N

evyhovuje vám z nějakého důvodu služba Shoptet a hledáte nejlepší alternativu? V dnešním článku si představíme dva české eshopové nástroje, které jsou podle našeho názoru stejně kvalitní jako Shoptet. Pojďme na to!

🥇 1. nástroj: UPgates

  • naše aktuální recenze pro rok 2024
  • odkaz na vyzkoušení zdarma
  • V čem je lepší než Shoptet? Všechny doplňky na UPgates jsou zdarma i u nejlevnějšího tarifu a nemusíte si za ně připlácet.
  • cena: od 450 korun za měsíc
  • počet šablon: 9

UPgates je české eshopové řešení původem z Ostravy, které je na trhu od roku 2009. Na rozdíl od Shoptetu není tak známé a v médiích nedostává takový prostor. Jedná se však o mimořádně kvalitní nástroj, na kterém se dá postavit rychlý, pěkný a technicky nabušený eshop.

UPgates aktuálně nabízí celkem čtyři cenové tarify, za které zaplatíte 450, 1 450, 1 950 a 2 950 korun za měsíc. V jejich rámci můžete na eshop přidat až 50, 1 000, 10 000 a 30 000 produktů.

BRONZESILVERGOLDPLATINUM
CENA450 Kč za měsíc1 450 Kč za měsíc1 950 Kč za měsíc2 950 Kč za měsíc
POČET PRODUKTŮaž 50až 1 000až 10 000až 30 000
UŽIVATELÉ1
WEBOVÝ PROSTOR1 GB3 GB5 GB10 GB

Cenově je UPgates o něco dražší než Shoptet (více o cenách Shoptetu si můžete přečíst v naší aktuální recenzi).

Velkou výhodou UPgates nicméně je, že všechny funkce a doplňky, které tento nástroj nabízí, jsou dostupné u všech tarifů ZDARMA. Eshop od UPgates tak můžete bezplatně propojit se službami jako například GoPay, Affilbox či PayPal. Nabídka doplňků je velká a najdete v ní všechny důležité tuzemské i zahraniční služby jako například:

  • cenové srovnávače (Heureka, Zboží.cz či Glami)
  • poštovní služby (Česká pošta, Uloženka, Zásilkovna)
  • platební služby (GoPay recenze, PayPal, Twisto)
  • technologické nástroje (foxentry, ROI hunter)
  • SEO nástroje (Collabim - Collabim recenze)
  • affiliate nástroje (Affilbox - Affilbox recenze)

U Shoptetu nejsou všechny doplňky v ceně a pokud máte některý z levnějších tarifů, musíte si některé doplňky dokupovat zvlášť - cena se většinou pohybuje okolo 100200 korun měsíčně za konkrétní doplněk.

UPgates nabízí celkem devět šablon, které jsou designově velmi povedené. Šablonám dominují syté barvy a moderní fonty. Všechny šablony jsou responzivní, takže dobře fungují jak na desktopu, tak na mobilu a tabletu.

Výchozí šablona eshopového nástroje UPgates. Dominuje na ní oranžová a hnědá barva a má čistý a elegantní styl.
Jedna ze šablon na UPgates.

Pokud budete potřebovat, můžete si šablony na UPgates sami upravit. Měnit se dá například barva, styl písma či zarovnání textu. Pokud ovládáte CSS a HTML, můžete si úpravy k šablonám sami doprogramovat. Shoptet nabízí jedenáct šablon zdarma a dalších 20 placených (více o šablonách od Shoptetu najdete zde).

Eshopy vytvořené v UPgates jsou velmi rychlé. Když jsme měřili rychlost načtení v nástroji Pingdom Tools, dostali jsme tyto výsledky:

Pro porovnání, rychlost načtení u eshopů od Shoptetu vypadala takto:

Co se týče zákaznické podpory, tak ta je u UPgates dostupná na emailu, telefonu, skypu a Facebooku. Naše zkušenosti se zákaznickou podporou jsou velmi dobré - odpovědi na email jsme se dočkali během několika hodin a dozvěděli jsme se vše, co jsme potřebovali.

Nástroj UPgates je skvělou alternativou k řešení od Shoptetu. Nabízí krásné šablony, kvalitní zákaznickou podporu a nejrůznější doplňky, které jsou zdarma ke všem placený tarifům.

VYZKOUŠEJTE UPGATES ZDARMA

🥈 2. nástroj: Eshop-rychle

  • naše aktuální recenze pro rok 2024
  • odkaz na vyzkoušení zdarma
  • V čem je lepší než Shoptet? Je daleko levnější. Eshop-rychle je aktuálně nejlevnější eshopové řešení na českém trhu.
  • cena: od 390 korun za měsíc
  • počet šablon: 25

Nástroj Eshop-rychle je na trhu od roku 2007. Své uživatele si získal především díky nízkým cenám, které jsou dvakrát až třikrát nižší než ceny u jeho konkurentů.

Eshop-rychle aktuálně nabízí celkem dva placené tarify za 390 a 790 korun za měsíc, v jejichž rámci můžete na eshop přidat neomezený počet produktů. Stejně jako na UPgates máte i u tohoto řešení všechny doplňky zdarma. Nabídka doplňků je široká a najdete v ní všechny potřebné tuzemské i zahraniční služby, které vám usnadní prodávání na internetu.

STARTUPBUSINESS
CENA390 korun za měsíc790 korun za měsíc
POČET PRODUKTŮneomezeněneomezeně
WEBOVÝ PROSTOR5 GBneomezeně
EMAILOVÉ ADRESY5neomezeně

Eshop-rychle nabízí celkem 25 responzivních šablon, které dobře fungují na desktopu, mobilu i tabletu. Ze šablon nás nejvíce zaujaly ty s názvem New York a Milano. Ty nabízejí pěkný a moderní design. Zbylé šablony nám přišly až příliš univerzální - i když uznáváme, že zrovna design šablon je velmi subjektivní záležitost a každému se může líbit něco jiného.

Jedna ze šablon nástroje Eshop-rychle nazvaná New York. Šablona má pěkný design a je responzivní.
Šablona New York od Eshop-rychle.

Stejně jako na UPgates a na Shoptetu si šablony můžete upravit. Na Eshop-rychle jde měnit například barva šablony, pozadí šablony či písmo. Úpravy také můžete provádět v CSS a HTML.

Eshopy vytvořené v Eshop-rychle jsou rychlé - i když se při našem testování ukázalo, že jsou o něco pomalejší než eshopy vytvořené v UPgates a v Shoptetu. Při testování jsme naměřili tyto výsledky:

  • sutor.cz (Eshop-rychle) - rychlost načtení: 2,37 sekundy
  • coffeespot.cz (Eshop-rychle) - rychlost načtení: 1,44 sekundy
  • nejleginy.cz (Eshop-rychle) - rychlost načtení: 1,33 sekundy

Zákaznická podpora služby Eshop-rychle je dostupná jak na emailu, tak na živém chatu a telefonu. Naše zkušenosti s podporou Eshopu-rychle jsou rovněž pozitivní - na emaily podpora reagovala během několika hodin a byla velice vstřícná a profesionální.

Nástroj Eshop-rychle je velmi dobrou alternativou ke službě Shoptet. Vyniká hlavně nízkou cenou, za kterou získáte kvalitní nástroj, velký výběr šablon, velké množství doplňků, které jsou zdarma, a spolehlivou zákaznickou podporu.

VYZKOUŠEJTE ESHOP-RYCHLE ZDARMA