C

hcete si vytvořit webové stránky nebo eshop a hledáte pro to vhodný nástroj? V dnešním článku se podíváme na službu Saywebpage, která právě k těmto účelům slouží. Jaké nabízí funkce, kolik stojí a jak se používá? Vše se dozvíte na následujících řádcích.

🛡️ Důvěryhodnost služby Saywebpage - 10/10

Služba Saywebpage vznikla v roce 2017. Stojí za ní podnikatel Radim Rosický, který si všiml, že v Čechách je velké množství podnikatelů a živnostníků, kteří potřebují webové stránky, ale nemají na ně dostatečně velké rozpočty. A tak se rozhodl, že pro ně vytvoří službu, díky které si budou moct podnikatelé nový web udělat jednoduše sami a za pár stovek.

Dnes patří Saywebpage mezi nejrychleji rostoucí nástroje na tvorbu webů v České republice. Je to tedy důvěryhodná a časem prověřená služba.

VYZKOUŠEJTE SAYWEBPAGE ZDARMA

📊 Funkce - 9/10

Saywebpage nabízí jednu klíčovou funkci, a tou je možnost vytvořit si webové stránky nebo eshop jednoduše a na pár kliků. Saywebpage vám k tomu nabídne příjemné uživatelské prostředí, jehož součástí je:

  • webový editor - v něm můžete provádět veškeré úpravy
  • desítky šablon - v nabídce jsou šablony pro nejrůznější příležitosti jako například svatební šablony nebo šablony pro restaurace
  • doménu a hosting - doménu a hosting dostanete zdarma, pokud si objednáte některý z placených tarifů

⚙️ Uživatelské prostředí - 10/10

Uživatelské prostředí služby Saywebpage nás během testování velmi zaujalo. Je jednoduché a maximálně přehledné. Pokud neumíte programovat a chcete si web jednoduše naklikat, Saywebpage pro vás bude ideální nástroj.

Celý vývoj webu probíhá na Saywebpage ve webovém editoru. Na začátku si vyberete šablonu, která vám nejvíce vyhovuje, a tu si pak podle potřeby upravíte. Úpravy probíhají tak, že kliknete na věc, kterou si přejete upravit (napříkad na nadpis) a upravíte ho přímo v šabloně.

Dashboard nástroje Saywebpage, který je maximálně přehledný a jednoduchý. Úpravy probíhají na pár kliknutí.
Dashboard nástroje Saywebpage.

Různé prvky můžete přidávat kliknutím na tlačítko “+”. Přidávat můžete texty, obrázky a videa, ale i složitější prvky jako například menu, formuláře či mapy.

Při práci s Saywebpage nám tento nástroj nejvíce připomínal nástroj Webnode, který je také velmi jednoduchý. Zatímco na některé složitější nástroje na tvorbu webu jako například Wix je potřeba si chvíli zvykat, fungování Saywebpage pochopíte okamžitě a web si v něm zvládnete vytvořit během několika desítek minut.

Má uživatelské prostředí služby Saywebpage nějaké slabiny? Musíme přiznat, že ani po několika týdnech testování jsme žádné neobjevili. Webový editor od Saywebpage je velmi intuitivní a pracuje se v něm skvěle. Je obdivuhodné, že česká služba dokáže nabídnout lepší uživatelský zážitek než někteří globální giganti jako například Wix či Weebly.

💪 Jednoduchost používání - 10/10

Vytvoření webových stránek ve Saywebpage zvládne každý, kdo umí alespoň trochu pracovat s počítačem a internetem. Nebudete potřebovat žádné speciální dovednosti jako například umět programovat nebo rozumět grafickému designu.

Nástroj Saywebpage vás povede od začátku do konce a nemělo by se stát, že byste se při vývoji webu na něčem zasekli. Pokud byste přeci jen potřebovali s něčím pomoct, najdete na oficiálních stránkách služby takzvanou Akademii, kde jsou vysvětleny všechny kroky vývoje webu. V Akademii můžete prozkoumat tyto oblasti:

  • Výběr šablony
  • Editační prostředí a základy ovládání
  • Panel úprav
  • Tažení a přesouvání
  • Ukládání změn, náhled stránek a jejich publikování

Další návody a tutoriály je možné najít také na YouTube.

💰 Cena - 9/10

Službu Saywebpage můžete vyzkoušet zdarma, a to po dobu 30 dní. Po uplynutí této doby můžete přejít na některý z placených plánů. Na rozdíl od služeb jako Wix či Weebly nenabízí Saywebpage dlouhodobé bezplatné předplatné.

MINIECONOMYSTANDARDPROFI
CENA PŘI PLATBĚ NA JEDEN ROK99 Kč měsíčně189 Kč měsíčně249 Kč měsíčně488 Kč měsíčně
PŘIPOJENÍ VLASTNÍ DOMÉNY
.CZ DOMÉNA ZDARMA
HOSTING300 MB500 MB1 600 MB3 000 MB
GOOGLE ANALYTICS
BEZ REKLAM
FORMULÁŘE
PODSTRÁNKY1-31-151-100

Pojďme se nyní na jednotlivé plány blíže podívat.

MINI

  • cena: 99 korun za měsíc
  • Předplatné Mini nabízí .cz doménu zdarma, hosting o velikosti 300 MB a jednu emailovou schránku s prostorem 100 MB. Toto předplatné má však i několik omezení. Není možné s ním přidávat na web formuláře a podstránky. Web také není možné propojit s Google Analytics. Na webu se také ukáže malá reklama na službu Saywebpage.

ECONOMY

  • cena: 189 korun za měsíc
  • Toto předplatné nabízí .cz nebo .eu doménu zdarma, hosting o velikosti 500 MB a tři emailové schránky s prostorem 200 MB pro každou z nich. S tarifem Economy je možné na web přidávat formuláře, 1-3 podstránky a web je možné propojit se službou Google Analytics. Na webu se také ukáže malá reklama na službu Saywebpage.

STANDARD

  • cena: 249 korun za měsíc
  • Předplatné Standard nabízí .cz, .com nebo .eu doménu zdarma. Předplatné také nabízí hosting o velikosti 1 600 MB a tři emailové schránky s prostorem 500 MB pro každou z nich. Na web je s tímto tarifem možné přidávat formuláře, 1-15 podstránek a web je možné propojit se službou Google Analytics. S tímto předplatným se na vašem webu nebude ukazovat žádná reklama na službu Saywebpage.  

PROFI

  • cena: 488 korun měsíčně
  • Tento tarif nabízí .cz, .com nebo eu. doménu zdarma. Dále je součástí tarifu hosting o velikosti 3 000 MB a pět emailových schránek s prostorem 500 MB pro každou z nich. Na web je možné přidávat formuláře a až 100 podstránek. Web je také možné napojit na Google Analytics. S tímto předplatným se na vašem webu nebude ukazovat žádná reklama na službu Saywebpage.  

Jak hodnotíme ceny služby Saywebpage? Saywebpage podle nás nabízí široký výběr tarifů pro všechny typy podnikatelů. Pokud potřebujete jen malé webové stránky, bude vám stačit nejnižší tarif Mini za velmi sympatických 99 korun měsíčně. Pokud potřebujete plnohodnotné stránky například pro web vaší restaurace nebo blog, doporučujeme vám balíček Standard za 249 korun měsíčně nebo balíček Profi za 488 korun měsíčně.

Jedinou nevýhodu vidíme v tom, že s tarify Mini a Economy se bude na vašem webu ukazovat malá reklama na službu Saywebpage, což může u některých webů působit poněkud nereprezentativně.

Pozor si dejte také na to, že předplatné u Saywebpage se objednává na jeden rok, nikoli na jeden měsíc.

Za velkou výhodu Saywebpage považujeme to, že ke každému tarifu dostanete .cz doménu zdarma. To je něco, co aktuálně žádná jiná služba na trhu nenabízí.

VYZKOUŠEJTE SAYWEBPAGE ZDARMA

S kódem BD9XX2ZH získáte 10% slevu na celou objednávku.

🌄 Nabídka šablon - 8/10

Saywebpage aktuálně nabízí přes 40 šablon. V nabídce jsou šablony pro nejrůznější příležitosti, například:

  • Podniky a služby
  • Portfolio
  • Umění a tvorba
  • Svatební šablony
  • Restaurace
  • Osobní stránky
  • Ubytování
  • Online prodej

Největší výběr je v kategorii Podniky a služby. Najdete tu šablony například pro firmu provádějící zednické práce, pro pekařství, fitness centrum, masážní salon, pizzerii, účetní firmu nebo realitní makléře.

Šablony od nástroje Saywebpage. Na výběr je aktuálně přes 40 šablon. Šablony mají pěkný design.

Všechny šablony na Saywebpage mají velmi moderní a pěkný design. Styl šablon nám nejvíce připomínal šablony od firmy Webnode, které jsou pověstné tím, že jsou velmi kvalitní.

Jediné, co bychom mohli službě Saywebpage vytknout, je poměrně malý výběr šablon v porovnání s jejími konkurenty. Například Webnode nabízí přes 100 šablon, Weebly přes 70 a Wix přes 500 šablon. Na druhou stranu jsou šablony na Saywebpage opravdu povedené a věříme, že byste si z nich měli být schopni vybrat nějakou, která vám bude 100% vyhovovat.

💬 Jazyková podpora - nabízí Saywebpage češtinu? - 10/10

Nástroj Saywebpage je kompletně v češtině. V českém jazyce jsou jak jeho webové stránky, tak i webový editor. Pro používání Saywebpage tedy nemusíte umět cizí jazyk.

⚙️ SEO - 10/10

Služba Saywebpage podporuje SEO, a vaše stránky by tak měly být bez problémů vidět v internetových vyhledávačích. Veškeré nastavení týkající se SEO se provádí v sekci Stránky => Nastavení. Tam můžete přidat titulky a popisky. Nezapomeňte ale, že pro dobré pozice ve vyhledávačích je důležité pravidelně vytvářet kvalitní obsah.

🕹️ Zábavnost - 10/10

Saywebpage patří mezi nejzábavnější nástroje na tvorbu webu. Může za to jeho jednoduchost a maximální uživatelská přívětivost. Ze všech nástrojů, které jsme testovali, jsme narazili jen na tři nástroje, které byly opravdu dokonale jednoduché. Byly to nástroje Webnode, Mozello a právě nástroj Saywebpage.

V Saywebpage se pracuje opravdu dobře a velkou výhodou tohoto nástroje je, že v něm web zvládnete připravit velmi rychle. Stačí si vybrat předpřipravenou šablonu, přidat na ní informace, texty a obrázky, a máte hotovo. Nedivili bychom se, kdybyste web v Saywebpage zvládli vytvořit během půl hodiny.

🛒 Tvorba e-shopu přes Saywebpage - 7/10

V nástroji Saywebpage si můžete vytvořit i váš vlastní eshop. Oproti jiným nástrojům, které se specializují čistě na vývoj eshopu (UPgates, Eshop-rychle, Shoptet), je však řešení od Saywebpage trochu omezené. Nabízí totiž pouze jen několik šablon a není tak propracované jako řešení od konkurence.

Na tvorbu malého eshopu o několika produktech můžeme Saywebpage doporučit. Pro větší eshopy ale doporučujeme podívat se po jiném řešení. Za nás doporučujeme zejména Eshop-rychle a UPgates.

📧 Zákaznická podpora - 8/10

Saywebpage nabízí zákaznickou podporu přes email a také přes živý chat (živý chat je dostupný ve webovém editoru po přihlášení do vašeho uživatelského účtu). Oba způsoby jsme vyzkoušeli. Odpověď přes email jsme dostali během několika hodin. Odpověď přes živý chat nám přišla během několika desítek minut. V obou případech byl operátor zákaznické podpory vstřícný a odpověděl na všechno, co nás zajímalo.

✏️ Pro koho je vhodný nástroj Saywebpage (a pro koho ne)

Pokud rychle potřebujete webové stránky a nechce se vám zbytečně utrácet za programátora nebo agenturu, je nástroj Saywebpage skvělá cesta, jak si opatřit nový web. V Saywebpage si všechno naklikáte sami během několika desítek minut. Řešení Saywebpage můžeme doporučit jak malým podnikatelům, tak i větším firmám, které potřebují webové stránky.

Závěrečné hodnocení - 9/10

Nástroj Saywebpage nás během testování upřímně zaujal. Tohle nenápadné řešení z Česka nabízí bez přehánění světovou kvalitu. Má velmi dobré ceny, krásné šablony a především jednoduchý a uživatelsky přívětivý editor, který nám opravdu sednul. Vedle toho má Saywebpage kvalitní zákaznickou podporu.

Mezi nedostatky této služby patří to, že nabízí menší počet šablon než konkurence. Zmínit musíme i řešení pro tvorbu eshopu, které na Saywebpage není tak promakané a slouží spíše jako doplněk k hlavní disciplíně tohoto nástroje, kterou je vytváření webových stránek.

Jinak je ale Saywebpage perfektní služba a rozhodně patří mezi ty nejlepší nástroje na tvorbu webu, se kterými jsme kdy pracovali.

VYZKOUŠEJTE SAYWEBPAGE ZDARMA

S kódem BD9XX2ZH získáte 10% slevu na celou objednávku.