V

ybíráte si projekťácký nástroj do vaší firmy? Máme pro vás tipy na ty nejlepší služby, které jsou aktuálně dostupné na českém trhu. Všechny nástroje jsme důkladně otestovali a podívali se na ně tím nejpřísnějším kritickým okem.

Při výběru projektového nástroje hraje roli velké množství faktorů. My jsme se zaměřili na ty nejdůležitější z nich. Podle čeho jsme nástroje hodnotili?

  • cena - ceny projekťáckých nástrojů se v průměru pohybují od 10 do 30 dolarů měsíčně za každého uživatele. Správným výběrem tedy můžete ušetřit hodně peněz.
  • důvěryhodnost - při výběru je důležité vsadit na známou a prověřenou službu.
  • nabídka funkcí - některé nástroje jsou nenápadné a nemají tak našlapaný marketing, ale nabízejí daleko více funkcí než konkurence.
  • jednoduchost používání a uživatelské prostředí - jednou z nejdůležitějších věcí je, aby si váš tým na projekťácký nástroj rychle zvykl a bavilo ho nástroj používat.
  • zákaznická podpora - pokud narazíte na problém, chtělo by to rychlou a spolehlivou zákaznickou podporu.
  • možnost propojení s oblíbenými aplikacemi - projektové nástroje jde dnes propojit se spoustou aplikací - například s Google kalendářem, Gmailem nebo Slackem. Váš nástroj by tohle rozhodně měl umět.
  • šablony - některé projekťácké nástroje nabízejí projektové šablony, jejichž použití vám ušetří čas a práci.
  • zábavnost - nástroj pro projektový management by neměl být nudný, ale pořádně zábavný a cool.

Jaké nástroje, které se v Česku aktuálně prodávají, si ve všech těchto disciplínách vedly nejlépe?

Vítěz: ClickUp

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: od 9 do 19 dolarů měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: ClickUp zvládne používat i vaše babička
  • zákaznická podpora: skvělá (dostupná přes email 24/7)

Nástroj ClickUp je aktuálně nejrychleji rostoucí službou na poli projektových nástrojů. ClickUp vznikl v roce 2017 v San Diegu a od té doby zaznamenal úctyhodné úspěchy: získal přes 200 000 firemních zákazníků (mezi nimi například Netflix, Nike nebo Google), na investicích nasbíral přes 500 milionů dolarů a vybudoval globálně úspěšný produkt, který je nabitý velkou spoustou funkcí.

Uživatelské prostředí ClickUpu je jednoduché a velmi dobře se v něm pracuje. Dashboard obsahuje všechny důležité funkce, které jsou dostupné na několik kliknutí. Nástroj můžete používat buď v prohlížeči na adrese ClickUp.com, nebo si ho můžete stáhnout jako aplikaci pro desktop, mobil či tablet.

Dashboard nástroje ClickUp je jednoduchý a přehledný. Je rozdělen na části nazvané Workspace, Spaces a Lists.

VYZKOUŠEJTE CLICKUP ZDARMA

Ceny ClickUpu patří k těm nejnižším na trhu. Za 9 dolarů měsíčně za jednoho uživatele získáte přístup ke všem základním i prémiovým featurám. Pokud chcete být fajnšmekr, můžete si předplatit vyšší tarif za 19 dolarů měsíčně, který vám dá přístup k některým velmi pokročilým funkcím. Podle našich zkušeností si ale u ClickUpu vystačíte se základním tarifem za 9 dolarů měsíčně.

Možnosti propojení s oblíbenými aplikacemi jsou u ClickUpu široké - služba nabízí přímé propojení na více než 45 aplikací, mezi kterými je například Slack, GitHub, Google Drive, Dropbox nebo Zoom. V nabídce je i Alexa od Amazonu, takže po propojení budete moct úkoly vytvářet vaším hlasem.

Široká je u ClickUpu i nabídka šablon - najdete tu šablony pro nejrůznější příležitosti: například šablony pro plánování eventů nebo šablony pro správu marketingových kampaní.

Zákaznická podpora ClickUpu je dostupná na emailu, a to 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Když jsme zákaznickou podporu zkoušeli, odpověď nám přišla do jedné hodiny a byla maximálně vstřícná.

2. místo: Freelo

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: od 590 Kč do 2 900 Kč (za celou firmu!)
  • uživatelské prostředí: úžasně jednoduché
  • zákaznická podpora: mimořádná (dostupná přes email a telefon)

Freelo je aktuálně nejpoužívanější nástroj pro správu projektů v České republice. Založila ho trojice podnikatelů Karel Dytrych, Honza Kulda a Karel Borkovec, kteří chtěli postavit jednoduchou a přitom našlapanou službu. Dnes má Freelo v tuzemsku přes 46 000 uživatelů a používají ho tisícovky firem - mezi nimi například i velká jména jako CZC, Bushman nebo Nikon.

Freelo nabízí všechny funkce, které budete potřebovat pro správu projektů a úkolů. Jeho uživatelské prostředí je kompletně v češtině. Práce s Freelem je hračka. Všechny funkce jsou dostupné na pár kliknutí a nástroj vás nikdy nezahlcuje zbytečnými informacemi. Vedle toho má Freelo některé prémiové funkce, které nejsou u jiných nástrojů moc obvyklé - jde například o funkci Přehled nákladů, která vám ukáže, na kolik peněz vás vyjdou vaše projekty a úkoly, které ve Freelu spravujete.

Uživatelské rozhraní služby Freelo. Menu je rozděleno na Dashboard, Projekty, Uživatele, Reporty, Kalendář a Měření času.

VYZKOUŠEJTE FREELO ZDARMA

Ceny Freela jsou velmi přívětivé. Freelo si totiž jako jediný nástroj z našeho listu neúčtuje peníze za každého uživatele. Vystačíte si u něj s jedním předplatným pro celou firmu a uživatelů můžete pozvat, kolik jen chcete. Freelo nabízí celkem tři cenové tarify, které stojí 590 Kč, 990 Kč a 2 900 Kč měsíčně. Tarify se mezi sebou liší hlavně v tom, kolik aktivních projektů budete moct ve Freelu spravovat (20, 50 a neomezený počet) a v tom, kolik datového prostoru dostanete pro vaše projekty (10 GB, 30 GB a 100GB). Všechny funkce Freela jsou dostupné i u toho nejlevnějšího tarifu.

Freelo je možné propojit s některými tuzemskými aplikacemi jako například se Supportboxem, se CRMkem Raynet nebo s fakturačními nástroji iDoklad, Fakturoid a Vyfakturuj. V nabídce je také možnost propojení na mezinárodní služby Gmail, Trello a Google kalendář. Další aplikace v nabídce chybí a je potřeba říct, že Freelo v tomto ohledu za mezinárodní konkurencí trochu ztrácí - ostatní projekťácké nástroje je totiž možné propojit s daleko větším počtem služeb a aplikací.

Nabídka šablon na Freelu je dostatečně bohatá. Najdete tu například projektové šablony pro tvorbu PPC kampaní, pro SEO analýzu, pro tvorbu nového webu nebo pro A/B testování.

Zákaznická podpora Freela je perfektní - je totiž dostupná jak na emailu, tak na telefonu, a v obou případech je vstřícná a profesionální. Pokud budete zákaznickou podporu Freela kontaktovat, nemusíte se bát na cokoli zeptat. Například my jsme si s podporou popovídali o jednotlivých funkcích Freela i o tom, jak tento nástroj správně používat.

3. místo: Monday.com

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: od 10 do 20 dolarů měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: velmi jednoduché
  • zákaznická podpora: kvalitní (dostupná přes email 24/7)

Monday.com je světově nejpopulárnějším nástroj pro projektový management. Tahle služba vznikla už v roce 2012 v izraelském Tel Avivu a stala se synonymem pro projekťácký software. Dnes je Monday.com obří firma s více 650 zaměstnanci a 115 000 firemními zákazníky, mezi kterými najdeme například L'Oréal Paris, Uber či Adobe.

Monday.com nabízí všechny funkce, které bude váš tým potřebovat pro správu firemních projektů. Monday.com se podle našich zkušeností hodí jak do malých firem a startupů, tak i do velkých firem a korporací. Nemusíte se bát, že by byl Monday.com nějaký kolos se zastaralým a pomalým produktem - naopak uživatelské tohoto nástroje je velmi pohodlné a přehledné a když jsme nástroj testovali, velmi dobře se nám s ním pracovalo.

Dashboard nástroje Monday.com, ve kterém probíhá veškeré zadávání a managování úkolů. Dashboard je jednoduchý a přehledný.

VYZKOUŠEJTE MONDAY.COM ZDARMA

Ceny služby Monday.com patří mezi lepší průměr. Aktuálně má firma tři placené tarify, které stojí 10, 12 a 20 dolarů měsíčně za jednoho uživatele. Tarify se mezi sebou liší hlavně nabídkou funkcí. Například v nejlevnějším a prostředním tarifu za 10 a 12 dolarů měsíčně nenajdete funkci měření času, díky které si budete moct změřit čas odpracovaný na vašich projektech. Tato funkce je dostupná pouze u nejvyššího tarifu za 20 dolarů měsíčně.

Monday.com je možné si propojit s nejrůznějšími službami a aplikacemi. V nabídce je například Slack, Dropbox, Microsoft Teams, Outlook, Zoom, Google kalendář, Google disk nebo Gmail.

Co se týče projektových šablon, tak Monday.com je v tomto ohledu mimořádně dobře vybavené: nabízí přes 200 šablon, což je nejvíce ze všech nástrojů v našem srovnání.

Zákaznická podpora Monday.com je dostupná přes email, a to 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Když jsme ji zkoušeli, dostali jsme odpověď během několika hodin.

4. místo: Caflou

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: od 250 Kč do 350 Kč měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: jednoduché a přehledné
  • zákaznická podpora: špičková (dostupná přes živý chat)

Caflou je český nástroj, který vznikl v roce 2016. Stojí za ním podnikatel Petr Macek. Caflou není běžný nástroj pro správu projektů - nabízí totiž velkou řadu doplňkových funkcí, jako je například evidence zákazníků, řízení cashflow nebo fakturace. Zjednodušeně se dá říct, že Caflou vám pomůže se správou všech procesů, které se týkají vaší firmy.

I když je Caflou nabité funkcemi, jeho uživatelské prostředí je přehledné a dobře se v něm pracuje. Základem všeho je online aplikace běžící na webu Caflou.cz. Caflou si také můžete stáhnout jako aplikaci do mobilu - podporovány jsou platformy iOS a Android. Caflou doporučujeme hlavně středně velkým a velkým firmám, které hledají nástroj, ve kterém budou moct vedle projektů a úkolů spravovat i další části firmy - Caflou je mimořádně silné hlavně ve správě cashflow a v evidenci zákazníků.

Dashhoard služby Caflou. Dominuje mu zelená barva. Nahoře je elegantní menu a v levé části jsou další doplňkové funkce.

VYZKOUŠEJTE CAFLOU ZDARMA

Za používání Caflou zaplatíte 250 Kč nebo 350 Kč měsíčně za každého uživatele. Tarify se od sebe liší hlavně datovým prostorem, který budete mít k dispozici pro vaše soubory (25 GB u nižšího tarifu a 50 GB u vyššího tarifu).

Možnosti propojení nejsou u Caflou tak široké jako u ostatních nástrojů. Caflou lze aktuálně propojit s Google kalendářem, Google diskem, OneDrivem, Dropboxem a také s účetními systémy Xero, QuickBooks, Money S3 a Pohoda.

Předpřipravené projektové šablony Caflou nenabízí, šablony si ale můžete vytvořit z vašich vlastních projektů a použít je v budoucnu.

Zákaznická podpora Caflou je dostupná přes živý chat, který najdete přímo ve vašem uživatelském dashboardu. Pokud budete chtít Caflou kontaktovat, stačí si otevřít malé chatovací okénko a během několika minut se vám bude někdo věnovat. Někdy je dokonce na živém chatu přítomný i majitel firmy Petr Macek, který vám ochotně pomůže se všemi dotazy.

5. místo: Todoist

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 4 nebo 6 dolarů měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: minimalistické a intuitivní
  • zákaznická podpora: průměrná (dostupná přes email)

Nástroj Todoist máme prověřený hlavně jako osobního pomocníka pro správu úkolů. Klidně ho ale můžete využít i jako projekťácký nástroj do vaší firmy. Todoist byl založen už v roce 2007 a ke dnešku v něm bylo vytvořeno přes 150 milionů projektů a 1,5 miliardy úkolů.

Todoist nabízí všechny základní funkce pro projektový management jako vytváření a správa projektů a úkolů, možnost delegovat úkoly na kolegy, psát k úkolům poznámky nebo si u úkolů nastavit deadliny. Todoist je minimalistický a soustředí se jen na ty opravdu nejdůležitější funkce - z tohoto důvodu nenabízí tak vysoký počet funkcí jako některé ostatní nástroje. Uživatelské prostředí Todoistu je mimořádně přehledné a Todoist patří spolu s nástroji ClickUp a Freelo mezi služby, ve kterých se nám pracovalo nejpohodlněji. Velkou výhodou Todoistu je, že je kompletně přeložený do českého jazyka.

Dashboard nástroje Todoist je velmi jednoduchý a intuitivní. Základem je přidávání a správa projektů a úkolů.

VYZKOUŠEJTE TODOIST ZDARMA

Ceny Todoistu jsou mimořádně přívětivé. U této služby zaplatíte 4 nebo 6 dolarů měsíčně za každého uživatele. Tarify se od sebe liší hlavně maximálním počtem aktivních projektů (300 a 500). U vyššího tarifu je pak navíc k dispozici týmová schránka pro všechny firemní emaily, týmové účtování pro snazší platby za služby Todoistu a možnost nastavení různých úrovní uživatelských přístupů.

Todoist je možné napřímo propojit s velkým množstvím aplikací a služeb. V nabídce je například Dropbox, Gmail, Google kalendář, Slack, Microsoft Teams nebo Alexa od Amazonu.

Šablon je na Todoistu k dispozici velká spousta a najdeme mezi nimi i některé velmi originální šablony - například šablony pro launch nových produktů, šablony pro plánování featur nebo šablony pro onboarding nových zaměstnanců.

Zákaznická podpora Todoistu je k dispozici přes email, a to v běžných pracovních hodinách. Odpověď na váš dotaz dostanete nejčastěji druhý pracovní den.

6. místo: Hive

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 16 dolarů měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: jednoduché a uživatelsky přívětivé
  • zákaznická podpora: perfektní (dostupná přes živý chat)

Hive je projektový nástroj původem ze Spojených států, který se postupně začíná prosazovat i v České republice. Hive má oproti své konkurenci velký výběr nejrůznějších funkcí - najdete v něm například pokročilé analýzy o tom, jak se vašemu týmu daří plnit různé úkoly nebo funkci Hive Chat, díky které si s kolegy můžete psát v reálném čase přes chatovací okénko umístěné v uživatelském dashboardu.

Ceny nástroje Hive jsou bohužel poměrně vysoké - služba nabízí jeden tarif za 16 dolarů měsíčně za jednoho uživatele. Nevýhodou je i to, že prémiová funkce měření času je dostupná pouze za příplatek a zaplatíte za ni 4 dolary měsíčně.

Dashboard nástroje Hive. Uživatelské prostředí nástroje Hive je srozumitelné a jednoduché.

VYZKOUŠEJTE HIVE ZDARMA

Možnosti propojení jsou u Hive bohaté. Služba nabízí propojení s aplikacemi jako Google disk, Dropbox, Slack, Zoom nebo Salesforce.

Nabídka projektových šablon je u tohoto nástroje rovněž kvalitní - k dispozici jsou šablony například pro správu marketingových kampaní nebo šablony pro produkci obsahu.

Zákaznická podpora je k dispozici přes živý chat a funguje spolehlivě. Když jsme ji zkoušeli, byli jsme s agentem zákaznické podpory spojeni během několika minut a náš požadavek byl vyřízen rychle a profesionálně.

7. místo: Paymo

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 11,95 nebo 18,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: přehledné a jednoduché
  • zákaznická podpora: skvělá (dostupná přes email a přes živý chat)

Paymo je nenápadným projekťáckým nástrojem, který na českém trhu nemá silnou reklamu. Přitom se jedná o kvalitní službu, kterou by byla škoda opomenout. Paymo nabízí poctivý produkt se všemi důležitými funkcemi.

Dashboard CRM nástroje Paymo, ve kterém probíhají všechny činnosti jako je task management nebo trackování času.

VYZKOUŠEJTE PAYMO ZDARMA

Za používání Payma zaplatíte 11,95 nebo 18,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele. Tarify se mezi sebou liší hlavně v tom, že dražší tarif obsahuje navíc funkci Gantt chart, která vám vaše úkoly zobrazí na časové ose a ukáže vám, jak jsou spolu jednotlivé úkoly navzájem propojeny.

Nabídka propojení s cizími aplikacemi je uspokojivá, je ale potřeba říct, že Paymo v této disciplíně na své konkurenty poněkud ztrácí. Sice ho propojíte s velkým množstvím služeb, jedná se ale převážně o americké služby, které český uživatel příliš nevyužije (např. QuickBooks, Typeform, JotForm či LambdaTest). Ze známých služeb jsou podporovány pouze nástroje od Googlu, Slack a nástroje od Adobe. Třeba takový Microsoft Teams, Dropbox nebo Zoom v nabídce chybí.

Zákaznická podpora Payma je mimořádně dobrá. Je k dispozici přes email a živý chat - na emaily reaguje v rámci několika hodin a na živém chatu během několika minut.

8. místo: Teamwork

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 12,5 nebo 22,5 euro měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: je potřeba si na něj zvyknout
  • zákaznická podpora: skvělá (dostupná přes email a přes živý chat)

Irská služba Teamwork aktuálně obsluhuje přes 26 000 firem a mezi její největší klienty se řadí jména jako PayPal, Spotify, Disney nebo Hewlett-Packard.

V uživatelském prostředí Teamworku se nám pracovalo o něco hůře než s konkurenčními nástroji. Na Teamwork jsme si museli chvíli zvykat a trvalo nám nějaký čas, než jsme se s tímto projekťáckým nástrojem naplno sžili. Jinak ale Teamwork nabízí všechny důležité funkce a jeho produkt není nijak odfláknutý - jinak by si ho ani nemohly vybrat firmy jako Disney či PayPal.

Dashboard nástroje Teamwork, ve kterém jsou ukázány všechny úkoly. Dashobard má minimalistický design a dominuje bílá barva.

VYZKOUŠEJTE TEAMWORK ZDARMA

Cenově patří Teamwork mezi průměr. Nabízí dva placené tarify za 12,5 a 22,5 euro měsíčně za jednoho uživatele. Tarify se mezi sebou liší maximálním počtem projektů (s nižším tarifem můžete projektů vytvořit až 300, s dražším tarifem až 600) a také velikostí datového úložiště, které budete mít k dispozi (100 GB u nižšího tarifu, 250 GB u vyššího tarifu).

Nabídka propojení je u Payma špičková - službu jde propojit se Slackem, Microsoft Teams, HubSpotem, DropBoxem, Google diskem, OneDrivem, Google kalendářem, Outlookem či Gmailem.

Projektových šablon nabízí služba také velké množství - k dispozici jsou například šablony pro plánování eventů, agilní vývoj nebo design.

Zákaznická podpora služby Teamwork je dostupná přes email a přes živý chat. Podle našich zkušeností reaguje podpora Teamworku na zákaznické dotazy profesionálně, rychle a vstřícně.

9. místo: MeisterTask

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 8,25 nebo 20,75 euro měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: pro základní funkce skvělé, pro prémiové funkce může být trochu nepřehledné
  • zákaznická podpora: průměrná (dostupná přes email)

Německý MeisterTask je nejoblíbenějším projekťáckým nástrojem našich západních sousedů. U nás však na svou slávu zatím čeká a drží se ve stínu svých úspěšnějších konkurentů.

MeisterTask nabízí všechny důležité funkce pro projektový management. Ty nejzákladnější funkce se ovládají snadno - v dashboardu stačí kliknout na tlačítko “+” a tím přidáte nový projekt nebo úkol. S ovládáním prémiových funkcí to už tak slavné není. Tyto funkce jsou totiž v dashboardu schované a najdete je až po kliknutí na tlačítko “i”, které jde snadno přehlédnout. Pak už vše naštěstí funguje jednoduše - vyberete si konkrétní funkci a aktivujete ji.

Uživatelské prostředí nástroje MeisterTask patří mezi ty uživatelsky nejvíce příjemné. Dashboard je velmi jednoduchý a pěkný.

VYZKOUŠEJTE MEISTERTASK ZDARMA

MeisterTask aktuálně nabízí dva cenové tarify za 8,25 a 20,75 euro měsíčně za jednoho uživatele. Počet projektů je u obou tarifů neomezený. Tarify se mezi sebou liší tím, že u toho vyššího jsou dostupné funkce Timeline a Custom fields. Funkce Timeline vám umožní si úkoly zobrazit na přehledné časové ose. Funkce Custom fields zajistí, že u úkolů budete moct přidávat další parametry, které jsou pro vás a váš tým důležité (jako například číslo tiketu nebo časovou zónu).

Možnosti propojení MeisterTasku s cizími aplikacemi jsou skvělé - služba podporuje propojení například se Slackem, s Microsoft Teams, s Outlookem, s Gmailem, s Google kalendářem, s Google diskem nebo s Dropboxem. Nevýhodou je, že MeisterTask nenabízí žádné šablony.

Zákaznická podpora je dostupná přes email a většinou odpovídá do druhého pracovního dne.

10. místo: TeamGantt

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 24,95 nebo 29,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele
  • uživatelské prostředí: jednoduché a přehledné
  • zákaznická podpora: průměrná (dostupná přes email a přes telefon)

TeamGantt patří mezi nejstarší nástroje na projektový management - vznikl už v roce 2010 v americkém státě Maryland. Dnes TeamGantt používají hlavně reklamní agentury a také některé velké korporace - mezi těmi nejznámějšími jmenujme například Expedii a Twitter.

TeamGantt nabízí všechny potřebné funkce pro projektový management, včetně prémiových funkcí jako měření času nebo různých reportů. V uživatelském prostředí TeamGanttu se nám pracovalo dobře - nástroj trochu připomíná své konkurenty ClickUp a Monday.com.

Dashboard nástroje TeamGantt, ve kterém právě probíhá vytvoření nového projektu. Stačí zadat pár údajů a projekt je hotový.

VYZKOUŠEJTE TEAMGANTT ZDARMA

Ceny TeamGanttu už tak slavné nejsou. Tento nástroj patří mezi nejdražší na trhu a aktuálně nabízí dva tarify za 24,95 a 29,95 dolarů měsíčně za jednoho uživatele. Prémiová funkce měření času je dostupná pouze u dražšího tarifu za 29,95 dolarů měsíčně.

Možnosti propojení nejsou tak široké jako u konkurence. TeamGantt je možné napřímo propojit pouze s těmito populárními službami: Slack, Trello a Dropbox.

Nabídka šablon je uspokojivá a TeamGantt nabízí třeba projektové šablony pro marketing či plánování eventů. V portfoliu šablon jsou i některé méně obvyklé kousky jako třeba šablony pro administrativní činnost nebo šablony pro stavebnictví.

Zákaznická podpora je dostupná přes živý chat a také přes telefon. Volat do TeamGanttu ale nedává z pohledu českého uživatele příliš velký smysl - k dispozici je totiž pouze americké číslo. Nejlepším způsobem, jak firmu kontaktovat, je napsat jí email. Odpověď můžete očekávat do druhého pracovního dne.

11. místo: Wrike

  • naše aktuální recenze pro rok 2023
  • ceny: 9,8 nebo 24,8 dolarů měsíčně za jednoho uživatele - službu je potřeba si zaplatit dopředu minimálně na jeden rok!
  • uživatelské prostředí: robustní a poměrně komplikované
  • zákaznická podpora: průměrná (dostupná přes email a přes telefon)

Náš seznam uzavíráme americkou službou Wrike. Tento kolos aktuálně zaměstnává přes 700 lidí a má více než 2,3 milionu uživatelů. Patří tedy mezi největší firmy v oboru.

Byť má Wrike velký počet funkcí, musíme říct, že jeho uživatelské prostředí je poměrně komplikované a s tímto nástrojem se nám pracovalo nejhůře ze všech. Je to způsobené tím, že Wrike je velmi robustní a komplexní nástroj, což si vybírá daň na jeho jednoduchosti a uživatelské přívětivosti.

Dashboard služby Wrike. Dominuje v něm temně modrá barva. Uživatelské rozhraní služby Wrike je rozsáhlé a komplexní.

VYZKOUŠEJTE WRIKE ZDARMA

Ceny služby Wrike patří mezi průměr a Wrike aktuálně nabízí dva tarify za 9,8 a 24,8 dolarů měsíčně za jednoho uživatele. Velkou nevýhodou ovšem je, že službu si můžete předplatit minimálně na jeden rok dopředu a není u ní možnost koupit si měsíční předplatné. Všechny ostatní nástroje, které jsme testovali, nabízejí měsíční tarify.

Možnosti propojení s oblíbenými aplikacemi jsou u Wrike široké a nástroj je možné propojit například s Microsoft Teams, Google diskem, OneDrivem, Gmailem, GitHubem, Outlookem, Slackem, Dropboxem nebo s nástroji Adobe Creative Cloud.

Nabídka projektových šablon je také obří - a skýtá některé velmi zajímavé šablony jako třeba šablony pro analýzu konkurence, šablony pro produktové roadmapy nebo šablony pro launch nových produktů.

Zákaznická podpora je u Wrike k dispozici přes email a přes telefon. Nedovoláte se ovšem na české číslo (v nabídce je například telefon na francouzskou, německou nebo britskou pobočku firmy). Proto je nejlepší kontaktovat Wrike přes email s tím, že odpověď k vám nejčastěji dorazí do druhého pracovního dne.