H

ledáte nástroj, ve kterém byste si mohli vytvořit zbrusu nový web? Máme pro vás tipy na ty nejlepší služby, které jsou aktuálně dostupné v České republice. Všechny jsme je důkladně otestovali a vyzkoušeli na vlastní kůži.

Nástrojů na tvorbu webu je na trhu celá řada. Jak ale poznat, který nástroj je ten pravý? My jsme se při výběru zaměřili na tyto faktory:

  • důvěryhodnost - je důležité vybrat si spolehlivou službu, která bude prověřená velkým množstvím uživatelů.
  • jednoduchost používání a uživatelské prostředí - nástroj pro tvorbu webu by měl být rychlý a mělo by se vám v něm dobře pracovat.
  • cena - ceny nástrojů na tvorbu webu se pohybují od několika stovek do několika tisíc korun za měsíc. Správným výběrem ušetříte velké peníze.
  • nabídka šablon - šablony jsou základ. Jen s krásnou šablonou bude váš web vypadat skvěle.
  • čeština - nástroj by měl ideálně být v českém jazyce, aby se vám s ním co nejpohodlněji pracovalo.
  • zákaznická podpora - pokud by nastal nějaký problém, je důležité zvolit službu, která bude mít kvalitní zákaznickou podporu.

Jaké nástroje na tvorbu webu si ve všech těchto disciplínách vedly nejlépe?

Vítěz: Webnode

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: od 75 do 417 Kč měsíčně - předplatné je potřeba si objednat na jeden rok dopředu
  • jednoduchost používání: Webnode je na používání extrémně jednoduchý
  • čeština: ✅ ano
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email)

Náš seznam otevíráme službou Webnode. Ta je pro nás nekorunovaným králem všech služeb pro tvorbu webu. Webnode je původem česká firma, která se ale rychle rozrostla do celého světa, a dnes má už více než 40 milionů uživatelů. Stránky si s ní vytvářejí lidé nejenom v Česku, ale třeba také v Brazílii, ve Spojených státech nebo v Japonsku.

Co stojí za úspěchem Webnode? Webnode je tou vůbec nejjednodušší službou pro tvorbu webových stránek. Její webový editor funguje tak, že si v něm otevřete předpřipravenou šablonu a tu si můžete upravit na několik kliknutí. Výraz “několik kliknutí” bychom rádi podtrhli, protože u Webnode jsou všechny úpravy opravdu záležitostí několika kliků. Ať už jde o přidávání textů, obrázků, videí, formulářů nebo dalších prvků, u Webnode je to vždy záležitost několika vteřin.

Editor nástroje Webnode, ve kterém je otevřena elegantní šablona s motivem svatby. Na šabloně jsou ženich s nevěstou.

VYZKOUŠEJTE WEBNODE ZDARMA

Při testování Webnode se nám líbilo, že weby, které ve Webnode vytvoříte, vypadají profesionálně a nabušeně, a přitom vám jejich tvorba zabere jen několik desítek minut.

Co se týče cen, tak Webnode aktuálně nabízí čtyři cenové tarify za 75 Kč, 125 Kč, 249 Kč a 417 Kč měsíčně. U všech tarifů je možné si Webnode propojit s vlastní doménou. Tarify se od sebe liší hlavně tím, kolik prostoru pro váš web dostanete. Může to být 100 MB, 500 MB, 2 GB nebo 5 GB. Tarify se také liší v tom, kolik dat bude možné z vašeho webu přenést. Může to být 1 GB, 3 GB, 10 GB nebo neomezeně velké množství dat. Příklad: pokud si návštěvník vašeho webu zobrazí obrázek o velikosti 5 MB, počítá se to jako 5 MB přenesených dat.

U dvou nejlevnějších tarifů se na vašem webu zobrazí malé reklamní okénko propagující službu Webnode. U dvou nejvyšších tarifů toto reklamní okénko není.

Ke třem nejvyšším tarifům dostanete od Webnode doménu zdarma. Výhodou je, že Webnode rozdává i domény s koncovkou .CZ, což u konkurence není příliš běžné. Konkurenční služby nejčastěji rozdávají domény s koncovkami .COM, .NET či .INFO a .CZ domény v nabídce nejsou.

Nevýhodou Webnode je, že tarify je potřeba si pořídit na jeden rok dopředu a služba nenabízí měsíční plány. Většina ostatních nástrojů pro tvorbu webu z našeho seznamu nabízí měsíční předplatné.

LIMITEDMINISTANDARDPROFI
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK75 Kč měsíčně 125 Kč měsíčně249 Kč měsíčně417 Kč měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB100 MB500 MB2 GB5 GB
PŘENOS DAT1 GB3 GB10 GB
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Co se týče nabídky šablon, tak Webnode aktuálně nabízí přes stovku šablon. Šablony mají podle našeho vkusu velmi minimalistický design a zajímavý styl - takový, na který jsme nenarazili u žádného jiného nástroje. Ze všech nástrojů, které jsme v redakci otestovali, se nám šablony od Webnode líbily nejvíce. Silný je Webnode hlavně v nabídce svatebních šablon a šablon pro firmy (jako například pro restaurace či kavárny).

Zákaznická podpora Webnode je dostupná na emailu a avizuje, že dotazy zodpoví do 48 hodin. Když jsme zákaznickou podporu testovali, odpověď nám přišla za 6 hodin a byla velmi vstřícná. Pokud budete potřebovat vyřešit nějakou urgentní záležitost, jako například expiraci domény, je možné zákaznickou podporu Webnode kontaktovat přes zprávu na Facebooku.

2. místo: Mozello

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • ceny: od 229 do 399 Kč měsíčně při platbě na čtvrt roku dopředu
  • jednoduchost používání: extrémně jednoduché
  • čeština: ✅ ano
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email)

Mozello je téměř neznámý nástroj z Lotyšska. Divíte se, proč se umístil jako druhý nejlepší v našem seznamu? Mozello totiž nabízí fantastický produkt. V Čechách je tento nástroj neprávem opomíjený a nedostává se mu takové mediální pozornosti, vám by ale neměl uniknout.

Mozello funguje poměrně specificky: na Mozellu si totiž na začátku nevybíráte šablonu, jak je to běžné jinde, ale před sebou rovnou vidíte stránku, kterou můžete začít upravovat. Úpravy pak provádíte v jednoduchém editoru, který je umístěn vlevo. Měnit můžete barvy webu, písmo a další věci. Editor Mozella je rozdělený na klíčové sekce jako Stránky, Blog nebo Design. Z těchto sekcí ovládáte jednotlivé části webu. Všechno je přehledné a jasné.

Editor nástroje Mozello, ve kterém je otevřena modrobílá šablona pro firemní stránky s motivem hor. Prvky editoru jsou vlevo.

VYZKOUŠEJTE MOZELLO ZDARMA

Ceny Mozella jsou posazené nízko a tento nástroj patří k nejlevnějším na trhu. Budete mít na výběr: buď si můžete koupit předplatné na jeden rok dopředu, v tomto případě zaplatíte 169 Kč nebo 329 Kč měsíčně. Anebo si koupíte předplatné na čtvrt roku dopředu, v tomto scénáři zaplatíte 229 Kč nebo 399 Kč měsíčně.

Oba tarify vám dají možnost propojit si nástroj Mozello s vlastní doménou. U obou tarifů vás nebude obtěžovat žádné reklamní okénko a k oběma tarifům také dostanete .CZ doménu zdarma. Hlavní rozdíl mezi jednotlivými tarify je v tom, že k tomu nižšímu dostanete prostor pro váš web o velikosti 50 GB a u vyššího tarifu je prostor neomezený.

PREMIUMPREMIUM+
CENA PŘI PLATBĚ NA ČTVRT ROKU229 Kč měsíčně399 Kč měsíčně
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK169 Kč měsíčně329 Kč měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB50 GB
PŘENOS DAT
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Nabídka šablon patří mezi největší slabiny Mozella. Aktuálně jich tento nástroj nabízí 48 a jejich design není tak peckový jako u Webnode nebo u některých dalších nástrojů. Doporučujeme vám ale se na šablony podívat a projít si je  - třeba tam narazíte na nějakou, která vám bude vyhovovat.

Zákaznická podpora Mozella je k dispozici na emailu a podle našich zkušeností reaguje spolehlivě. Když jsme ji zkoušeli, přišla nám odpověď do 6 hodin od odeslání zprávy a odpověď byla profesionální a vstřícná.

3. místo: Saywebpage

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • ceny: od 99 do 488 Kč měsíčně - předplatné je potřeba si objednat na jeden rok dopředu
  • jednoduchost používání: zvládne to každý
  • čeština: ✅ ano
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email a živý chat)

Saywebpage je mladá služba, která je na trhu teprve od roku 2017. Nejedná se o žádný kolos, za kterým by stála nějaká obří mezinárodní společnost. Jedná se o malou českou firmu, která má ale rozhodně kvalitní produkt, který si zaslouží místo v našem seznamu.

Uživatelské prostředí Saywebpage je minimalistické a jednoduché a je poznat, že se tvůrci této služby hodně inspirovali u konkurenčního Webnode - editor i způsob vytváření webové stránky totiž vypadá velice podobně. Pro vytvoření nového webu v Saywebpage nemusíte umět programovat a všechno si naklikáte sami na několik kliknutí.

Dashboard nástroje Saywebpage, který je maximálně přehledný a jednoduchý. Úpravy probíhají na pár kliknutí.

VYZKOUŠEJTE SAYWEBPAGE ZDARMA

Za používání služby Saywebpage zaplatíte 99 Kč, 189 Kč, 249 Kč nebo 488 Kč měsíčně. Nevýhodou je, že tarify je nutné si zaplatit na jeden rok dopředu a služba nenabízí měsíční předplatné.

Fajn naopak je, že ke všem tarifům je možné si připojit vlastní doménu, a navíc ke všem tarifům dostanete .CZ doménu zdarma.

S kódem BD9XX2ZH získáte 10% slevu na celou objednávku.

Tarify se od sebe liší hlavně tím, kolik prostoru dostanete pro váš web (300 MB, 500 MB, 1 600 MB a 3 000 MB). S nejnižším tarifem se bude na vašem webu ukazovat malé reklamní okénko propagující nástroj Saywebpage, u zbylých třech tarifů toto okénko nebude.

MINIECONOMYSTANDARDPROFI
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK99 Kč měsíčně189 Kč měsíčně249 Kč měsíčně488 Kč měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB300 MB500 MB1 600 MB3 000 MB
PŘENOS DAT
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Šablon najdete na Saywebpage více než 40. Šablony jsou pěkné a elegantní a stylem nám trochu připomínaly šablony od Webnode. V nabídce najdete šablony pro nejrůznější příležitosti jako například šablony pro podniky a služby, svatební šablony nebo šablony pro osobní stránky a blogy.

Zákaznická podpora Saywebpage je dostupná přes email a živý chat. Na emaily firma nejčastěji reaguje během několika hodin. U živého chatu je potřeba počítat s tím, že v běžné pracovní době nejsou agenti zákaznické podpory na chatu pořád a může jim trvat několik desítek minut, než na vaši zprávu zareagují.

4. místo: Squarespace

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • ceny: od 16 do 46 dolarů měsíčně
  • jednoduchost používání: velmi jednoduché
  • čeština: ❌ ne
  • zákaznická podpora: skvělá (dostupná přes email a živý chat)

Pokud byste si nový web rádi vytvořili u mezinárodního giganta, doporučujeme vám službu Squarespace. Tento nástroj vznikl v roce 2004 v New Yorku a aktuálně zaměstnává přes 1 100 lidí a tržby počítá v miliardách dolarů.

Squarespace nabízí mimořádně kvalitní a cool produkt - z žádného jiného nástroje jsme necítili takovou profesionalitu. Tvorba webu na Squarespace začíná výběrem šablony. Šablon je k dispozici přes 110 a mají opravdu úžasný design. Šablony od Squarespace jsou specifické tím, že mají výrazné a syté barvy a vkusné fonty.

Po výběru šablony budete odkázáni do webového editoru, který je rozdělený na sekce Pages, Design, Commerce, Marketing, Scheduling, Analytics, Profiles, Settings a Help. Z těchto sekcí můžete ovládat jednotlivé části vašeho webu. Nejčastěji budete pracovat se sekcí Pages, kde nastavujete obsah jednotlivých stránek, a se sekcí Design, ve které se nastavují fonty a barvy. Práce s editorem Squarespace je jednoduchá a líbilo se nám, že všechny úpravy probíhají stejně jako u výše zmíněných služeb na několik kliků.

Editor nástroje Squarespace, který je rozdělený do několika sekcí. Mezi nimi jsou například sekce Pages a Design.

VYZKOUŠEJTE SQUARESPACE

Co se nám naopak nelíbilo je, že každou úpravu je v editoru Squarespace nutné potvrdit a uložit. To vás jako uživatele trochu okrádá o čas.

Squarespace nabízí celkem čtyři cenové tarify za 16, 26, 30 a 46 dolarů měsíčně. U všech tarifů dostanete neomezený prostor pro váš web a pro přenos dat. U nejnižšího tarifu mohou v uživatelském rozhraní Squarespace pracovat maximálně 2 uživatelé, u zbylých tarifů je počet uživatelů neomezený.

Jinak se od sebe tarify liší hlavně v nabídce funkcí pro provozování eshopu - na Squarespace si totiž vedle nového webu můžete postavit i vlastní eshop. Uživatelům z České republiky ale nástroje jako Squarespace pro tvorbu eshopu příliš nedoporučujeme. Pokud si chcete postavit nový eshop, doporučujeme raději tuzemské služby zaměřené přímo na tvorbu eshopů jako například Eshop-rychle nebo UPgates.

PERSONALBUSINESSCOMMERCE BASICCOMMERCE ADVANCED
CENA16 dolarů měsíčně26 dolarů měsíčně30 dolarů měsíčně46 dolarů měsíčně
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK12 dolarů měsíčně18 dolarů měsíčně26 dolarů měsíčně40 dolarů měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB
PŘENOS DAT
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Zákaznická podpora Squarespace je dostupná na emailu a na živém chatu. Na emaily firma reaguje do druhého pracovního dne. Na živém chatu je potřeba se obrnit trpělivostí - na chatu bývají fronty a většinou několik minut zabere, než se na vás dostane řada. Poté je ale zákaznická podpora Squarespace ochotná a nápomocná.

5. místo: Weebly

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • ceny: od 8 do 46 dolarů měsíčně
  • jednoduchost používání: zvládne ho používat každý
  • čeština: ❌ ne
  • zákaznická podpora: skvělá (dostupná přes email, telefon a živý chat)

Weebly je americká služba, na které aktuálně běží přes 50 milionů webů.

Pokud se rozhodnete využít služeb Weebly, čeká na vás jednoduchý editor, ve kterém zvládnete vytvořit webové stránky během několika desítek minut. Editor Weebly má poměrně bohaté menu, ve kterém najdete nejrůznější prvky - jako například Text, Titulek, Obrázek, Galerie, Slideshow, HD video, Tlačítka nebo Tlačítka pro sociální sítě.

Editor Weebly funguje trochu jinak než například editor Webnode. Na Weebly se všechny změny neprovádějí přímo v šabloně. Funguje to tak, že si z levého menu webového editoru vyberete věc, kterou chcete na web přidat a přetáhnete ji do šablony.

Pro přidání textu tedy z editoru vyberete tlačítko Text a myší jej přetáhnete do šablony. Poté napíšete konkrétní znění textu, které chcete přidat na váš web. Stejným způsobem můžete na váš web přidávat obrázky, videa a další prvky.

Editor nástroje Weebly, ve kterém je otevřena roztomilá šablona se psem. Prvky Weebly editoru jsou umístěny vlevo a nahoře.

VYZKOUŠEJTE WEEBLY ZDARMA

Weebly nabízí celkem čtyři cenové tarify za 8, 18, 35 a 46 dolarů měsíčně. Ke všem tarifům je možné připojit vlastní doménu a u všech tarifů kromě toho nejlacinějšího dostanete neomezený webový prostor. Prostor pro přenos dat je vždy neomezený. U nejlevnějšího tarifu za 8 dolarů měsíčně se na vašem webu zobrazí malé reklamní okénko propagující služby Weebly. Dále se tarify liší hlavně v nabídce funkcí pro provozování eshopu.

CONNECTPROBUSINESSBUSINESS+
CENA8 dolarů měsíčně18 dolarů měsíčně35 dolarů měsíčně46 dolarů měsíčně
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK5 dolarů měsíčně12 dolarů měsíčně25 dolarů měsíčně38 dolarů měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB500 MB
PŘENOS DAT
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Co se týče šablon, tak Weebly aktuálně nabízí přes 70 kousků. Design šablon je skvělý, nabídka je ovšem o něco slabší, protože například Webnode nabízí šablon přes 100 a Squarespace přes 110.

Zákaznická podpora Weebly je dostupná na telefonu, emailu a živém chatu. Telefonovat do Weebly se českému uživateli příliš nevyplatí, služba u podpory nabízí jen americké číslo. Chat a email fungují spolehlivě a když jsme je testovali, byli jsme s rychlostí odpovědi spokojení.

6. místo: Wix

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • ceny: od 7 do 30 euro měsíčně
  • jednoduchost používání: Wix je poměrně těžkopádný a může působit složitě
  • čeština: ✅ ano
  • zákaznická podpora: průměrná (dostupná přes email)

Wix patří mezi nejrozšířenější nástroje pro tvorbu webů a bylo v něm vytvořeno už přes 160 milionů stránek. Nás si ale tento nástroj úplně nezískal. Wix je velmi specifický: nabízí rozsáhlý uživatelský dashboard se spoustou funkcí a featur. Problémem Wixu ale je, že je kvůli této komplexnosti a rozmanitosti poměrně složitý na ovládání.

Určitě se najdou uživatelé, kterým Wix bude vyhovovat. Pokud jste hračičkové a hledáte nástroj, ve kterém si budete moct web naklikat a nastavit do nejmenšího detailu, Wix pro vás bude to pravé. Pokud ale hledáte nástroj, který se vám bude dobře ovládat, a ve kterém si web vytvoříte během několika desítek minut, není Wix ideální volbou.

Editor nástroje Wix, ve kterém je otevřena šablona s motivem bistra. Dominuje bílá, černá a modrá barva.

VYZKOUŠEJTE WIX ZDARMA

Wix aktuálně pořídíte za 7, 12, 16 nebo 30 euro za měsíc. Ke všem tarifům je možné připojit vlastní doménu a u všech tarifů - kromě nejnižšího tarifu za 7 euro měsíčně - se vám nebude zobrazovat reklamní okénko. Tarify se od sebe dále liší v množství přenesených dat (1 GB, 2 GB, neomezeně a neomezeně) a v prostoru, který dostanete pro váš web (500 MB, 3 GB, 10 GB a 20 GB).

Ke třem nejvyšším tarifům rozdává Wix domény zdarma, v nabídce ale bohužel nenajdete doménu s koncovkou .CZ. Získat je možné jen domény s koncovkami .com, .net, .info, .biz, .rocks, .pictures, .co.uk, .club, .space a .xyz.

CONNECT DOMAINCOMBOUNLIMITEDVIP
CENA7 euro měsíčně12 euro měsíčně16 euro měsíčně30 euro měsíčně
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK4,5 euro měsíčně8,5 euro měsíčně12,5 euro měsíčně24,5 euro měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB500 MB3 GB10 GB20 GB
PŘENOS DAT1 GB2 GB
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Nabídka šablon patří mezi nejsilnější stránky Wixu. Wix jich aktuálně nabízí přes 500 a šablony mají opravdu pěkný design. V nabídce jsou šablony pro nejrůznější příležitosti jako například šablony pro restaurace, kavárny, osobní blogy nebo wellness služby.

Zákaznická podpora Wixu je na webových stránkách trochu skrytá a je potřeba se k ní “proklikat”. Poté můžete firmu kontaktovat prostřednictvím kontaktního formuláře - odpověď by vám měla přijít do druhého pracovního dne.

7. místo: Elementor

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • cena: 49 dolarů ročně
  • jednoduchost používání: chvilku zabere, než si na něj zvyknete
  • čeština: ❌ ne
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email)

Pokud si chcete postavit web na redakčním systému WordPress, nástroj Elementor pro vás bude jasná volba. Tento nástroj má ve tvorbě wordpressových webů téměř monopolní postavení a aktuálně ho využívá přes 5 milionů uživatelů.

Při tvorbě nového webu je potřeba si na nástroj Elementor zvyknout - úvodní rozkoukání by vám podle našich zkušeností mělo zabrat maximálně půl hodiny a poté už budete tento nástroj ovládat jako zkušený profík. Pokud byste s úvodními krůčky v Elementoru potřebovali pomoct, doporučujeme podívat se na YouTube, kde najdete velké množství tutoriálů.

Uživatelské prostředí nástroje Elementor. Ukazuje se tu jedna čerstvě vytvořená testovací stránka.

VYZKOUŠEJTE ELEMENTOR ZDARMA

Elementor nabízí jeden placený tarif za 49 dolarů ročně. S tímto tarifem budete mít na Elementoru k dispozici přes 90 widgetů a funkcí a více než 330 šablon. S tímto předplatným budete mít také nárok na zákaznickou podporu, která vám bude k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Většina uživatelů nicméně Elementor používá v neplacené verzi, v rámci které můžete mít k dispozici přes 40 widgetů a funkcí a přes 30 šablon.

PRO VERZE
CENA49 dolarů ročně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB
PŘENOS DAT
.CZ DOMÉNA ZDARMA
POČET WIDGETŮ A FUNKCÍpřes 90
POČET ŠABLONpřes 330

Nabídka šablon je na Elementoru extrémně bohatá. Pokud si zaplatíte placené předplatné, budete mít přístup ke stovkám šablon.

Zákaznická podpora je pro uživatele se zakoupeným předplatným k dispozici nepřetržitě a na vaše požadavky bude přes email reagovat během několika hodin.

8. místo: Webflow

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: od 15 do 45 dolarů měsíčně
  • jednoduchost používání: pro ideální používání je potřeba mít základní znalosti grafického designu nebo vývoje webů
  • čeština: ❌ ne
  • zákaznická podpora: skvělá (dostupná přes email)

Nástroj Webflow vlétl na trh v roce 2013 a vzbudil doslova poprask. Svým uživatelům totiž umožňuje, aby si v něm navhrli krásný web a nemuseli přitom napsat ani jediný řádek kódu. Nástroj si rychle získal oblibu - a to především mezi grafickými designéry, kteří v něm pro své klienty snadno mohou vytvořit hotové weby a obejít se bez programátorů a koderů.

Uživatelské prostředí Webflow je přehledné a intuitivní, je ovšem potřeba, abyste měli alespoň základní znalosti grafického designu. Pokud umíte pracovat s nástroji jako Photoshop nebo Figma, budete se ve Webflow cítit jako doma. Pokud ale znalosti grafického designu nemáte, doporučujeme vám podívat se raději po jednodušších nástrojích jako například Webnode nebo Mozello.

Editor nástroje Webflow, ve kterém je otevřena šablona s motivy fitness. Je na ní mladá žena. Prvky editoru jsou po stranách.

VYZKOUŠEJTE WEBFLOW

Webnode nabízí celkem tři cenové tarify za 15, 20 a 45 dolarů měsíčně. U všech tarifů je možné připojit si vlastní doménu. Tarify se od sebe liší hlavně maximálním počtem článků, které budete moct na vašem webu vydat (žádný článek, maximálně 2 000 článků a maximálně 10 000 článků) a také maximálním počtem editorů, kteří budou mít přístup do uživatelského rozhraní Webflow (1, 3 a 10).

BASICCMSBUSINESS
CENA15 dolarů měsíčně20 dolarů měsíčně45 dolarů měsíčně
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK12 dolarů měsíčně16 dolarů měsíčně36 dolarů měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
POČET ČLÁNKŮ NA WEBUmaximálně 2 000 maximálně 10 000
POČET EDITORŮ1310
BEZ REKLAMY
.CZ DOMÉNA ZDARMA
DATA

Šablon nabízí Webflow více než 500 a má jedny z nejhezčích šablon, které se dají na internetu najít. Je to způsobené tím, že Webflow nejčastěji využívají grafičtí designéři a právě komunita grafických designérů tvoří pro Webflow většinu šablon. Webflow jim za to na oplátku vyplácí štědré provize z prodejů šablon (ne všechny šablony u tohoto nástroje jsou totiž zdarma).

Zákaznická podpora Webflow je dostupná pouze přes email, je ale mimořádně kvalitní. Odpovědi, které od podpory Webflow dostanete, jsou obsáhlé a mimořádně detailní. Musíme říct, že ještě u žádné webové služby jsme se nesetkali s tak profesionální zákaznickou podporou.

9. místo: Mioweb

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • cena: 2000 Kč měsíčně
  • jednoduchost používání: poměrně jednoduché
  • čeština: ✅ ano
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email)

Mioweb je nástroj z České republiky, který můžete využít pro nejrůznější účely. Vyrobit si v něm můžete například web na prodej online kurzů či webinářů, eshop nebo klasický web pro prezentaci vaší firmy.

S editorem nástroje Mioweb se nám pracovalo dobře, je ovšem potřeba poznamenat, že nástroje jako Webnode nebo Mozello nabízejí na náš vkus o něco lepší uživatelské prostředí.

Editor nástroje Mioweb, ve kterém je otevřena šablona pro fotografy. Šabloně dominuje černá barva a je na ní zachycen obličej

VYZKOUŠEJTE MIOWEB

Mioweb nabízí jeden cenový tarif za 2 000 Kč měsíčně. Právě cena je při srovnání s ostatními nástroji největší slabinou Miowebu. Podle našeho názoru nenabízí Mioweb o tolik lepší produkt, abyste za něj museli platit 5x - 10x více peněz než u konkurence.

Při zakoupení měsíčního předplatného získáte na Miowebu přístup ke všem funkcím, možnost napojení na vlastní doménu, .CZ doménu zdarma, žádné reklamy a neomezený prostor pro web a přenos dat.

MIOWEB
CENA2 000 Kč měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB
PŘENOS DAT
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Při testování Miowebu jsme u tohoto nástroje napočítali okolo 30 šablon. Šablony se nám líbily - mají čistý design a působí profesionálně. Nejvíce šablon najdete v kategorii firemní a osobní prezentace, služba také nabízí velký výběr šablon pro restaurace.

Zákaznická podpora Miowebu je dostupná přes email a považujeme ji za kvalitní. Když jsme se na zákaznickou podporu Miowebu obrátili, nikdy jsme na zodpovězení našeho požadavku nečekali déle než několik hodin. Na stránkách Miowebu můžete také kontaktovat chatbota, který vám poradí s těmi nejzákladnějšími dotazy.

10. místo: Jimdo

  • naše aktuální recenze pro rok 2022
  • ceny: od 9 do 39 euro měsíčně - předplatné je potřeba si objednat na jeden rok dopředu
  • jednoduchost používání: poměrně složité
  • čeština: ❌ ne
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email)

Náš list uzavíráme nástrojem Jimdo, který je obrovsky populární hlavně v Německu. Na Jimdo aktuálně běží přes 25 milionů webů. Uživatelské prostředí tohoto nástroje bohužel není zdaleka tak intuitivní jako u konkurence. Když jsme nástroj testovali, museli jsme si na něj poměrně dlouhou dobu zvykat.

Editor nástroje Jimdo, ve kterém je otevřena šablona. Hlavním motivem jsou květy. Šablona nemá úplně moderní design.

VYZKOUŠEJTE JIMDO ZDARMA

Ceny Jimda jsou na druhou stranu skvělé a tento nástroj nabízí velmi výhodné tarify. Aktuálně Jimdo nabízí celkem tři placené plány za 9, 15 a 39 euro měsíčně.

U všech plánů je možné připojit vlastní doménu. U žádného plánu na vás nečeká otravné reklamní okénko a váš web bude vždycky bez reklam. Prostor pro váš web je buď 5 GB, 15 GB nebo neomezeně. Prostor pro přenos dat je 10 GB, 20 GB nebo neomezený. Nevýhodou je, že předplatné služby Jimdo je potřeba si zaplatit na jeden rok dopředu.

STARTGROWUNLIMITED
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK9 euro měsíčně15 euro měsíčně39 euro měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
BEZ REKLAM
PROSTOR PRO WEB5 GB15 GB
PŘENOS DAT10 GB20 GB
.CZ DOMÉNA ZDARMA

Nabídka šablon je na Jimdo poměrně slabá a nástroj jich aktuálně nabízí okolo 40. Design šablon nás upřímně nijak nenadchnul a řadíme ho k průměru.

Zákaznická podpora Jimda je dostupná na emailu. Pokud budete řešit nějaký problém, tak podle našich zkušeností můžete počítat s tím, že vám odpověď přijde do druhého pracovního dne.

Věříme, že si z našeho seznamu vyberete nástroj, který vám sedne, a postavíte s ním krásný web! Pokud byste měli nějaké dotazy nebo byste potřebovali poradit s výběrem, klidně nám napište.