Z

ajímá vás, kolik aktuálně stojí nástroj Webnode? Máme pro vás všechny informace. Podíváme se na ceny prémiových tarifů a také se mrkneme na to, jakým způsobem se za Webnode platí.

Webnode je nástroj pro tvorbu webů, který vznikl v České republice. V naší recenzi získal skvělých 9 bodů z 10 a zařadili jsme ho mezi nejlepší nástroje na tvorbu webu. Na českém trhu Webnode soupeří s nástroji jako Wix, Weebly, Mozello či Mioweb.

Používání Webnode je jednoduché. Nemusíte umět programovat a ani nemusíte být machry přes grafický design. Webnode nabízí webový editor, ve kterém si vyberete jednu z několika šablon, kterou si pak na pár kliknutí upravíte podle vašich potřeb.

Kolik stojí Webnode

V základu je Webnode zdarma. Můžete si v něm vytvořit web a spustit ho. Ale jako u všech věcí, které jsou zdarma, i tady narazíte na pár omezení. Zaprvé web nebudete moct provozovat na vlastní doméně, ale na doméně ve tvaru názevwebu.webnode.cz. Na webu bude také malé reklamní okénko propagující firmu Webnode.

Pokud se chcete omezení zbavit a využít Webnode naplno, je potřeba zaplatit.

Ceny tarifů vypadají následovně:

LIMITEDMINISTANDARDPROFI
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK75 Kč měsíčně125 Kč měsíčně249 Kč měsíčně417 Kč měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
PROSTOR NA SERVERU100 MB500 MB2 GB5 GB
PŘENOS DAT1 GB3 GB10 GB
.CZ DOMÉNA NA JEDEN ROK ZDARMA
ESHOP

Co jednotlivé tarify nabízejí?

LIMITED

  • cena: 75 Kč za měsíc při platbě na jeden rok
  • Díky tomuto plánu můžete provozovat web na vlastní doméně. Také získáte webový prostor o velikosti 100 MB a 1 GB pro přenos dat. Na webu se bude ukazovat reklamní boxík od Webnode.

MINI

  • cena: 125 Kč za měsíc při platbě na jeden rok
  • Díky tomuto plánu můžete provozovat web na vlastní doméně. Také získáte webový prostor o velikosti 500 MB a 3 GB pro přenos dat. S tarifem MINI si můžete zřídit jednu emailovou schránku. Na webu se bude ukazovat reklamní boxík od Webnode.

STANDARD

  • cena: 249 Kč za měsíc při platbě na jeden rok
  • S tímto plánem můžete provozovat web na vlastní doméně a získáte webový prostor 2 GB a 10 GB pro přenos dat. Také si můžete zřídit až dvacet e-mailových schránek. Web bude bez reklamního boxíku.

PROFI

  • cena: 417 Kč za měsíc při platbě na jeden rok
  • Tento plán vám umožní provozovat web na vlastní doméně - získáte k tomu webový prostor 5 GB, neomezený přenos dat a neomezený počet emailových schránek. Web bude bez reklamního boxíku.

Součástí dvou nejdražších tarifů STANDARD a PROFI je i doména zdarma, kterou získáte při zakoupení tarifu. Můžete si vybrat i českou doménu s koncovkou .cz, což považujeme za velkou výhodu. Ostatní nástroje na tvorbu webu zpravidla českou doménu nenabízejí.

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA

Drobnou nevýhodou může být, že plány Webnode jde zakoupit minimálně na jeden rok dopředu a nástroj nenabízí měsíční předplatné. Pokud se rozhodnete si předplatné zakoupit, můžete ho zaplatit buď přes PayPal, nebo platební kartou (podporovány jsou karty od společností VISA, MasterCard a American Express.

Cenové srovnání s konkurencí

Webnode patří na českém trhu mezi středně drahé nástroje. Suverénně nejlevnějším je nástroj Mozello, za jehož používání zaplatíte 169 korun měsíčně, pokud se zavážete na jeden rok. Za tyto peníze nabízí Mozello možnost provozovat web na vlastní doméně (a .cz doménu zdarma!), žádný reklamní boxík, webový prostor 50 GB a neomezený přenos dat.

Podobné ceny jako Webnode nabízí nástroj Wix. Ten nabízí plány s cenami 7, 12, 16 a 30 euro za měsíc. Pokud se zavážete na jeden rok, jsou tyto ceny o něco nižší (4,5, 8,5, 12,5 a 24,5 euro za měsíc). Wix u všech plánů nabízí připojení vlastní domény. U třech nejvyšších plánů pak nenarazíte na žádný otravný boxík s reklamou. Webový prostor u jednotlivých tarifů je 500 MB, 3 GB, 10 GB a 20 GB. Prostor pro přenos dat je 1 GB, 2 GB a neomezený pro dva nejvyšší tarify.

Americký Weebly nabízí celkem čtyři plány. Všechny vám umožní provozovat web na vlastní doméně. Webový prostor u nejnižšího plánu je 500 MB, u zbylých plánů je webový prostor neomezený. Přenos dat je také neomezený. U Weebly zaplatíte 8, 18, 35 nebo 46 dolarů za měsíc. Pokud se zavážete na jeden rok, jsou ceny o něco výhodnější (5, 12, 25 a 38 dolarů měsíčně). U třech nejvyšších plánů se vyhnete otravnému reklamnímu boxíku.

Vyplatí se Webnode?

Podle našich zkušeností patří Webnode mezi nejlepší nástroje na českém trhu. Není sice nejlevnější, má ale velmi zdařilý editor, který se dobře používá. Líbí se nám také, že se jedná o české řešení (vývoj sídlí v Brně), takže je tento nástroj kompletně v češtině. Kvalitní jsou také nabízené šablony, které jsou elegantní a mají svůj specifický styl. Naopak nevýhodou je, že se při používání placených plánů musíte zavázat na jeden rok a firma nenabízí měsíční předplatné.

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA