C

hcete si postavit vlastní eshop a hledáte pro to vhodný nástroj? V dnešním článku pro vás máme výběr tří nejlepších eshopových řešení v Česku. Pojďme se na ně podrobněji podívat!

👇 Podle jakého klíče jsme vybírali?

Při výběru nejlepších nástrojů na tvorbu eshopu jsme se řídili několika kritérii:

  • nástroj musí být důvěryhodný a musí být na trhu dostatečně dlouhou dobu
  • nástroj musí být plně přizpůsobený českému trhu a musí být propojitelný se všemi důležitými službami jako jsou cenové srovnávače Heureka a Zboží.cz, poštovní služby jako Zásilkovna či Uloženka či technologické služby jako Balíkobot
  • nástroj musí být jednoduchý a intuitivní - tak, že ho zvládnou používat i uživatelé, kteří nemají žádné znalosti programování nebo grafického designu
  • nástroj musí být v češtině, musí podporovat SEO a eshopy v něm vytvořené musí být rychlé

Které nástroje vyhrály?

Našemu zadání nejvíce vyhovují nástroje Shoptet, UPgates a Eshop-rychle. Pojďme si je postupně představit a podívat se na jejich silné a slabé stránky.

🥇 Vítěz: Shoptet

  • naše aktuální recenze pro rok 2024
  • odkaz na vyzkoušení zdarma
  • cena: od 340 korun za měsíc
  • počet šablon: 20
  • Shoptet v jedné větě: Lídr na českém trhu s největším počtem eshopů.
  • pro koho je Shoptet vhodný: Pro všechny, kteří hledají univerzální a kvalitní řešení.

Shoptet je nejpoužívanějším řešením na tvorbu eshopů v Česku, které je na trhu už od roku 2009. Zakladatelem Shoptetu je podnikatel Miroslav Uďan. Podíl ve firmě má i známý internetový investor Ondřej Tomek.

Shoptet nabízí podobné ceny jako řešení od UPgates. Nástroj nabízí celkem pět tarifů, které stojí 0, 340, 1 370, 2 070 a 3 970 korun měsíčně. S těmito tarify jde na eshop přidat 10, 100, 1 000, 5 000 a 50 000 produktů. Shoptet si můžete vyzkoušet na 30 dní zdarma.

FREEBASICBUSINESSPROFIENTERPRISE
CENA0 Kč340 Kč/měsíc1 370 Kč/měsíc2 070 Kč/měsíc3 970 Kč/měsíc
POČET PRODUKTŮ101001 000 5 00050 000
POČET DOPLŇKŮ V CENĚ2434465868
E-MAILY1351015
UŽIVATELÉ135NeomezeněNeomezeně

Mezi hlavní nevýhodu Shoptetu patří to, že ne všechny doplňky a služby jsou v ceně a pokud máte některý z levnějších tarifů, tak si některé doplňky a služby musíte dokupovat zvlášť - cena se většinou pohybuje okolo 100 až 200 korun měsíčně za konkrétní doplněk.

Webový editor Shoptetu funguje standardně, je přehledný a najdete v něm všechny důležité funkce. Stejně jako u UPgates a Eshop-rychle, ani u Shoptetu nemusíte mít žádné znalosti programování nebo grafického designu pro to, abyste si zvládli vytvořit pěkný a funkční eshop.

Shoptet nabízí celkem jedenáct šablon zdarma a dalších 20 placených. Všechny jsou responzivní, takže dobře fungují na všech zařízeních. U každé šablony můžete měnit rozvržení nebo měnit různé prvky (můžete například přidat banner či odkaz na stránku na Facebooku). U každé šablony je také možné vybrat si z osmi barevných variant.

Šablona od nástroje Shoptet. Dominuje jí tmavá barva a fotografie půvabné ženy se smyslným výrazem.
Jedna ze šablon od Shoptetu.

Také u Shoptetu jsme se zaměřili na jeho rychlost a změřili, za jak dlouho se načtou eshopy, které běží na této platformě. Výsledky vypadají následovně:

  • BezdrátovéPecky.cz - eshop, který se zaměřuje především na prodej sluchátek a příslušenství. Rychlost načtení: 1,39 sekundy
  • inkospor.cz - eshop zaměřený na prodej výživových doplňků. Rychlost načtení: 1,24 sekundy
  • girlswithoutclothes.cz - eshop s oblečením a doplňky. Rychlost načtení: 1,02 sekundy

Jedná se o velmi dobrá čísla.

Co se týče správy produktů, tak ta na Shoptetu funguje zcela uspokojivě. Všechny produkty můžete přidávat a upravovat přímo v editoru na pár kliknutí.

Shoptet nabízí kvalitní řešení za rozumné peníze. Výhodou je, že má na českém trhu vedoucí postavení, a tak je jasné, že se jedná o spolehlivou a prověřenou platformu. Za velkou nevýhodu nicméně považujeme to, že pokud nemáte nejvyšší variantu předplatného, tak je potřeba si za některé důležité doplňky a služby extra připlatit.

VYZKOUŠEJTE SHOPTET ZDARMA

🥈 2. místo: UPgates

  • naše aktuální recenze pro rok 2024
  • odkaz na vyzkoušení zdarma
  • cena: od 450 korun za měsíc
  • počet šablon: 9
  • UPgates v jedné větě: Robustní a kvalitní řešení pro tvorbu eshopu od A-Z.
  • pro koho je UPgates vhodný: Pro všechny podnikatele, kteří hledají moderní a intuitivní nástroj pro tvorbu malého nebo středně velkého eshopu.

UPgates je české eshopové řešení původem z Ostravy, které provozuje firma EVici webdesign s.r.o. Na trhu je UPgates už od roku 2009.

Při testování nás UPgates zaujal svou robustností a důrazem na detail. Tvorba eshopu probíhá v komplexním editoru, který na jednu stranu nabízí velké množství funkcí a vychytávek, na druhou stranu je ale také velmi přehledný a intuitivní.

Ve webovém editoru najdete všechny obvyklé funkce jako například možnost nastavit si pro vaše zákazníky množstevní slevy, napojit se na různé prodejní feedy jako Glami či Heureka nebo si prohlédnout detailní statistiky vašich zákazníků či nejprodávanějších produktů.

UPgates nabízí celkem čtyři cenové tarify, za které zaplatíte 450, 1 450, 1 950 a 2 950 korun za měsíc. Tarify se jmenují Bronze, Silver, Gold a Platinum a v jejich rámci můžete na váš eshop přidat 50, 1 000, 10 000 a 30 000 produktů. Řešení od UPgates si můžete vyzkoušet zdarma po dobu 30 dní.

BRONZESILVERGOLDPLATINUM
CENA450 Kč za měsíc 1 450 Kč za měsíc 1 950 Kč za měsíc 2 950 Kč za měsíc
PRODUKTYaž 50až 1 000až 10 000až 30 000
POČET FUNKCÍ 162162162162
POČET DOPLŇKŮ 88888888
UŽIVATELÉ1
WEBOVÝ PROSTOR1 GB3 GB5 GB10 GB
JAZYKY1

Velkou výhodou UPgates je, že všechny funkce a doplňky, které tento nástroj nabízí, jsou dostupné u všech tarifů ZDARMA. Eshop od UPgates tak můžete bezplatně propojit například s platebními službami GoPay, PayPal, PayU či Skrill. Propojit ho můžete i s dalšími užitečnými službami jako Heureka, Zboží.cz, Zásilkovna či Uloženka.

UPgates aktuálně nabízí devět šablon, které jsou responzivní, a tak dobře fungují na desktopu, tabletu i chytrém telefonu. Šablonu si můžete snadno vybrat v editoru v záložce “Přednastavené grafiky”.

Výchozí šablona eshopového nástroje UPgates. Dominuje na ní oranžová a hnědá barva a má čistý a elegantní styl.
Jedna ze šablon na UPgates.

Šablony mají svůj specifický styl a jejich design je povedený a moderní. Design šablony si můžete upravit i sami ve webovém editoru (měnit můžete například barvu, styl písma, zarovnání textu a další věcí). Pokud umíte programovat, můžete si šablonu upravit v HTML a v CSS.

Eshopy vytvořené v UPgates jsou rychlé a jejich rychlost načtení patří k nejlepším na trhu. Když jsme rychlost UPgates testovali v nástroji Pingdom Tools, dostali jsme tyto výsledky:

  • medovy.shop - eshop zaměrený na prodej domácího medu. Rychlost načtení: 817 ms
  • car-detail.cz - eshop prodávající přípravky na čištění auta. Rychlost načtení: 896 ms
  • topkotliky.sk - eshop zaměřený na kotlíky a potřeby pro vaření. Rychlost načtení: 1,32 sekundy

Tato rychlost je nejlepší ze všech testovaných nástrojů v našem výběru.

Velmi dobře na UPgates funguje také správa produktů. Produkty můžete přidávat a editovat na pár kliknutí přímo v editoru. Upravovat můžete všechny důležité věci jako popisek, cenu, kategorii či obrázek.

Sečteno a podtrženo je UPgates skvělým řešením na tvorbu eshopu, se kterým rozhodně neuděláte chybu. Mezi jeho hlavní výhody patří propracovaný webový editor, pěkné šablony, vysoká rychlost načtení a široká nabídka doplňků a funkcí, které jsou zdarma.

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

🥉 3. místo:  Eshop-rychle

  • naše aktuální recenze pro rok 2024
  • odkaz na vyzkoušení zdarma
  • cena: od 390 korun za měsíc
  • počet šablon: 25
  • Eshop-rychle v jedné větě: Nejlevnější eshopový nástroj na trhu, který nabízí velmi dobrou kvalitu.
  • pro koho je Eshop-rychle vhodný: Pro všechny, kteří nechtějí za eshopové řešení zbytečně utrácet a hledají především nízkou cenu.

Eshop-rychle je aktuálně nejlevnějším eshopovým řešením na českém trhu. Nabízí dva tarify za 390 a 790 korun za měsíc, v jejichž rámci můžete na váš eshop přidat neomezený počet produktů. Stejně jako na UPgates máte i u tohoto řešení všechny doplňky a služby zdarma, což považujeme za velkou výhodu. Eshop-rychle si můžete vyzkoušet zdarma, a to po dobu 15 dní.

STARTUPBUSINESS
CENA390 korun za měsíc790 korun za měsíc
POČET PRODUKTŮneomezeněneomezeně
WEBOVÝ PROSTOR5 GBneomezeně
EMAILOVÉ ADRESY5neomezeně

Eshop-rychle je velká a prověřená firma. Stojí za ním společnost Golemos s.r.o. se sídlem v Českých Budějovicích. Samotný nástroj Eshop-rychle je na trhu už od roku 2007.

Vývoj eshopu na Eshop-rychle probíhá v jednoduchém editoru. Editor sice není úplně moderní a slušel by mu menší facelift, nabízí ale všechny potřebné funkce a dobře se v něm pracuje. V editoru můžete dělat všechny potřebné věci jako spravovat produkty, nastavovat ceny, přidávat články nebo sledovat různé statistiky vašeho eshopu. Také si zde můžete nastavit design vašeho eshopu.

Eshop-rychle nabízí celkem 25 šablon. Šablony jsou responzivní, takže se budou dobře zobrazovat jak na počítači a tabletu, tak na mobilním telefonu. Šablonu si můžete sami upravit tak, aby odpovídala vašim představám. Měnit můžete barvu šablony, pozadí šablony, písmo, hlavičku i patičku. Pokud ovládáte práci s CSS a HTML, Eshop-rychle vám umožní editovat i samotný kód šablony.

Jedna ze šablon nástroje Eshop-rychle nazvaná New York. Šablona má pěkný design a je responzivní.
Šablona od Eshop-rychle.

Při testování řešení od Eshop-rychle jsme se zaměřili také na jeho rychlost. Takto vypadají výsledky:

  • sutor.cz - eshop zaměřený na prodej dámské a pánské obuvi. Rychlost načtení: 2,37 sekundy
  • coffeespot.cz - eshop prodávající prémiovou kávu. Rychlost načtení: 1,44 sekundy
  • nejleginy.cz - eshop zaměřený na prodej oblečení. Rychlost načtení: 1,33 sekundy

Vzhledem k tomu, že se eshopy běžící na Eshop-rychle většinou načtou do jedné či dvou vteřin, považujeme výsledky za velmi dobré.

Co se týče správy produktů, tak ta na Eshop-rychle probíhá jednoduše a bezproblémově. Správě produktů je u tohoto eshopového řešení věnována samostatná sekce s názvem Produkty. Zde si můžete na pár kliků nastavovat ceny, popisky nebo obrázky.

Co říci závěrem? Eshop-rychle nabízí skvělé ceny a velmi kvalitní produkt. Oceňujeme především to, že všechny doplňky a funkce jsou v rámci předplatného zdarma. Líbí se nám také fakt, že oba placené tarify nabízejí neomezený počet produktů, které můžete na eshopu prodávat. Kladně hodnotíme i velkou nabídku kvalitních šablon. Jako nevýhodu musíme zmínit slabší design editoru a administrátorského prostředí.

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA

❓ A co ostatní nástroje jako Shopify, BigCommerce, WooCommerce nebo Wix?

Na trhu existují vedle tří zmíněných řešení i další kvalitní platformy pro tvorbu ehopu. Jejich problémem však je, že nejsou zcela přizpůsobená českému trhu. To přináší několik nevýhod. Tou zdaleka největší je, že může být problém tyto platformy napojit na některé tuzemské služby, které jsou pro podnikání na internetu nezbytné. Patří mezi ně například české platební brány (GoPay), cenové srovnávače (Heureka) nebo poštovní služby (Zásilkovna). Napojení těchto služeb na zahraniční eshopové nástroje je buď obtížné, nebo přímo nemožné.

I z toho důvodu doporučujeme při vývoji eshopu sáhnout po českém řešení. UPgates, Eshop-rychle a Shoptet vás v tomto ohledu nezklamou a bezproblémově fungují v součinnosti se všemi důležitými tuzemskými službami.