 Cena - 6/10

TeamGantt můžete používat zdarma s takzvaným Free plánem. Má to však několik omezení. Váš tým se může skládat maximálně ze tří uživatelů a také pro vás nebudou dostupné některé prémiové funkce. Pro plnohodnotné využívaní TeamGanttu je potřeba aktivovat si placené předplatné.

Na výběr jsou celkem dva tarify - tarif “Standard plan” za 24,95 dolarů měsíčně a tarif “Advanced plan” za 29,95 dolarů měsíčně.

FREE‍STANDARD PLANADVANCED PLAN
CENAzdarma24,95 dolarů měsíčně za uživatele29,95 dolarů měsíčně za uživatele
CENA PŘI ZÁVAZKU NA JEDEN ROKzdarma19,90 dolarů měsíčně za uživatele24,45 dolarů měsíčně za uživatele
POČET UŽIVATELŮmaximálně 3neomezeněneomezeně
PRÉMIOVÉ FUNKCE
FUNKCE GANTT CHART
FUNKCE TRACKOVÁNÍ ČASU

Pojďme se nyní na oba plány podrobně podívat.

STANDARD PLAN

  • cena: 24,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 19,90 dolarů měsíčně při závazku na jeden rok)
  • Toto předplatné nabízí přístup pro neomezený počet členů týmu a prémiové funkce jako například funkci gantt chart nebo porovnání časových os. Vedle toho obsahuje tento plán některé vychytávky jako například možnost posílat si upomínky na úkoly z TeamGanttu do vašeho emailu nebo možnost zobrazit si historii všech projektů.

ADVANCED PLAN

  • cena: 29,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 24,45 dolarů měsíčně při závazku na jeden rok)
  • Toto předplatné nabízí přístup pro neomezený počet členů týmu a všechny prémiové funkce nástroje TeamGantt. Oproti předplatnému Standard obsahuje toto předplatné navíc funkci trackování času, která je dostupná pouze u tohoto nejdražšího tarifu.

Všechny plány je možné si bez rizika a bezplatně vyzkoušet. Stačí se registrovat na webových stránkách služby TeamGantt a uvést zde údaje o platební kartě. Pokud nebudete chtít přejít na placené předplatné, můžete předplatné zrušit během zkušebního období, které trvá 30 dní.

Jak si TeamGantt cenově stojí oproti ostatním projekťáckým nástrojům?

  • ClickUp (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) nabízí tarif za 9 dolarů měsíčně za uživatele. Za tyto peníze získáte přístup ke všem funkcím včetně funkce trackování času.
  • Projekťácký nástroj Monday.com (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) vás vyjde na 10, 12 nebo 20 dolarů měsíčně za uživatele. Tarif za 12 dolarů měsíčně nabízí všechny prémiové funkce kromě funkce trackování času, která je dostupná pouze u nejdražšího tarifu za 20 dolarů měsíčně.
  • Nástroj Paymo (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) vás vyjde na 11,95 dolarů měsíčně nebo na 18,95 dolarů měsíčně za uživatele. Tarify se liší v tom, že ten dražší obsahuje navíc funkci Gant Charts, která vám ukáže všechny úkoly na časové ose a zobrazí vám, jak jsou spolu úkoly navzájem propojené. Funkce trackování času je dostupná u obou tarifů.

A jak hodnotíme ceny TeamGanttu my? TeamGantt bohužel patří mezi nejdražší nástroje pro projektový management. Nabízí sice velmi kvalitní produkt, ale oproti některým jiným nástrojům je až dvojnásobně drahý. Pokud je pro vás cena důležitá, doporučujeme vám podívat se raději po levnějších nástrojích. Za nás doporučujeme hlavně ClickUp, který je skvělý, nabízí všechny důležité funkce a stojí pouze 9 dolarů za měsíc.

VYZKOUŠEJTE TEAMGANTT ZDARMA

🌄 Šablony - 9/10

Při zakládání projektu si u TeamGanttu můžete vybrat z několika šablon. Šablony se liší podle toho, v jakém oboru podnikáte.

Dashboard nástroje TeamGantt, ve kterém je otevřený výběr šablon. Můžeme si vybrat šablony pro různé příležitosti.
Nabídka šablon na TeamGanttu.

Vybrat si můžete šablony pro:

  • marketing (v nabídce je například šablona pro plánování kampaní nebo šablona pro strategický marketing)
  • plánování eventů
  • software development
  • design a kreativu
  • stavebnictví
  • administrativní činnost

Podle našich zkušeností je výběr šablon dostatečně pestrý a samotné používání šablon na TeamGanttu je velmi užitečné. Proto doporučujeme si na začátku vybrat tu správnou šablonu, která bude co nejvíc vyhovovat vašim potřebám.

Jak to funguje v praxi? Například šablona pro plánování eventů obsahuje eventový kalendář, kam si můžete zapisovat všechny probíhající i naplánované akce. Šablona pro kreativu obsahuje například kalendář pro video produkci, kde si můžete plánovat natáčení videí. Šablona pro software development zase obsahuje takzvaný Issue Tracker, do kterého můžete zapisovat všechny bugy, na které narazíte během testování softwaru.

🤖 Možnosti propojení - 6/10

TeamGantt umožňuje propojení se službami třetích stran. Bohužel však možnosti nejsou tak široké jako u některých jiných projekťáckých nástrojů jako Monday.com nebo ClickUp. TeamGantt je aktuálně možné propojit s těmito službami:

  • Slack - díky propojení budete moct z konverzací na Slacku vytvářet úkoly v TeamGanttu.
  • Trello - díky propojení budete moct sledovat karty z Trella přímo v dashboardu TeamGanttu.
  • Dropbox - po propojení budete moct přidávat soubory z Dropboxu k jednotlivým úkolům přímo z dashboardu TeamGanttu.
  • Zapier - tento nástroj vám umožní integrovat další aplikace a služby třetích stran.

Možnosti propojení jsou bohužel v porovnání s ostatními nástroji poměrně slabé. TeamGantt zvládne napřímo propojení pouze s těmito čtyřmi službami. Ostatní nástroje jako ClickUp nebo Monday.com zvládnou navíc třeba propojení s Microsoft Teams, s emailovým klientem Gmail nebo Outlook, s Google kalendářem nebo Zoomem. Tyto služby je u TeamGanttu potřeba integrovat přes nástroj Zapier, což z uživatelského pohledu znamená poměrně velké nepohodlí.

Pokud pro vás integrace se službami třetích stran není důležitá, můžeme vám TeamGantt doporučit. Pokud si ale chcete váš nástroj pro projektový management propojit s dalšími službami, doporučujeme vám spíše ClickUp nebo Monday.com, které v této disciplíně excelují.

🕹️ Zábavnost - 8/10

TeamGantt je rozhodně zábavný nástroj. Je jednoduchý, praktický a pokud ho začnete používat, práce vám půjde rychle od ruky. Oproti Monday.com nebo ClickUpu není tento nástroj tak fancy - nemá totiž žádná vtipná firemní videa nebo úžasné webovky. TeamGantt ale získává body jinde, a to svou přímočarostí a upřímností. Na firemním webu TeamGanttu například najdete tyto statistiky:

  • 1 million users
  • 1 834 521 projects created
  • 65,4 million tasks scheduled,
  • 0 team pets

… je jasné, že lidé z TeamGanttu si na žádné předvádění nepotrpí a ze všeho nejvíce je zajímá to, aby vytvořili co nejlepší produkt.

📧 Zákaznická podpora - 8/10

TeamGantt aktuálně nabízí podporu přes email a telefon. Podpora přes email funguje spolehlivě. Když jsme ji zkoušeli, přišla nám odpověď do dvou hodin. Agent zákaznické podpory byl milý a konstruktivně odpověděl na všechno, co nás zajímalo. Podpora přes telefon funguje od pondělí do pátku od 8:30 do 5 hodin amerického času (EDT) a bohužel je možné se dovolat pouze na americké číslo +1 888-417-9380.

Pokud tedy budete potřebovat TeamGantt kontaktovat, nejlepší je udělat to přes emailový kontaktní formulář - tato metoda funguje rychle a spolehlivě.

✏️ Pro koho je vhodný nástroj TeamGantt (a pro koho ne)

TeamGantt se velmi dobře hodí na managování projektů a úkolů v malé, středně velké i velké firmě. Nabízí bohatou paletu projekťáckých funkcí včetně pokročilých funkcí jako jsou gantt charts nebo trackování času. Podle našich zkušeností ho ocení hlavně majitelé různých agentur, kteří potřebují efektivně managovat projekty pro své klienty.

TeamGantt nicméně není vhodný pro každého. Pokud při výběru projekťáckého nástroje koukáte především na cenu, TeamGantt vám nedoporučujeme. TeamGantt není dobrou volbou ani v případě, kdy je pro vás důležité napojení na služby třetích stran.

Závěrečné hodnocení - 8/10

TeamGantt je poctivý a kvalitní nástroj pro projektový management, který má na trhu své místo. Nabízí intutiviní dashboard, ve kterém se dobře pracuje. Vedle toho nabízí kvalitní šablony, díky kterým je možné projekty managovat ještě o něco efektivněji.

Mezi nevýhody tohoto nástroje patří hlavně poměrně vysoká cena a také slabé možnosti propojení se službami třetích stran. TeamGantt vám tedy nemůžeme jednoznačně doporučit. Pokud na cenu nehledíte a nepotřebujete váš projekťácký nástroj propojit s externími službami, je TeamGantt dobrá volba. V opačném případě vám doporučujeme podívat se po jiném nástroji - z našich zkušeností můžeme nejvíce doporučit buď projekťáckou klasiku Monday.com (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) nebo kometu ClickUp (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma), která velmi rychle roste a je aktuálně nejpopulárnějším nástrojem na trhu.

VYZKOUŠEJTE TEAMGANTT ZDARMA