C

hcete si vytvořit web a hledáte pro to ideální nástroj? V dnešním článku vám s výběrem pomůžeme. Otestovali jsme všechny nástroje na trhu a máme pro vás tipy na ty nejlepší.

Nástroje na tvorbu webu zažívají v posledních letech obrovský rozmach. Důvod je jednoduchý: každý si díky nim může snadno a rychle vytvořit webové stránky, aniž by musel umět programovat.

Namísto toho web připravíte v jednoduchém editoru a pak zaplatíte předplatné, které většinou stojí několik stokorun měsíčně. Pojďme se nyní podívat na to, které nástroje se nejvíc vyplatí.

1. Pokud hledáte jednoduchost a minimalismus - Webnode

Webnode je český nástroj, který nás zaujal svou absolutní jednoduchostí a přehledností. Pracuje se v něm velmi příjemně, má intuitivní prostředí, které je snadné okamžitě pochopit. Vedle toho je Webnode minimalistickým nástrojem - nenajdete v něm žádné zbytečné prvky, jeho editor je přehledný a díky tomu se v něm snadno zorientují i úplní začátečníci. 

Editor nástroje Webnode, ve kterém je otevřena krásná a minimalistická šablona s motivem svatby. Dominuje bílá barva.

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA

Webnode nabízí pestrý výběr šablon. Líbilo se nám, že šablony mají svou osobitost a často minimalistický styl, který je charakteristický i pro samotný nástroj Webnode. Velkou výhodou Webnode pak je, že k vytvořeným stránkám nabízí .cz doménu zdarma. Cenově patří Webnode mezi lepší průměr. 

Shrnutí: 

  • cena: od 75 Kč do 417 Kč měsíčně při platbě na jeden rok
  • počet šablon - přes 100 
  • čeština - ano
  • .cz doména zdarma - ano

Přečíst recenzi.

2. Pokud je pro vás důležitá hlavně cena - Mozello 

Lotyšské Mozello pro nás bylo velkým překvapením. Původně jsme od tohoto nepříliš známého nástroje moc nečekali, ale po vyzkoušení jsme byli nadšení. Patří mezi nejjednodušší nástroje, web s ním vytvoříte během deseti minut. Vedle toho je také suverénně nejlevnějším nástrojem na trhu.

Editor nástroje Mozello, ve kterém je otevřena šablona pro firemní web. Na šabloně jsou hory a dominuje modrá a bílá barva.

VYZKOUŠEJTE MOZELLO ZDARMA

Jeho editor je jednoduchý a snadno se v něm vyznají i ti, kteří nikdy předtím web nevytvářeli. Mozello je přeloženo do češtiny. Také jako jeden z mála nástrojů nabízí .cz doménu k vytvořenému webu zdarma. Nevýhodou je o něco menší nabídka šablon, než jakou najdeme u konkurence. 

Shrnutí:

  • cena: od 169 Kč do 329 Kč měsíčně při platbě na jeden rok
  • počet šablon - 48
  • čeština - ano
  • .cz doména zdarma - ano

Přečíst recenzi.

3. Pokud chcete americkou kvalitu za dobrou cenu - Weebly

Weebly nabízí zlatou střední cestu. Nabízí jednoduchý editor, ve kterém se snadno pracuje, a který zároveň obsahuje všechny důležité prvky, takže v něm zvládnete vytvořit krásný web. Cenově patří Weebly mezi lacinější nástroje a na to, co všechno umí, jsou jeho ceny dobře nastavené. 

Editor nástroje Weebly, ve kterém je otevřena roztomilá šablona se psem. Prvky Weebly editoru jsou umístěny vlevo a nahoře.

VYZKOUŠEJTE WEEBLY ZDARMA

Jako malý handicap vnímáme, že Weebly nenabízí češtinu, a že při koupi předplatného nedostanete .cz doménu zdarma. Nabídka šablon je na Weebly uspokojivá, byť jeho největší konkurenti Webnode a Wix nabízejí o něco větší výběr. 

Shrnutí: 

  • cena: od 5 USD do 38 USD měsíčně při platbě na jeden rok
  • počet šablon - přes 70
  • čeština - ne
  • .cz doména zdarma - ne

Přečíst recenzi.

4. Pokud chcete robustní a komplexní řešení - Wix

Wix je jedním z nejpoužívanějších nástrojů na tvorbu webu na světě. Běží na něm více než 160 milionů webů. Hlavní výhodou Wixu je velká nabídka šablon, v současné době jich je na výběr více než 500.

Editor nástroje Wix, ve kterém je otevřena šablona s motivem bistra. V šabloně jsou čtyři barvy: bílá, modrá, žlutá a černá.

VYZKOUŠEJTE WIX ZDARMA

Nástroj Wix však nesedne každému. Může za to jeho robustní editor, který nabízí obří množství prvků. Pro někoho bude tento editor příliš složitý a nepřehledný. Proto Wix nedoporučujeme lidem, kteří si chtějí web vyrobit snadno a rychle.

Naopak pokud hledáte komplexní nástroj na tvorbu webu a chcete mít možnost upravit si i ty nejmenší detaily, může pro vás být Wix to pravé.

Shrnutí: 

  • cena: od 4,5 euro do 24,5 euro měsíčně při platbě na jeden rok
  • počet šablon - přes 500
  • čeština - ano
  • .cz doména zdarma - ne

Přečíst recenzi.