C

hcete si otevřít vlastní eshop a hledáte nejvhodnější řešení? V dnešním článku se podíváme na službu FastCentrik, přes kterou si může každý snadno a rychle otevřít internetový obchod. Jaké má FastCentrik funkce, ceny a šablony? To se vše se dozvíte níže!

🛡️ Důvěryhodnost služby FastCentrik - 10/10

FastCentrik patří mezi nejznámější řešení pro pronájem eshopů v České republice. Stojí za ním firma NetDirect, která se už od roku 2002 zabývá vývojem eshopů a SaaSových služeb.

Od svého založení obsloužila platforma FastCentrik tisíce uživatelů a aktuálně na ní běží úspěšné eshopy jako například Monti-nabytek.cz, Barvarna.cz či Aroma-atelier.cz.

FastCentrik je tedy spolehlivá a důvěryhodná služba s dlouhou tradicí.

VYZKOUŠEJTE FASTCENTRIK ZDARMA

📊 Funkce - 9/10

FastCentrik je řešení pro pronájem eshopů. Co to konkrétně znamená? Na FastCentriku si můžete pronajmout hotové eshopové řešení, které si upravíte na míru vašim potřebám. FastCentrik obsahuje všechny důležité funkce, které budete potřebovat pro prodávání zboží online. Konkrétně můžete na FastCentriku využít tyto featury:

  • správa objednávek - v přehledném rozhraní uvidíte všechny nové objednávky od vašich zákazníků.
  • přidávání zboží - v uživatelském rozhraní FastCentriku snadno přidáte nové produkty. Produkty můžete také snadno spravovat a nastavovat u nich ceny, obrázky, popisky a další věci.
  • databáze zákazníků - FastCentrik vám ve svém rozhraní ukáže zákazníky, kteří u vás nakoupili, a zobrazí vám u nich také všechna důležitá data jako například historii objednávek nebo kontaktní údaje.
  • marketing - pokud budete chtít zákazníkům poslat slevové kupóny nebo dárky, je pro tyto účely v rozhraní FastCentriku vyvinuta speciální sekce. V této sekci můžete pro váš eshop aktivovat například i vyskakovací pop-up okna nebo z ní vašim zákazníkům odeslat hromadný email.
  • obsah - na váš eshop budete moct přidávat nové články, popisky produktů a další texty.
  • šablony - aby design eshopu přesně odpovídal vašim představám, nabízí FastCentrik 18 šablon. Z těch si můžete vybrat tu, která vám nejvíce sedí, a klidně si ji ještě doladit.

FastCentrik obsahuje všechny důležité funkce, které budete potřebovat pro provozování vlastního eshopu. Velkou výhodou je, že eshopové řešení je hotové a naprogramované. Na vás bude pouze to, abyste na eshop nahráli všechny produkty, vyladili si design a texty v jednoduchém editoru, a pak už můžete začít prodávat.

⚙️ Uživatelské prostředí - 9/10

Uživatelské prostředí služby FastCentrik je přehledné a dobře se v něm pracuje. Při testování tohoto eshopového řešení se nám líbilo hlavně to, že i když FastCentrik obsahuje velké množství funkcí, jeho rozhraní je maximálně jednoduché a uživatelsky přívětivé.

Uživatelské prostředí nástroje FastCentrik. Dominuje mu modrá barva a přehledné menu s několika sekcemi.

Uživatelské rozhraní je rozděleno na několik sekcí:

  • Dashboard - stránka, na které najdete přehled objednávek, obratu a další statistiky.
  • Objednávky - tady najdete seznam všech objednávek. Objednávky si můžete filtrovat a nechat si ukázat například všechny vyřízené nebo stornované objednávky.
  • Zboží - v této sekci najdete seznam všech produktů, které prodáváte na vašem eshopu. Po kliknutí na konkrétní produkt si můžete nastavit jeho název, cenu, dostupnost, popis, obrázek a další parametry. Parametrů je mimochodem opravdu hodně - nastavit si můžete třeba výrobce nebo záruční dobu.
  • Zákazníci - zde najdete přehled všech zákazníků, kteří si u vás v minulosti objednali.
  • Marketing - z této sekce můžete ovládat všechny aktivity, které se týkají marketingu.
  • Obsah - tady můžete tvořit články pro váš eshop. Tvorba článků probíhá jednoduše: k dispozici budete mít textový editor, do kterého můžete zadat text, obrázky, odkazy i další prvky.
  • Nastavení - tady si na pár kliknutí nastavíte věci týkající se vašeho eshopu. Nastavovat můžete například to, jak se budou zobrazovat detaily produktu, produktové kategorie nebo články. V této sekci je také možné nastavit cenotvorbu, dopravu, platby, XML feedy a další věci.
  • Šablony - zde si vybíráte šablonu, kterou použijete pro váš eshop. Šablonu si také můžete dále upravit.

V těchto sekcích najdete všechny funkce, ale také různé přehledy a statistiky.

💪 Jednoduchost používání - 10/10

FastCentrik patří mezi uživatelsky nejpříjemnější nástroje pro tvorbu eshopu, které jsme v redakci zatím testovali. Celé rozhraní je intuitivní a během používání FastCentriku se nám nikdy nestalo, že bychom se na něčem zasekli.

Díky přehlednému řazení do jednotlivých sekcí jako "Objednávky" či "Zboží" jako uživatel vždy přesně víte, kam kliknout, abyste našli nějakou konkrétní funkci. Všechny funkce jsou navíc dostupné na pár kliknutí a tak se vám nestane, že byste se v nástroji ztratili a nevěděli, jak dál.

Pokud byste přeci jen potřebovali s používáním FastCentriku pomoct, můžete se podívat na jeho webové stránky do sekce Podpora, kde najdete různé manuály a články o tom, jak začít.

Případně se můžete obrátit na zákaznickou podporu, která je k dispozici jak na telefonu, tak na živém chatu (okénko se živým chatem je umístěno v uživatelském rozhraní v pravém dolním rohu). Nebo mrkněte na YouTube, kde jsou k dispozici různé video tutoriály o tom, jak FastCentrik správně používat.

💰 Cena - 9/10

FastCentrik si můžete vyzkoušet zdarma, a to po dobu až 30 dní. Po uplynutí této doby můžete přejít na placené řešení. V nabídce jsou aktuálně čtyři tarify.

MINISTARTBASICPLUS
CENA470 Kč / měsíc825 Kč / měsíc1 530 Kč / měsíc2 700 Kč / měsíc
POČET PRODUKTŮ5005003 00030 000
DISKOVÝ PROSTOR1 GB1 GB3 GB5 GB
UŽIVATELÉ A EMAILYneomezeněneomezeněneomezeněneomezeně
POČET FUNKCÍ150+150+160+160+

Pojďme se na jednotlivé tarify podívat zblízka.

MINI

  • cena: 470 Kč měsíčně bez DPH
  • S tímto tarifem budete moct na váš eshop nahrát maximálně 50 produktů. K dispozici dostanete diskový prostor o velikosti 1 GB. S tarifem MINI můžete využívat celkem 150+ funkcí FastCentriku. Počet uživatelů a emailu je neomezený. Také získáte bonus až 10 000 Kč na rozjezd podnikání.

START

  • cena: 825 Kč měsíčně bez DPH
  • S tímto tarifem můžete mít na eshopu až 500 produktů. Dostanete diskový prostor o velikosti 1 GB a budete moct využívat celkem 150+ funkcí FastCentriku. Počet uživatelů a emailů je neomezený. Také získáte bonus až 10 000 Kč na rozjezd podnikání.

BASIC

  • cena: 1 530 Kč měsíčně bez DPH
  • Druhý nejvyšší tarif vám umožní na eshopu vystavit až 3 000 produktů. Velikost diskového prostoru je 3 GB a k dispozici budete mít celkem 160 funkcí. Také získáte bonus až 10 000 Kč na rozjezd podnikání.

PLUS

  • cena: 2 700 Kč měsíčně bez DPH
  • Nejvyšší tarif nabízí možnost prodávat na eshopu až 30 000 produktů. Diskový prostor má velikost 5 GB. S tarifem PLUS získáte přístup ke 160 funkcím. Také získáte bonus až 10 000 Kč na rozjezd podnikání.

Další informace o cenách služby FastCentrik najdete na oficiálních stránkách.

U všech tarifů máte nárok na Garanci vrácení peněz, pokud nebudete z jakéhokoli důvodu se službami FastCentriku spokojeni. Tuto garanci můžete uplatnit do tří měsíců od nákupu.

Jak hodnotíme ceny FastCentriku? FastCentrik podle nás nabízí rozumné ceny. Vzhledem k tomu, že dostanete k dispozici kompletní eshopové řešení se spoustou funkcí považujeme ceny měsíčního předplatného za přívětivé.

A jak si FastCentrik stojí oproti dalším eshopovým řešením?

  • UPgates nabízí ceny od 450 Kč do 3 250 Kč měsíčně. Při srovnání s FastCentrikem vychází o několik
    stokorun měsíčně dráž.
  • Eshop-rychle má ceny nižší. Nabízí dva tarify, za 490 Kč měsíčně a 990 Kč měsíčně.
  • Shoptet nabízí ceny od 340 Kč do 3 970 Kč měsíčně a pohybuje se v podobné cenové hladině jako
    FastCentrik.

VYZKOUŠEJTE FASTCENTRIK ZDARMA

TIP: Se slevovým kódem adalberto50 získáte 50% slevu na prvních 6 měsíců používání FastCentriku.

🌄 Nabídka šablon - 9/10

FastCentrik aktuálně nabízí celkem 18 šablon. Šablony si můžete vybrat v uživatelském rozhraní v sekci “Šablony”. Všechny šablony nabízejí hezký a moderní design.

Pokud budete chtít, můžete si šablonu sami upravit. Změnit se dá například obrázek na pozadí, písmo, barva - ale i další prvky jako například menu, stránkování nebo různé bannery a ikonky.

Šablony od eshopového řešení FastCentrik. Šablony mají pěkný design a styl.
Nabídka šablon eshopového řešení FastCentrik.

Pokud ovládáte CSS nebo JavaScript, můžete si šablonu kompletně vytunit podle vašich představ. Stačí, když nahrajete CSS styly nebo JavaScriptový kód do editoru, který najdete v sekci Šablony pod záložkou "Editovat šablonu".

Rychlost - 9/10

Rychlost načtení stránky patří mezi velmi důležité parametry. Studie ukazují, že pokud se webová stránka nenačte do tří sekund, 40 % návštěvníků web opustí. Proto je důležité, aby se stránky eshopu načítaly opravdu rychle.

Změřili jsme rychlost eshopů postavených ve FastCentriku v nástroji Pingdom Tools. Takto vypadají výsledky:

  • aroma-atelier.cz - eshop zaměřený na prodej produktů spojených s moderní aromaterapií a botanické parfémy. Rychlost načtení: 1,51 sekundy‍
  • rituals.cz - eshop zaměřený na prodej luxusní domácí a tělové kosmetiky. Rychlost načtení: 1,62 sekundy
  • nabytek-rychle.cz - eshop prodávající nábytek. Rychlost načtení: 1,09 sekundy
  • fairmade.cz - eshop zaměřený na prodej bio a fairtrade produktů. Rychlost načtení: 1,57 sekundy

Eshopy postavené na FastCentriku dosahují v této disciplíně velmi dobrých výsledků.

Pro srovnání přidáváme rychlost načtení eshopů běžících na konkurenčních platformách:

📊 Správa produktů - 10/10

Správa produktů je na FastCentriku vyřešena elegantně. Všechny produkty najdete v sekci "Zboží". V této sekci můžete přidávat nové produkty a spravovat ty stávající.

K přidání nového produktu stačí kliknout na tlačítko “+Nový produkt”. Poté přidáte název, kód, popisek a další věci a potvrdíte. Pokud budete chtít editovat nějaký existující produkt, stačí na něj kliknout a upravit ho.

Vedle toho si v sekci "Zboží" můžete produkty rozřadit do různých kategorií. Pokud tedy prodáváte například módu, můžete si na eshopu vytvořit kategorie jako například trička, boty nebo dámské šaty.

V kategorii "Zboží" také můžete nastavit, aby vaši zákazníci měli možnost hodnotit vaše produkty. Zákazníci mohou produkty ohodnotit počtem hvězdiček a přidat i informace o tom, co se jim na produktu líbilo či nelíbilo. Toto hodnocení pak můžete zobrazit všem návštěvníkům vašeho eshopu.

🤖 Nabídka doplňků - 9/10

Eshop vytvořený ve FastCentriku můžete propojit s velkou spoustou doplňků a služeb. K dispozici je například propojení s dopravními službami jako je Zásilkovna nebo s cenovými srovnávači jako Heureka či Zboží.cz. Podporováno je také propojení s platebními branami - v nabídce jsou například GoPay, ComGate, Comgate, PayPal, PayU, ThePay či Essox.

V nabídce doplňků najdete jak všechny důležité tuzemské služby (například Twisto, Smartemailing či iDoklad), tak i velkou spoustu zahraničních nástrojů (například MailChimp, Zendesk nebo Facebook).

Drtivou většinu doplňků je možné propojit zdarma a FastCentriku za to nebudete muset odvádět žádné poplatky. Výjimkou je napojení na některé účetní služby - pokud nevyužíváte nejvyšší tarif PLUS, tak vás napojení vyjde jednorázově na několik stovek.

💬 Jazyková podpora - nabízí FastCentrik češtinu? - 10/10

Řešení FastCentrik je kompletně v češtině. V češtině jsou jak webové stránky této služby, tak i uživatelské rozhraní. Pro používání FastCentriku tedy nemusíte umět cizí jazyk.

⚙️ SEO - 10/10

Eshopy vytvořené ve FastCentriku jsou kompletně připravené na SEO a budou tedy vidět v internetovém vyhledávači. Všechno nastavení týkající se SEO se provádí v uživatelském rozhraní. Tam můžete nastavit meta titulky a meta popisky u jednotlivých produktů a stránek.

Nezapomeňte však na to, že základem kvalitního SEO je kvalitní obsah. Proto doporučujeme na váš nově vytvořený eshop pravidelně přidávat nové články.

🕹️ Zábavnost - 9/10

FastCentrik je velmi zábavné a rychlé eshopové řešení. Při testování tohoto nástroje jsme si náš vlastní eshop vytvořili během několika hodin. Ani jednou jsme se na ničem nezasekli - naopak nás práce bavila a FastCentrik nám nabídl přesně ty funkce, které jsme potřebovali.

📧 Zákaznická podpora - 10/10

FastCentrik nabízí podporu přes email, telefon a živý chat. Zákaznická podpora je k dispozici i během víkendu a to vždy do osmi hodin večer.

Když jsme zákaznickou podporu FastCentriku testovali, byly naše dotazy přes emaily vyřízeny maximálně během několika hodin a dotazy položené přes živý chat v řádu několika desítek minut. Agenti na zákaznické podpoře byli vždy milí a vstřícní.

Zákaznická podpora FastCentriku je tedy skvělá.

✏️ Pro koho je vhodný nástroj FastCentrik (a pro koho ne)

Pronájem eshopu od FastCentriku oceníte v případě, kdy si chcete rychle otevřít svůj vlastní eshop s minimálními náklady. Díky měsíčnímu předplatnému máte vždy přehled o tom, kolik za provozování vlastního eshopu zaplatíte. FastCentrik se hodí pro provozování malých a středně velkých eshopů.

A pro koho FastCentrik není? Pokud si chcete nechat eshop postavit na míru, nebude pro vás FastCentrik to pravé. V takovém případě doporučujeme podívat se jinde - využít můžete například služeb firmy NetDirect, která má v této oblasti dlouholeté zkušenosti.

Závěrečné hodnocení - 9/10

FastCentrik patří mezi ty nejlepší služby pro pronájem eshopu, které jsme v redakci testovali. FastCentrik nabízí skvělé uživatelské prostředí, které je přehledné a jednoduché. Má velmi férové ceny, pěkné šablony a široké možnosti propojení s cizími aplikacemi a službami. Správa produktů je na FastCentriku vyřešena velmi elegantně a eshopy postavené na tomto řešení jsou velmi rychlé.

Nad to máte u FastCentriku jistotu skvělé zákaznické podpory a také garance vrácení peněz, pokud s něčím nebudete spokojeni. Žádné velké nedostatky jsme během testování tohoto nástroje neobjevili, a tak vám můžeme FastCentrik upřímně doporučit.

VYZKOUŠEJTE FASTCENTRIK ZDARMA

Nezapomeňte použít slevový kód adalberto50.