H

ledáte informace o šablonách od Webnode? Právě pro vás je dnešní článek. Podíváme se, jaké šablony Webnode nabízí, kolik jich je a jak se nabídka liší od konkurence.

Článek si rozdělíme do několika úseků a v nich shrneme to nejdůležitější.

✏️ Nabídka šablon

Webnode v současné chvíli nabízí více než 100 šablon. Všechny šablony jsou zdarma a není potřeba za ně cokoliv platit. Pokud se na šablony podíváme, zjistíme, že jsou velmi kvalitní. Typický je pro ně minimalistický a elegantní styl, který je charakteristický i pro samotný nástroj Webnode.

Všechny šablony jsou responzivní, to znamená, že fungují na desktopu i na mobilu.

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA

V nabídce jsou šablony pro nejrůznější příležitosti. Pokud si potřebujete vytvořit firemní web, nejčastěji zde najdete šablony pro restaurace, kadeřnictví a kavárny. Dále jsou k dispozici šablony pro osobní blogy, portfolia a svatby.

Pojďme se nyní na nabídku podívat zblízka.

1.  Šablony pro firemní stránky

S Webnode si můžete vytvořit web pro vaši firmu. Ať už pracujete ve službách nebo se živíte rukama, je pravděpodobné, že Webnode bude mít pro váš obor konkrétní šablonu. V nabídce jsou například šablony pro půjčovnu dodávek, zámečnictví, kadeřnictví, masážní salon či PR agenturu. Ukažme si pár příkladů, jak tyto šablony vypadají:

Modrá a elegantní šablona od Webnode pro půjčovnu dodávek.
Šablona pro web zámečnictví od služby Webnode. Dominuje hnědá barva a jednoduché prvky.

2. Šablony pro osobní stránky

Pokud jste osobní trenér nebo třeba pečete dorty a chcete je prodávat na internetu, má pro vás Webnode speciální šablonu. V nabídce šablon pro osobní stránky jsou také šablony pro fotografy, řemeslníky a různé poradce - například pro výživového či finančního poradce.

Šablona pro web s fitness tématikou. Je na ní žena s vypracovanou postavou a pak prvky jako O MNĚ, CENÍK či KONTAKT.
Šablona od Webnode pro lidi, kteří se živí pečením dortů. Na šabloně je sympatická žena s dortem v ruce.

3. Šablony pro blogy

Chcete si začít psát blog nebo vyrážíte na cestu kolem světa a chcete přinášet zápisky ze svých cest? I pro vás má Webnode vyhovující šablony. Vybrat si můžete z několika variant. Některé jsou hodně zaměřené na text, jiné jsou zase více vizuálně laděné a zaměřené spíše na obrázky. Výběr je naštěstí dostatečně velký - v tuto chvíli je na Webnode celkem deset blogovacích šablon.

Šablona pro lifestylový blog od služby Webnode. Blog má elegantní design, ve kterém je místo pro hodně obrázků.
Šablona od Webnode pro hudební blog. Dominuje černá barva, text je bílý. V šabloně jsou také oranžové prvky, například logo.

4. Šablony pro restaurace a kavárny

Každá pořádná restaurace by měla mít své webové stránky. Ve Webnode to ví a jejich nabídka šablon pro tento segment je dostatečně bohatá. Najdete tu šablony pro klasickou restauraci, pizzerii, kavárnu či minipivovar. Nechybí ani šablona pro výrobce domácích marmelád.

Šablona pro pizzerii od služby Webnode. Hlavním motivem je velká fotka pizzy. Nechybí menu a prostor pro text.
Elegantní šablona od Webnode pro minipivovary. Na úvodní fotce je pivo a suroviny, ze kterých se vyrábí. Dominuje žlutá a oranžová barva.

5. Šablony s portfoliem

Pokud se živíte uměleckou činností a chcete svou práci ukázat online, můžete si u Webnode postavit web a využít jednu z jeho šablon. V nabídce jsou například šablony pro designéry, návrháře či architekty. Najdete tu i šablonu pro ty, kteří na internetu prodávají ručně vyráběné náušnice.

Portfolio šablona od Webnode, tato propaguje herečku a její práci. Dominuje velká fotka krásné a upravené ženy.
Šablona od Webnode pro studio, které se věnuje městské a bytové architektuře. Dominuje fialová barva.

6. Šablony pro svatební web

Pokud vás čeká jeden z nejhezčích dnů v životě a rádi byste si udělali svatební web, má Webnode v nabídce hned několik svatebních šablon. Naším favoritem je tato:

Svatební šablona od služby Webnode. Ústředním motivem je ženich s nevěstou, kteří si dávají polibek.

Výběr je ale pestřejší a můžete volit i z dalších předpřipravených motivů:

Šablona svatebního webu od služby Webnode. Na fotce je ženich s nevěstou v objetí a formálním oblečení.
Šablona od Webnode pro svatební web v romantickém stylu. Ženich s nevěstou jsou v lese a dávají si pusu.

Výběr šablon od Webnode celkově hodnotíme jako dostatečně pestrý a zajímavý.

Také se nám líbilo, že šablony jsou velmi snadno upravitelné, v podstatě stačí změnit úvodní obrázek a text a šablonu si tak můžete uzpůsobit svému oboru a dostat na ni to, co potřebujete.

A jak je na tom nabídka šablon od Webnode ve srovnání s konkurencí? Co do počtu je na tom lépe jen izraelský Wix, který jich nabízí přes 500. Ostatní nástroje mají menší výběr: například Weebly nabízí 70 šablon, Mozello 48 šablon a Jimdo 40 šablon. Webnode je tak se svými 100 šablonami druhým největším hráčem na trhu.

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA

🌄 Design šablon

Jak je vidět, mají šablony minimalistický design a působí velmi profesionálně. V celé nabídce jsme nenarazili na jedinou, která by spadala do podprůměru. Naopak každá šablona je opravdu kvalitní originál. Tím se Webnode liší od nástrojů jako Jimdo či Mioweb, u kterých kvalita jednotlivých šablon občas kolísá.

Šablony od Webnode doporučujeme všem, kteří chtějí u návštěvníků webových stránek vyvolat pozitivní a profesionální dojem.

🛒 Jsou v nabídce i šablony pro eshopy?

Je důležité zmínit, že Webnode nabízí i šablony pro vytvoření eshopu. V tuto chvíli je jich celkem 14 a všechny jsou responzivní. V nabídce dominují šablony pro prodej drobných věcí: například domácích dekorací, výběrového čaje či hraček.

Šablony však není problém vizuálně upravit a rozjet na nich například eshop s elektronikou. O tom, jak funguje vytvoření eshopu na Webnode, jsme psali v naší recenzi.

Věříme, že vám článek pomohl, a že si mezi Webnode šablonami vyberete tu, která vám co nejlépe poslouží!

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA