V

ybíráte nástroj pro projektový management a zaujala vás služba Monday.com? V dnešním článku se na tuto službu podrobně podíváme. Zaměříme se na nejdůležitější parametry, jako jsou důvěryhodnost či cena a ohodnotíme si je na stupnici 1-10, abychom viděli, jestli se Monday.com vyplatí. Pojďme na to!

🛡️ Důvěryhodnost služby Monday.com - 10/10

Monday.com vzniklo v roce 2012 v Izraeli. Založili ho internetoví podnikatelé Roy Mann a Eran Zinman, kteří chtěli vytvořit komplexní nástroj, ve kterém by mohly malé i velké firmy spravovat své projekty.

A tato mise se jim podařila. Dnes je Monday.com obří firma, která má více než 650 zaměstnanců, a jejíž hodnota se pohybuje okolo čtyř miliard dolarů. Z domovského Tel Avivu v Izraeli se firma rozšířila a dnes její kanceláře najdeme také v New Yorku, v Londýně, v Sydney, v Miami a v San Franciscu.

Řešení od Monday.com aktuálně používá více než 115 000 společností z celého světa, mezi nimiž najdeme i známé firmy jako Adobe, Uber či L'Oréal Paris.

Monday.com je tedy velká a stabilní firma s dlouholetou tradicí.

VYZKOUŠEJTE MONDAY.COM ZDARMA

📊 Funkce - 10/10

Základní funkcí Monday.com je project management. Monday.com vám poskytne platformu, do které můžete pozvat členy týmu a společně si naplánovat práci na projektech. V Monday.com vidíte, jaké úkoly vás čekají, do kdy musí být hotové, a kdo je za ně zodpovědný.

Představte si například, že máte marketingovou agenturu a chystáte kampaň pro velkého klienta. Do Monday.com můžete přidat konkrétní úkoly (jako je vymyšlení kampaně nebo tvorba reklamních materiálů), deadliny i to, který kolega se úkolů ujme.

V platformě Monday.com pak vidíte kompletní přehled všech úkolů i termínů.

Vedle project managementu má Monday.com i další funkce. Patří mezi ně například:

  • organizování marketingových a prodejních kampaní
  • organizování práce na dálku - v platformě Monday.com si každý člen týmu může nastavit, od kdy do kdy pracuje nebo v jaké je časové zóně. Ostatní členové týmu pak tyto informace uvidí. Také zde můžete plánovat pravidelné týmové cally nebo společné úkoly.
  • vývoj softwaru - Monday.com obsahuje funkce pro vývojáře jako jsou například produktové roadmapy nebo trackování bugů. Proto tento nástroj můžete využít, pokud například vyvíjíte software a aplikace.
  • HR - v rámci Monday.com můžete managovat přijímání a zaškolování nových zaměstnanců.
  • trackování času - díky této funkci můžete sledovat čas, který členové týmu stráví na konkrétních úkolech.

I když je nabídka doplňkových funkcí zajímavá, z našich zkušeností můžeme říct, že Monday.com je nejsilnější ve své hlavní disciplíně, kterou je project management. Pro tyto účely je platforma skvěle připravená a patří mezi nejlepší řešení na trhu.

⚙️ Uživatelské prostředí - 9/10

Dashboard Monday.com je moderní a uživatelsky přívětivý. Většina uživatelů používá Monday.com ve webovém prohlížeči, nástroj si ale můžete stáhnout i jako aplikaci do počítače nebo do mobilu. Na desktopu si můžete aplikaci stáhnout do počítače s operačním systémem Windows a také do Macu. U mobilů jsou podporovány operační systémy Android a iOS. Aplikace Monday.com je nenáročná na výpočetní výkon, takže ji rozchodíte i na starších počítačích.

Teď už ale zpátky k samotnému dasboardu. Ten je na Monday.com středobodem všeho a děje se v něm vše důležité. V dashboardu komunikujete s vaším týmem a přidáváte a managujete jednotlivé úkoly a deadliny.

Dashboard nástroje Monday.com, ve kterém probíhá veškeré zadávání a managování úkolů. Dashboard je jednoduchý a přehledný.
Dashboard nástroje Monday.com.

Jak přesně funguje samotný dashboard? V levé části dashboardu najdete všechny funkce související s vaším profilem. Mezi ty hlavní patří:

  • Workspaces - místo, kde najdete přehled všech úkolů, termínů a deadlinů
  • Notifikace - tady najdete upozornění, které se týkají vás a vaší práce
  • Inbox - zde najdete vaše zprávy (Monday.com můžete propojit se službou Slack a nechat si do dashboardu posílat zprávy ze Slacku)
  • Váš týden - zde vidíte, co vás čeká v daném týdnu. Úkoly jsou rozděleny podle času (co mám udělat dnes, co mě čeká v týdnu, co už je hotovo, …)
  • Možnost přidat členy týmu - vaše kolegy můžete pozvat buď nasdílením odkazu, nebo emailovou pozvánkou
  • Vyhledávání - hledat můžete podle několika kritérií (jako například “úkoly přiřazené mně”, "úkoly, ve kterých jsem zmíněný” atd.)

V pravé části dashboardu pak najdete konkrétní projekty a úkoly. Pokud jste správcem, můžete k úkolům přiřazovat kolegy, deadliny a poznámky. Pokud jste členem týmu, který na úkolech pracuje, můžete k úkolům přidávat komentáře a updaty. Až bude úkol hotový, můžete ho označit jako splněný. Úkol

💪 Jednoduchost používání - 9/10

Monday.com je poměrně jednoduchý nástroj a na to, co všechno umí, se ovládá snadno. Pro jeho používání nemusíte mít žádné speciální znalosti. Práci v Monday.com zvládne každý, kdo alespoň trochu umí pracovat s počítačem a internetem.

Po registraci vám Monday.com nabídne krátký tutoriál, v rámci kterého vám představí základní funkce jako například přidání úkolu. Monday.com se vás v úvodu také zeptá na pár jednoduchých otázek, jako například v jakém oboru pracujete nebo jak velký je váš tým. Tyto otázky mají za cíl dozvědět se více o vašem byznysu a přizpůsobit dashboard co nejlépe vašim potřebám.

Poté už bude na vás, abyste se v nástroji zorientovali a dokázali s ním pracovat. Podle našeho názoru s touto fází nebudete mít problém. My sami jsme si na Monday.com rychle zvykli a při jeho používání jsme nepotřebovali žádný další návod nebo tutoriál. Pokud byste ale přeci potřebovali pomoct, na YouTube je spoustu návodů a video tutoriálů.

💰 Cena - 8/10

Monday.com si můžete vyzkoušet na čtrnáct dní zdarma. Stačí se registrovat na oficiálním webu (během registrace nemusíte zadávat vaši platební kartu). Pokud se vám Monday.com zalíbí a budete ho chtít používat i po skončení zkušebního období, můžete si buď vybrat předplatné Individual, které je zdarma, nebo si vybrat jeden z placených tarifů.

INDIVIDUALBASICSTANDARDPRO
CENAzdarma10 dolarů měsíčně za uživatele12 dolarů měsíčně za uživatele20 dolarů měsíčně za uživatele
CENA PŘI ZÁVAZKU NA JEDEN ROKzdarma12 dolarů měsíčně za uživatele10 dolarů měsíčně za uživatele16 dolarů měsíčně za uživatele
NEOMEZENÝ POČET PROJEKTŮ A ÚKOLŮ
5GB CLOUDOVÉ ULOŽIŠTĚ
PRIORITNÍ PODPORA
AUTOMATIZACE ÚKOLŮ
PROPOJENÍ S EXTERNÍMI SLUŽBAMI
FUNKCE TIMELINE A GANTT VIEWS
TRACKOVÁNÍ ČASU

Pojďme se nyní na jednotlivé plány blíže podívat.

INDIVIDUAL

  • cena: zdarma
  • Toto předplatné je sice zdarma, má ale několik omezení. Tím největším je, že ho mohou používat maximálně dva členové týmu, což je u nástroje pro projektový management velký handicap. Předplatné také nenabízí žádný cloudový prostor, takže si k vašim projektům a úkolům nemůžete nahrávat žádné soubory. Podle našeho názoru je toto předplatné určené spíše pro vyzkoušení služby a nedá se na něm provozovat plnohodnotná týmová spolupráce.

BASIC

  • cena: 10 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 8 dolarů při závazku na jeden rok)
  • Předplatné Basic nabízí neomezený počet projektů a úkolů, cloudový prostor o velikosti 5 GB a prioritní zákaznickou podporu.

STANDARD

  • cena: 12 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 10 dolarů při závazku na jeden rok)
  • Toto předplatné nabízí navíc funkce Timeline a Gantt views, v rámci kterých můžete vidět vaše úkoly a projekty ve vizualizované časové ose. Dále nabízí 5 GB cloudové úložiště, vizualizovaný kalendář, přístup pro externí pracovníky, automatizaci úkolů (až 250 akcí za měsíc) a integraci Monday.com s externími službami jako například Slack, Zoom či Dropbox (až 250 akcí za měsíc).

PRO

  • cena: 20 dolarů měsíčně za jednoho uživatele (nebo 16 dolarů při závazku na jeden rok)
  • Předplatné Pro nabízí navíc privátní boardy s projekty a úkoly, u nichž si můžete navolit, kteří členové týmu do nich dostanou přístup. Dále nabízí navíc funkci grafů, na kterých si můžete zobrazit vaše data ve vizuální podobě. Předplatné Pro také nabízí funkci trackování času, díky které vidíte, kolik času strávili členové týmu prací na jednotlivých úkolech. I toto předplatné nabízí cloudové úložiště o velikosti 5 GB a automatizaci úkolů (až 25 000 akcí za měsíc) a integraci s externími službami (až 25 000 akcí za měsíc).

ENTERPRISE

  • cena: ceny u předplatného Enterprise jsou neveřejné
  • Nejvyšší varianta předplatného obsahuje řešení na míru a cílí hlavně na velké podniky. V rámci řešení Enterprise je možné nastavit pokročilý reporting a analýzu, různé úrovně přístupu pro konkrétní uživatele, prémiovou podporu či speciální onboarding všech členů vašeho týmu, kteří začnou používat platformu Monday.com.

Jak si ceny Monday.com stojí oproti konkurenci?

  • Například u nástroje teamgantt (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) za předplatné zaplatíte 24,95 dolarů nebo 29,95 dolarů měsíčně za uživatele. Tarif za 24,95 dolarů obsahuje všechny základní funkce, tarif za 29,95 dolarů nabízí navíc funkci trackování času.
  • Nástroj Paymo (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) vás vyjde na 11,95 dolarů měsíčně nebo 18,95 dolarů měsíčně za uživatele. Oba tarify obsahují všechny základní funkce a navíc prémiovou funkci trackování času.
  • ClickUP (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma) nabízí tarif za 9 dolarů měsíčně za uživatele. Za tyto peníze získáte přístup ke všem funkcím.

Jak hodnotíme ceny Monday.com? Monday.com patří mezi středně drahá řešení. V rámci nejpopulárnějšího tarifu Standard za 12 dolarů měsíčně nabízí všechny důležité funkce včetně možnosti propojit Monday.com s externími službami. To je velmi dobrá cena.

Potíž nastane v případě, kdy byste pro vaši práci chtěli využívat prémiovou funkci trackování času. Ta je na Monday.com dostupná pouze v rámci dražšího tarifu Pro za 20 dolarů měsíčně. Některé jiné nástroje pro projektový management umí tuto funkci nabídnout levněji - doporučujeme vám třeba nástroj Paymo (aktuální recenze, odkaz na vyzkoušení zdarma), který tuto funkci umí už při tarifu za 11,95 dolarů měsíčně.

Pokud ale funkci trackování času nepotřebujete, s klidem sáhněte po Monday.com. Jinak totiž nabízí rozumné ceny a velmi dobrý poměr cena/výkon.

VYZKOUŠEJTE MONDAY.COM ZDARMA

🌄 Šablony - 9/10

Na rozdíl od ostatních projekťáckých nástrojů nenabízí Monday.com jednu unifikovanou šablonu, ale dá vám na výběr z více než 200 šablon. Vybrat si můžete tu, která bude co nejvíce vyhovovat vašim potřebám.

V nabídce jsou šablony jak pro project management, tak i pro jiné příležitosti, například:

  • šablony pro plánování marketingových a sales kampaní
  • šablony pro freelancery a malé týmy o několika lidech
  • šablony pro lidi, kteří se živí organizováním a plánováním eventů
  • šablony pro A/B testování
  • šablony pro produktové roadmapy
  • šablony pro editory a tvůrce obsahu
  • šablony pro správu faktur
  • šablony pro research klíčových slov

… a mnohé další

Podle našich zkušeností jsou šablony na míru opravdu užitečné. Například šablona pro plánování eventů obsahuje oproti klasické šabloně pro project management navíc několik funkcí, které se mohou lidem z oboru hodit.

Proto doporučujeme, abyste si na začátku šablonu dobře vybrali (šablonu si můžete vybrat hned po registraci na Monday.com).

🤖 Možnosti propojení - 9/10

Pokud máte předplatné Standard nebo vyšší, můžete si Monday.com propojit s externími službami. Mezi ty hlavní a nejdůležitější patří:

  • Slack - díky propojení můžete v dashboardu na Monday.com dostávat zprávy ze Slacku. Po integraci obou služeb budete mít navíc ještě větší přehled nad projekty a úkoly.
  • Dropbox - díky propojení můžete používat vaše soubory z Dropboxu v Monday.com.
  • Microsoft Teams - V Microsoft Teams můžete kolegům ukazovat projekty a úkoly z Monday.com.
  • Outlook - emaily z Outlooku můžete automaticky proměnit v úkoly v dashboardu Monday.com.
  • Adobe Creative Cloud - v Monday.com si můžete vizuálně zobrazit celý designový proces, který váš tým udělal v nástrojích od Adobe Creative Cloud.
  • Zoom - v dashboardu si můžete k jednotlivým projektům a úkolům plánovat cally na Zoomu.
  • Google Calendar - synchronizace vám umožní mít ještě lepší přehled nad vaším časem.
  • Google Drive - díky propojení můžete používat vaše soubory z Google Drivu v Monday.com.
  • Excel - tabulky z Excelu můžete přidávat k vaším projektům a úkolům a dodat tak kolegům všechny potřebné informace.
  • Gmail - emaily z Gmailu můžete automaticky proměnit v úkoly v dashboardu Monday.com.
  • LinkedIn - propojením získáte možnost vytvářet LinkedIn posty přímo v dashboardu Monday.com.
  • OneDrive - díky propojení můžete používat vaše soubory z OneDrive v Monday.com.
  • Zapier - Zapier vám umožní propojit Monday.com s dalšími službami.

Vedle těchto klíčových služeb, které vám pomohou při každodenní práci, je možné Monday.com propojit i s dalšími službami. V nabídce jsou CRM nástroje jako Salesforce nebo Zendesk, eCommerce platformy jako Shopify nebo WooCommerce, marketingové nástroje jako MailChimp nebo SurveyMonkey, softwarové nástroje jako GitLab nebo GitHub a projektové nástroje jako Basecamp či Trello.

Nabídka služeb k propojení je opravdu široká a v této disciplíně patří Monday.com mezi nejlepší nástroje na trhu.

🕹️ Zábavnost - 9/10

Zábavnost je další disciplína, ve které je Monday.com silné. Tento nástroj se nebere moc vážně a sází na hravou image. V Monday.com vědí, že nástroje pro projektový management umí být pořádně nudné, a tak si dávají záležet na tom, aby působili jinak.

Vedle vtipných reklam je zábavný i samotný nástroj Monday.com. Jeho dashboard je jednoduchý, barevný a má povedený design. Podle našich zkušeností se v Monday.com pracuje velmi pohodlně a práce v nástroji člověka baví.

VYZKOUŠEJTE MONDAY.COM ZDARMA

📧 Zákaznická podpora - 8/10

Monday.com nabízí zákaznickou podporu přes email. Podpora je dostupná 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Když jsme podporu kontaktovali, náš požadavek byl vyřízen během několika hodin. Agent zákaznické podpory byl ochotný a zodpověděl všechno, co nás zajímalo.

Vedle podpory přes email je na webových stránkách Monday.com k dispozici také rozsáhlé Knowledge centrum, kde můžete najít odpovědi na nejčastější dotazy jako například jak si založit účet, jak vytvořit váš první projekt a tak dále.

Zákaznická podpora Monday.com je kvalitní, bylo by ale skvělé, kdyby do budoucna vedle emailu nabízela podporu také přes telefon nebo živý chat.

✏️ Pro koho je vhodný nástroj Monday.com

Pokud máte firmu a potřebujete nástroj pro project management, bude pro vás Monday.com to pravé. Hodí se do malých i do větších firem. Podle našeho názoru ho ocení především majitelé různých agentur, kteří potřebují efektivně managovat projekty a úkoly. Zavedení Monday.com ve firmě není žádný problém - rychle si na něj zvyknou jak ti, kteří práci rozdávají, tak i jednotliví členové týmu.

✅ Závěrečné hodnocení - 9/10

Monday.com patří mezi nejlepší nástroje pro projektový management a oprávněně je lídrem celého trhu. Nabízí přívětivé uživatelské rozhraní, rozumné ceny a pestrý výběr šablon pro různé potřeby. Za velkou výhodu považujeme široké možnosti propojení se službami třetích stran. Vedle toho Monday.com nabízí kvalitní zákaznickou podporu a zázemí velké a stabilní firmy, která se pyšní prémiovými klienty.

Jedinou nevýhodou, kterou jsme během testování Monday.com objevili, byla vyšší cena funkce trackování času, která je dostupná pouze u dražšího tarifu Pro za 20 dolarů měsíčně. Jinak je ale Monday.com skvělým nástrojem, který vám můžeme s klidným svědomím doporučit.

VYZKOUŠEJTE MONDAY.COM ZDARMA